ארבל נ' ארגון המים של מושבי הנגב

: | גרסת הדפסה
ת"א
בית משפט השלום באר שבע
57253-09-16
24.9.2017
בפני השופטת:
רחלי טיקטין עדולם

- נגד -
תובע:
רותם ארבל
עו"ד ארנון בן עליזה
עו"ד אביבית בוקובזה
נתבעת:
מימי הנגב - ארגון המים של מושבי הנגב - אג"ח שיתופית בע"מ מ.א 570017780
עו"ד צוקר מנחם ואח'
פסק דין
 

 

בפני תביעה שהגיש מר רותם ארבל (להלן: "התובע") למתן סעד הצהרתי להצהיר כי החוב שלו כלפי מימי הנגב – ארגון המים של מושבי הנגב אג"ח שיתופית בע"מ (להלן: "הנתבעת"), המפורט בהודעת תשלום מס' 26042184 מיום 8.12.2015 בסך 7,998 ₪, המיוחס למד מים שמספרו 12059327 (להלן : "מד המים"), בטל. כמו כן עתר התובע למתן צו מניעה קבוע כנגד הנתבעת אשר יאסור על הנתבעת לפעול לשם גביית החוב.

בתאריך 27.4.17 הודיעו הצדדים כי הגיעו להסדר דיוני לפיו הם יגישו לתיק ביהמ"ש כל ראיה שברצונם להסתמך עליה, יחד עם סיכומים בכתב, ובית המשפט ייתן פסק דין על סמך הסיכומים והראיות שיוגשו.

 

טענות התובע

  1. הנתבעת איננה זכאית לסכום החוב הנטען, מאחר וטרם נוצר החוב, ביקש התובע מהנתבעת מספר פעמים לנתק את מד המים והנתבעת סירבה לנתקו.

    התובע אף ביקש בפניותיו החוזרות, שהנתבעת תסיר את שמו ואת אחריותו ממד המים גם לאחר שהשוכר, מר דורון אלבז (להלן: "השוכר"), עזב את הנכס. הנתבעת סירבה לעשות כן גם במקרה זה.

    לאחר עזיבת השוכר את הנכס, לא הייתה הנתבעת יכולה עוד להישמע בטענה שאיננה רשאית לנתק את מד המים לאור העובדה שהשוכר מחזיק בנכס.

  2. עובד הנתבעת הציג מצג בפני התובע, כי מד המים - ינותק/יפורק/יועבר - או על ידי הנתבעת או על ידי השוכר.

     

  3. לתובע לא הייתה שום אפשרות לנתק בעצמו את מד המים מאחר ועל פי חוק העונשין, חל עליו איסור מוחלט לבצע כל פעולה ביחס למד המים, שאם יעשה הוא חשוף להליכים פלילים ואזרחיים, לכן פנה התובע אל הנתבעת עשרות פעמים במטרה לנתק את מד המים.

  4. הצריכה נשוא התביעה הינה צריכה חריגה ביותר שנוצרה בחודש אחד בלבד ואולי אף ביום אחד בלבד, במהלך חודש 11/2015, כאשר מקור החוב בנזילה ו/או במעשה זדון, מאחר והצריכה הממוצעת למד הנ"ל עומדת על ממוצע של כ-240 ₪.

     

    טענות הנתבעת

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


כתבות קשורות

חזרה לתוצאות חיפוש >>