אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> ת"א 6096-08-07 גרינברג ואח' נ' לאור(אסיר) ואח'

ת"א 6096-08-07 גרינברג ואח' נ' לאור(אסיר) ואח'

תאריך פרסום : 04/03/2015 | גרסת הדפסה

ת"א
בית המשפט המחוזי מרכז - לוד
6096-08-07
25/02/2015
בפני השופטת:
ורדה פלאוט

- נגד -
מבקשים:
1. שלמה גרינברג
2. שרה גרינברג

עו"ד דניאל ברוזה
משיבים:
1. הבנק הבינלאומי הראשון לישראל בעמ
2. יונתן סונדרס – כונס נכסים

עו"ד יונתן סונדרס
החלטה
 

 

 

1.לפני בקשה לביטול צו עיקול זמני מיום 13.3.07.

 

2.לטענת המבקשים, בתמצית, חיובם הכספי לטובת המשיב 1 (להלן "הבנק") בסך 1,208,000 ₪ (קרן) כפי שנפסק בערכאה זו בפסק הדין מיום 3.10.11, בוטל על ידי ערכאת הערעור בפסק דין מיום 22.12.13.

משכך, נשמט הבסיס לעיקול הזמני ויש להורות על פקיעתו מכח תקנה 370 לתקנות סדרי הדין.

 

3.המשיבים מתנגדים לבקשה. לטענתם הבקשה טורדנית וקנטרנית ואין בה ממש משהזכויות בדירה עליה נרשם העיקול הזמני אינן שייכות עוד למבקשים. בהתאם לפסק דינו של ביהמ"ש העליון, הבנק רשאי להעביר את הזכויות בדירה על שם הקונה ולרשום משכנתא לטובתו על מלוא סכום ההלוואה שניתנה לקונה, נוסף על רישום תחלוף משכון בסכום משכנתא קודמת שהיתה רשומה על הדירה לטובת בנק לאומי (סעיפים 42 (א)-(ב) בפסה"ד). משכך, למבקשים לא נותרו עוד זכויות בדירה ועל כן אין בהותרת רישום העיקול הזמני על כנו כדי לפגוע בהם בדרך כלשהי.

בנוסף, על זכות המבקשים בדירה רשומים לפחות עוד עשרה עיקולים כך שמחיקת העיקול לא תעלה ולא תוריד ממצב זכויותיהם של המבקשים.

 

4.דיון והכרעה-

 

דין הבקשה להידחות מכל וכל.

 

בפסק הדין אשר ניתן בערכאה זו ביום 3.10.11 נקבע עובדתית, כי המבקשים מכרו דירתם ללאור (הנתבע 1 בכתב התביעה המקורי שהוגש לבימ"ש זה, להלן גם "הקונה"), קיבלו לידם את מלוא תמורת מכירת הדירה, בין היתר מכספים שנטל לאור בהלוואת משכנתא מהבנק. אף על פי כן ולמרות קבלת התמורה במלואה, המשיכו המבקשים להתגורר בדירה במשך שנים רבות, כשהם רשומים כבעלים, מבלי לשלם שכר ראוי.

ההלוואה שנטל לאור, לא הוחזרה לבנק.

כן נקבע בפסק הדין, בהסכמת לאור, כי הסכם המכר בין המבקשים ללאור מבוטל. התקבלה עתירתו החלופית של הבנק לחייב את המבקשים לשלם לבנק את מלוא סכום ההלוואה שהעביר להם הבנק בסך 1,208,000 ₪ (קרן).

 

פסק דינו של בית המשפט העליון (ע"א 1685/12, 1788/12, 1790/12, מיום 22.12.13) לא שינה מהקביעות העובדתיות דלעיל ועל בסיסן נקבע, כי חלף ביטול הסכם המכר והחיוב הכספי שחוייבו בו המבקשים כלפי הבנק, הבנק הינו זכאי לממש את המשכון על זכויות לאור, לרשום את הדירה על שם לאור ולרשום לטובתו משכנתא בהתאם להסכם הלוואת המשכנתא (שבין לאור לבנק).

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


חזרה לתוצאות חיפוש >>
שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ