מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> ת"א 57363-10-1014 אוקטובר 2014 - פסקדין
חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

ת"א 57363-10-1014 אוקטובר 2014

תאריך פרסום : 02/11/2014 | גרסת הדפסה
ת"א
בית משפט השלום ירושלים
57363-10-10
14/10/2014
בפני השופטת:
עינת אבמן-מולר

- נגד -
התובעת:
בזק בינלאומי בע"מ
עו"ד א' בר ואח'
הנתבע:
1. אבנר אזולאי
2. אחים אגא (א.מ.) שיווק תוצרת חקלאית בע"מ

עו"ד י' שנייויס ואח'
פסק דין
 

 

 

  1. התובעת, בזק בינלאומי בע"מ (להלן: "בזק" או "התובעת") וחברת זמירות הארץ בע"מ (בפירוק) (להלן: "החברה" או "זמירות הארץ") התקשרו בהסכם למתן שירותי תקשורת וציוד אותם סיפקה בזק לחברה. התביעה שבנדון היא לתשלום יתרת החוב בסך 12,061 ₪, שלא שולמה על ידי החברה.

     

    השתלשלות ההליכים

  2. בזק בחרה שלא להגיש תביעה כנגד החברה, ותביעתה הוגשה בראשיתה בסדר דין מקוצר כנגד מי שנטען כי הם בעלי המניות בחברה, האחים אגא (א.מ.) שיווק תוצרת חקלאית בע"מ (להלן: "אגא") ואבנר אזולאי (להלן: "אזולאי"), "כמי שהתקשרו עם התובעת לקבלת השירותים ובידי מי מהם נמצא הציוד שנמכר לחברה על ידי התובעת" (סעיף 3 לכתב התביעה בסדר דין מקוצר).

    בפרוטוקול הדיון שנערך ביום 22.2.11 בפני כב' הרשם (כתוארו אז) נמרוד פלקס, הצהיר ב"כ התובעת, כי התביעה הוגשה כנגד הנתבעים לתשלום יתרת החוב של החברה, מכוח הרמת מסך על פי חוק החברות. בהחלטה מאותו מועד הורה בית המשפט על מחיקת הכותרת, מן הטעם שתביעה מסוג זה אינה כשירה להידון בהליך של סדר דין מקוצר. נוכח סכומה, הועברה התובענה לדיון בהליך של סדר דין מהיר. בדיון שנערך ביום 2.10.11 בפני כב' השופט ראובן שמיע ז"ל, ולאחר שהתברר כי מונה לחברה מפרק זמני, הודיע ב"כ התובעת כי יפנה למפרק שמונה לחברה לבירור המצב המשפטי ויודיע עמדתו לגבי המשך ההליכים. לאחר בירוריו, הודיע ב"כ התובעת כי המפרק הזמני, עו"ד לאון אמיראס (להלן: "המפרק"), מסר כי חברת זמירות הארץ נמצאת בפירוק זמני, כל ההליכים התלויים ועומדים נגדה מעוכבים ונושה אינו יכול לפעול כנגדה ללא קבלת אישורו של בית המשפט המחוזי. כן הודיע ב"כ התובעת כי בשיחה טלפונית עם המפרק, מסר המפרק כי המחסן בו אוחסנה מרכזיית הטלפונים שסופקה על ידי בזק לא נכלל תחת צו המינוי, היות ולא היה בחזקת החברה ביום המינוי אלא בחזקת אזולאי ובני משפחתו, והם שעשו שימוש בה באמצעות חברת "פרי וירק" עד למסירת החזקה במחסן לידי אגא. נוכח דברים אלה, ביקשה התובעת להתיר לה לתקן את כתב תביעה בדרך של מחיקת אגא כנתבעת. בהחלטה מיום 24.11.11 הורה בית המשפט על מחיקת התביעה כנגד אגא. לאחר מכן ובהתאם לבקשת אזולאי, ניתן לאזולאי היתר להגיש הודעה לצד ג'. הודעה כאמור הוגשה מטעמו כנגד אגא וכנגד המפרק עו"ד אמיראס. בדיון נוסף שנערך ביום 22.3.12 הורה כב' השופט שמיע ז"ל על העברת התיק לדיון בסדר דין רגיל, וזאת נוכח ריבוי העדים והיקף החקירות הצפוי. לאחר שהועבר התיק לדיון בסדר דין רגיל הגיש צד ג'2, המפרק, בקשה לסילוק התביעה כנגדו על הסף וזאת נוכח החלטת בית המשפט המחוזי אשר דחתה את בקשת אזולאי להתיר לו להגיש הודעת צד שלישי כנגד המפרק. בהחלטה מיום 10.7.12 הוריתי על מחיקת ההודעה לצד שלישי שהוגשה כנגד המפרק.

    בקדם משפט שנערך ביום 31.12.12 ביקש ב"כ התובעת לצרף את אגא כנתבעת (לאחר שכאמור היתה נתבעת מלכתחילה ונמחקה לבקשתו) והודיע כי יגיש בקשה מתאימה לתיקון כתב התביעה, אלא שבקשה כאמור לא הוגשה.

    אשר על כן, התביעה נותרה כנגד אזולאי בלבד וזה מצידו הגיש הודעה לצד שלישי כנגד אגא.

     

     

     

    עיקרי העובדות

  3. ממכלול הראיות שבאו לפניי עולה התמונה הבאה: ביום 11.9.07 נחתם בין בזק לבין חברת "זמירות הארץ" הסכם למתן שירותי תקשורת, בגדרו הזמינה החברה וקיבלה מרכזיית טלפונים (להלן: "המרכזיה"), שירותי תקשורת וציוד נלווה. החברה התחייבה לשלם לבזק את התמורה בעבור הציוד וביצוע העבודות ב-60 תשלומים חודשיים צמודים למדד בסך 231 ₪ כ"א (נספח א' לתצהיר מטעם התובעת). התשלומים שולמו כסדרם עד לחודש ספטמבר 2008. החל מחודש אוקטובר 2008 הופסקו התשלומים החודשיים ונותרה יתרת חוב בסך 12,061 ₪ נכון למועד הגשת התביעה (נספח ד' לתצהיר מטעם התובעת; עמ' 23 לפרוטוקול, שו' 28-27). אין חולק כי כחצי שנה לפני כן, ביום 13.4.08, נחתם הסכם בין אגא לבין אזולאי ובנו, בו ביקשו הצדדים "לפרק את חב' זמירות הארץ בע"מ בפירוק מרצון ולחלק את נכסיה ביניהם". בהסכם זה נקבע, בין היתר, כדלקמן:

     

    6.1. חב' אגא בע"מ תקבל לידיה את כל הציוד והמיטלטלין המצויים במחסן בננות המשמש לסיטונאות, אשר נשכר ע"י חב' זמירות הארץ בע"מ.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ