אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> ת"א 51143-01-14 קירשנבוים נ' התעשיה הצבאית לישראל בע"מ (תע"ש) ואח'

ת"א 51143-01-14 קירשנבוים נ' התעשיה הצבאית לישראל בע"מ (תע"ש) ואח'

תאריך פרסום : 22/04/2015 | גרסת הדפסה

ת"א
בית המשפט המחוזי מרכז - לוד
51143-01-14
29/03/2015
בפני השופטת:
בלהה טולקובסקי

- נגד -
התובע:
חגי משה קירשנבוים
עו"ד ד. קירשנבום
הנתבעות:
1. התעשיה הצבאית לישראל בע"מ (תע"ש)
2. מדינת ישראל

עו"ד ר. בלכר ואח'
עו"ד מפרקליטות המדינה מחוז ת"א אזרחי
החלטה
 

 

1.לפניי בקשות לדחיית התביעה על הסף מחמת התיישנות.

 

2.מדובר בתביעה במסגרתה עותר התובע, העוסק בגידול ויצוא אתרוגים, לפסיקת פיצויים בסך של 3,120,000 ש"ח, בגין נזקים שלטענתו נגרמו לו כתוצאה מזיהום מי באר בה השתמש להשקיית מטע האתרוגים.

 

3.התביעה הוגשה בינואר 2014.

 

4.בכתב התביעה המתוקן נטען כי בשנת 2007 קיבל התובע "פניה / מעין התראה ממשרד הבריאות לפיה הבאר הזדהמה". התובע מוסיף וטוען כי בשנת 2008 משאבת הבאר התמוטטה, ומשפנה למשרד הבריאות טרם ביצוע התיקון שעלותו הוערכה בכ - 200,000 ₪, כדי לוודא שלא יאסר עליו להשתמש במי הבאר, נענה כי אסור לו להשתמש במי הבאר.

התובע טוען לנזקים בגין עלות רכישת מים מגורמים חלופיים, עלות שינוי בתשתיות ופגיעה ביבול פרדסי האתרוגים.

 

5.התביעה הוגשה בתחילה נגד הנתבעת מס' 1, התעשיה הצבאית לישראל בע"מ (להלן: "תע"ש"). ביום 6.7.2014, התרתי תיקון התביעה על דרך של צירוף נתבעת נוספת, הנתבעת מס' 2, מדינת ישראל (להלן: "המדינה").

 

6.לטענת התובע, הנתבעות, ביחד ולחוד, אחראיות לנזקים שנגרמו לו עקב זיהום הבאר. התובע מסתמך בתביעתו על דו"ח מבקר המדינה שפורסם ב - 17.7.2013 (סעיף 16 לכתב התביעה המתוקן).

 

7.תע"ש טענה בכתב ההגנה שהוגש על ידה להתיישנות התביעה שכן לטענתה, כבר במחצית 2006 נודעו לתובע כל הנתונים המהווים בסיס לעילת התביעה ומשחלפו למעלה משבע שנים ממועד זה, מדובר בתביעה שהתיישנה.

 

8.המדינה, שצורפה כנתבעת על פי כתב התביעה המתוקן, הגישה בקשה לסילוק התביעה על הסף מחמת התיישנות ובקשה לדחיית המועד להגשת כתב הגנה עד לאחר הכרעה בטענת ההתיישנות.

לטענת המדינה, על התובע היה לציין את המועד המדויק בו התקבלה פניית משרד הבריאות הנזכרת בסעיף 4 לתביעה, לפיה הבאר הזדהמה. המדינה טוענת כי דו"ח מבקר המדינה אינו קביל כראיה. עם זאת, מוסיפה המדינה וטוענת כי בדו"ח המבקר עליו מסתמך התובע בתביעתו, צוין כי ביוני 2006 נשלחו הודעות לחקלאים, ביניהם התובע, בדבר זיהום מי הבאר. המדינה מוסיפה וטוענת כי ביום 12.6.2006, נשלח לתובע מכתב מרשות המים לפיו בבדיקות איכות המים נמצא ריכוז חריג של פרכלורט ועל כן יש להימנע משימוש במי הבאר (נספח א' לבקשה). לפיכך, לטענת המדינה, עילת התביעה נוצרה לכל המאוחר ביום 12.6.2006, ומשהתביעה הוגשה בחלוף למעלה משבע שנים ממועד זה, דינה להידחות על הסף מחמת התיישנות.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ