ת"א
בית המשפט המחוזי תל אביב - יפו
|
4732-11-15
24/01/2018
|
בפני השופטת:
רחל ברקאי
|
- נגד - |
המבקשת:
משכנות רזיאל תל-אביב בע"מ עו"ד מוטי קניאל
|
המשיבות:
1. דסמי השקעות בע"מ 2. הרמוני (נ.י.ה) נכסים יזום והשקעות בע"מ
עו"ד יעקב גילאור
|
החלטה |
המבקשת עותרת לגילוי ספציפי של שני מסמכים :
1. מסמכי מכרז מכוחו רכש מר שלמה שי הזכויות במקרקעין נשוא התובענה. (זכויות אשר נמכרו מאוחר יותר למשיבות)
2. הסכם רכישת הזכויות במקרקעין נשוא התובענה אשר נחתם בין המוכר – שלמה שי או מי מטעמו לבין המשיבות (הרוכשות).
המחלוקת בין הצדדים נוגעת לשאלה האם יש למבקשת, שהינה הבעלים של יחידה מס' 12 במקרקעין הנדונים, חלק בזכויות הבניה שניתנו כנגד שימור חלק מן הבניין.
המשיבים פיתחו את המקרקעין ובנו פרויקט מגורים יוקרתי על הקומה המסחרית שהיתה בנויה על המקרקעין. במסגרת בקשותיהן להיתר בניה לצורך הקמת הפרויקט, ביקשו וקיבלו המשיבות זכויות בניה בסך של 40% משטח המגרש, בהתאם להוראות תב"ע 2572, המעניקה זכויות הבניה הנ"ל, כנגד שימור אלמנטים בקומה המסחרית הקיימת.
זכויות הבניה שניתנו למשיבות עומדות בלב הסכסוך כשבפי המבקשת טענה כי זכאית היא ליהנות מהטבה קניינית זו.
כחלק מבירור עובדתי אשר יידרש בתיק זה יש לבחון זכויות המבקשת במקרקעין אל מול זכויות המשיבות במקרקעין.
בהינתן העובדה כי המשיבות רכשו הזכויות מצד שלישי (שי שלמה) ולאחר מכן חתמו על הסכם פיתוח אל מול רשות הפיתוח ובהינתן העובדה כי הסכם הפיתוח מפנה אל הסכם קודם שהיה לרשות הפיתוח עם אותו צד שלישי, זכאית המבקשת לקבל לעיונה הסכם זה, גם אם מידת הרלבנטיות של מסמך זה בכל הנוגע לשאלה העומדת לדיון נמוכה.
אשר למכרז אשר פורסם על ידי עמידר במסגרתו זכה מר שלמה שי בזכויות במקרקעין אשר נמכרו מאוחר יותר אל המשיבות – המדובר במסמך אליו מפנה ההסכם אשר נחתם מאוחר יותר בין המשיבות לרשות הפיתוח והמהווה חלק בלתי נפרד מן ההסכם.
על פניו המדובר במסמך המצוי ברשות המשיבות החתומות על הסכם אל מול רשות הפיתוח.
מידת הרלבנטיות של מסמכים אלו תבחן כמובן במהלך שמיעת הראיות ואולם, אין לפסול על הסף את אפשרות הרלבנטיות של המסמכים הללו ככל שמבקשת המבקשת לבסס טענתה, כי ההטבה הקניינית שניתנה למשיבות מכוח "תמריץ השימור והשיפוץ" נשוא התביעה לא נכלל בזכויות אשר נרכשו על ידי המשיבות או קודמן – מר שלמה שי, ועל כן זכאית אף היא ליהנות מהטבה זו.
בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד
יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת