|
תאריך פרסום : 29/07/2015
| גרסת הדפסה
ת"א
בית משפט השלום קריות
|
5954-09-09
10/07/2014
|
בפני השופטת:
עידית וינברגר
|
- נגד - |
התובעת:
עו"ד מרים כהן
|
הנתבעת:
רוני רות אלדד
|
פסק דין |
-
בהתאם להחלטתי מיום 13.2.12, פוצל הדיון בתביעה באופן שתחילה תוכרע שאלת מערכת היחסים בין בעלות הדין, ובפרט השאלות האם הוכחה קיומה של שותפות והאם התובעת הגבילה את הנתבעת בהרשאה שניתנה לה לפעול בחשבון הבנק שלה.
-
בפסק הדין החלקי שניתן ביום 30.12.12, קבעתי כי לא הוכח קיומה של שותפות ומכאן וככל שהתביעה מבוססת על קיומה של שותפות, דינה להידחות. עם זאת, קבעתי כי החשבון שפתחה התובעת, נפתח לשם ניהול העסק וכי הנתבעת הורשתה להשתמש בו למטרה זו בלבד.
על כן, קבעתי כי המשך הדיון בתביעה, ייוחד להוכחת ההוצאות שהוציאה הנתבעת מהחשבון וכלל שיוכח כי הנתבעת הוציאה הוצאות שלא לצורך העסק או בחריגה מההרשאה שנתנה לה התובעת, יהיה עליה להשיבם לתובעת.
פסק הדין המשלים שלהלן נסוב על המחלוקות שנותרו להכרעה, כפי שפורטו דלעיל.
דיון והכרעה
-
בפסק הדין החלקי מיום 30.12.12, קבעתי כי בשלב השני של הדיון, הוא השלב הנוכחי, יהיה על התובעת להביא ראיותיה ביחס לסכומים שמשכה הנתבעת מהחשבון ללא הרשאתה, על פי הטענה.
כידוע, בהליך אזרחי מוטלת, דרך כלל, חובת ההוכחה על התובע. זאת מכוח הכלל "המוציא מחברו עליו הראיה", כפי שהטיב לסכם כבוד השופט דנציגר בע"א 7456/11 מוריס בר נוי ואח' נ' מלחי אמנון ואח' (11.4.2013):
"על צד המבקש להוכיח את טענתו במשפט אזרחי לעמוד בחובת ההוכחה המורכבת משני יסודות – נטל השכנוע ו-חובת הבאת הראיה – כאשר נטל השכנוע מבטא את החובה העיקרית המוטלת על בעל דין להוכיח את טענותיו כלפי יריבו במידת ההוכחה הנדרשת בהליך אזרחי, היינו, מאזן ההסתברויות, ואילו משמעות חובת הבאת הראיות היא שעליו להביא ראיות מספיקות על מנת לעמוד בנטל השכנוע. נטל השכנוע, ככלל, נשאר קבוע עד לסוף הדיון ואילו חובת הבאת הראיה היא דינאמית, ועשויה לעבור מבעל דין אחד למשנהו. כאשר בעל הדין שנטל השכנוע רובץ לפתחו עמד בחובת הראיה, על בעל הדין השני להביא ראיות מטעמו כדי לשמוט את הבסיס מתחת לראיות חברו מקום שאינו יכול לעשות כן באמצעות הראיות שכבר הוגשו ... כדי לקבוע מי נושא בנטל השכנוע, יש ללכת על-פי הדין המהותי, וכך, נטל השכנוע להוכחת טענה מסוימת מוטל על הצד שהטענה מקדמת את עניינו במשפט כאשר הכלל הבסיסי הינו "המוציא מחברו – עליו הראיה"."
עם זאת, הנטל המשני, נטל הבאת הראיות, עלול לעבור גם אל הנתבע:
"נטל הבאת הראיות אמנם מוטל בתחילה על מי שנושא בנטל השכנוע, אך הוא עלול לעבור מבעל דין אחד לאחר במהלך המשפט. כך, כאשר הצד שנשא בנטל הבאת הראיות הביא די ראיות כדי להוכיח את טענתו, עובר נטל זה, הנטל להבאת הראיות, אל בעל הדין השני, כדי שזה יביא ראיות מצידו במטרה להוכיח את טענתו ולהפריך את טענתו של הראשון"
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
הורד קובץ
לרכישה
הזדהה
בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה |
Disclaimer |
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.
האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.
|
שאל את המשפטן
יעוץ אישי
שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
|
|