מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> ת"א 47997-11-13 מוסקוביץ נ' רוזנפלד - פסקדין
חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

ת"א 47997-11-13 מוסקוביץ נ' רוזנפלד

תאריך פרסום : 02/09/2015 | גרסת הדפסה
ת"א
בית המשפט המחוזי תל אביב-יפו
47997-11-13
21/10/2014
בפני השופטת:
שבח יהודית

- נגד -
תובע:
יוסף מוסקוביץ
נתבע:
מייקל רוזנפלד
פסק דין
 

 

תביעה לביטול פסק דין שניתן בבית משפט זה במסגרתו אושר פסק בוררות שניתן על-ידי המוסד לבוררות של הבורסה ליהלומים.

 

1.רקע עובדתי

התובע, חבר בבורסת היהלומים הישראלית (להלן – יוסף), והמשיב, אזרח ותושב אנגליה, שאינו חבר הבורסה (להלן – מייקל) היו יחידי שותפות שעסקה במסחר ביהלומים מלוטשים בחו"ל (להלן – השותפות), החל מספטמבר שנת 2006 ובמשך מספר שנים לאחר מכן. בין השניים התגלעה מחלוקת בנוגע לאופן ניהול השותפות וביום 5.5.08 החליטו על פירוקה. משלא הצליחו לגשר על המחלוקת הכספית ביניהם, על רקע סיום ההתחשבנות וחלוקת רווחי השותפות, הסכימו לפנות להליך בוררות לפני המוסד לבוררות של הבורסה ליהלומים (להלן – בית הדין) הגם שמייקל, כאמור, אינו חבר הבורסה.

 

2.הבוררות

יוסף הגיש לבית הדין תביעה נגד מייקל ע"ס 1,842,000 דולר, ומייקל הגיש נגדו תביעה שכנגד ע"ס 695,000 דולר. ביום 19.1.11 ניתן פסק הבוררות בו נקבע ע"י בית הדין כי על יוסף לשלם למייקל סך של 70,000 דולר ובכך תגיע השותפות לסיומה. כן ניתנה הוראה באשר לאופן חלוקת הסחורות נושא העסקאות המשותפות בין הצדדים.

יוסף ביקש להביא עניינו בפני ערכאת הערעור של בית הדין, אך מייקל סירב לכך.

3.הבקשה לביטול פסק הבורר 

יוסף הגיש בקשה לביטול פסק הבוררות לבית משפט זה, שנדונה לפני כבוד השופט זפט. בין היתר טען יוסף , כי סירובו של מייקל להתדיין בפני ערכאת הערעור של הבורסה מהווה עילה לביטול פסק הבוררות לפי סעיף 24(4) לחוק הבוררות [לא ניתנה לבעל דין הזדמנות נאותה לטעון טענותיו או להביא ראיותיו]; כי הבוררים הכתירו את פסק הבוררות בכותרת "בוררות מוסכמת – תביעות הדדיות" ולא כ"פסק בוררות" ובכך חרגו מסמכותם; כי הבוררים התירו למייקל להיות מיוצג על-ידי טוען בהליך הבוררות לפניהם, למרות שבסעיף 4 להסכם הבוררות נקבע כי הבוררות תתנהל ללא ייצוג טוענים- נתון המקים עילת ביטול לפי סעיף 24(3) לחוק הבוררות [הבורר פעל ללא סמכות או שחרג מהסמכויות הנתונות לו לפי הסכם הבוררות].

 

4.פסק הדין  

בפסק דינו מיום 20.6.11 (להלן- פסק הדין) דחה כבוד השופט זפט את בקשת הביטול על כל רכיביה. בין היתר פסק, כי סעיף 9 להסכם בין הצדדים (בנוסחו האנגלי) קובע במפורש כי החלטת בית הדין תהא סופית [final and absolute] וכך גם הוסכם במבוא להסכם בנוסחו בעברית, הקובע כי הבוררות תתנהל לפי תקנון הבורסה למעט זכות הערעור. נפסק שיוסף הסכים כי נוסחו האנגלי של ההסכם יהא המחייב, ומכאן שהצדדים לא הסכימו כי פסק הבוררות יהא כפוף לערעור. בית המשפט ציין כי בסעיף 12 להסכם באנגלית נכללת אמנם הוראה המחילה על הבוררות בין הצדדים את תקנון הבורסה – כטענת יוסף – אולם אין בכך כדי לסייע לו, עת במקרה זה מונו הבוררים בבית הדין בהסכמה על-ידי הצדדים, ועל כן יש לראות את הבוררות כמתנהלת לפי תקנה 106 לתקנון הבורסה, השוללת זכות ערעור. עוד נקבע בפסק הדין כי מפרוטוקולי הדיונים בבוררות עולה שמייקל אמנם הסתייע בטוען מטעמו, אלא שלא זו בלבד שיוסף לא התנגד לכך, אלא שאף הוא מינה לעצמו טוען , אלא שנפסל לשמש כטוען לפי תקנון הבורסה בשל היותו "נבחר ציבור".

בסופו של דבר, דחה בית המשפט את בקשת הביטול ואישר את פסק הבוררות.

 

5.התביעה

בתובענה דנן שהוגשה לבית המשפט ביום 25.11.13, כשנתיים וחצי לאחר מתן פסק הדין אותו מבוקש לבטל, טוען יוסף כי בטרם החל הליך הבוררות – פנה לבנו יובל מוסקוביץ' (להלן – יובל), שעבד במועדים הרלוונטיים עם מייקל בלונדון, וביקש ממנו להעביר לו את כל המסמכים הקשורים למכירות שבוצעו ע"י השותפות. יובל המציא לו אסופת מסמכים שהוגשו על ידו כראיה בהליך הבוררות, אלא שלטענת יוסף, באותו הזמן היה מצוי בסכסוך משפחתי עם יובל וזה האחרון לא פעל כפי שצריך היה לפעול ולא דאג להמציא לו את כל התיעוד. רק בסוף שנת 2011, לאחר שכבר ניתן פסק הדין, חל שיפור במערכת היחסים בינו לבין יובל, וזה העביר לו מסמכים חשבונאיים שונים - הראיות החדשות- הקשורים למכירות שבוצעו לאחר פירוק השותפות ושלא נמסרו לו על-ידי מייקל בשעתו בטרם החל הליך הבוררות, וממילא לא הוצגו על-ידו בהליך הבוררות. עוד נטען כי רק ביום 22.7.12 הועבר לו ע"י היועצת המשפטית של הבורסה ליהלומים – כל החומר הקשור בהליך הבוררות ובכלל זה, פרוטוקולים, מסמכים נלווים וכד'.

יוסף טוען כי פסק הבוררות הושג במרמה, וממילא גם פסק הדין שאישר אותו לוקה באותו הפגם. נטען כי מהראיות החדשות עולה כי מייקל נהג בתרמית בדיווחים שהציג לפני בית הדין עת דיווח על מכירות במאות אלפי דולרים ככאלו שבוצעו לאחר פירוק השותפות, שעה שבפועל ולאמתו של דבר עסקינן במכירות שבוצעו בתוך תקופת השותפות. עוד נטען כי המסמכים החדשים הועברו לבדיקה חשבונאית, ולפי חוות הדעת שהתקבלה ביום 20.10.13 ואשר צורפה לתובענה, זכאי יוסף לקבל ממייקל סך של כ-324,000 דולר מרווחי השותפות, עת בפסק הבוררות חוייב לשלם לו.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ