חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

דור וצורי ייבוא ומסחר בע"מ נ' א.ל מערכות גז לרכב בע"מ ואח'

: | גרסת הדפסה
ת"א
בית המשפט המחוזי תל אביב - יפו
43368-10-19
14.5.2023
בפני השופט:
נפתלי שילה

- נגד -
התובעת:
דור וצורי ייבוא ומסחר בע"מ (פנינת עידן הגז בע"מ)
עו"ד נחום הופטמן
הנתבעים:
1. א.ל מערכות גז לרכב בע"מ
2. דוד פרץ
3. הילה ורשב
4. אברהם פרץ

עו"ד אורי חורש (נתבעות 1 ו-3)
עו"ד ברוך טולידאנו (נתבע 2)
עו"ד שי פיאדה ויונת מאיר (נתבע 4)
פסק דין
 

 

האם יש לחייב את הנתבעים לשלם לתובעת סך של 4,352,227 ₪ בגין הלוואות שהעניקה התובעת לנתבעת 1 ושהנתבעים 2-4 ערבים לפירעונן?

 

א.תמצית טענות התובעת

 

1.מר דור חסון (להלן: דור) מכיר את הנתבע 2 (להלן: דודי) מאז שנת 2008, בעקבות תחביב משותף של בניית מכוניות מרוץ והשתתפות במרוצים.

 

2.דודי הוא מומחה להתקנת מנועי גז וטיפול בכלי רכב מסוג זה והוא הפעיל מוסך ותחנה למילוי גז לכלי רכב (להלן: העסק) באמצעות הנתבעת 1 (להלן: החברה או חברת א.ל.).

 

3.הנתבעת 3 היא הידועה בציבור של דודי ובעלת השליטה בחברה (להלן: הילה). הנתבע 4 (להלן: אבי) הוא אביו של דודי.

 

4.החברה נקלעה לקשיים כלכליים ודודי פנה לדור בשנת 2017 וביקש ממנו להשקיע בעסק. דודי הציג לדור נתונים כספיים לפיהם העסק מרוויח בין 120,000 ₪ ל – 150,000 ₪ בחודש והוא טען שההלוואות הרבות של העסק ועלויות המימון פוגעות ברווחיותו. לתובעת הוצג מצג לפיו על פי ספרי החברה, חובותיה וחובותיו של דודי הם בגובה של כ – 4 מיליון ₪.

 

5.ביום 18.10.17 נחתם הסכם בין התובעת שדור משמש בה דירקטור (להלן: התובעת) מצד אחד לבין דודי, הילה והחברה מהצד השני (להלן: ההסכם). בהסכם נאמר שהחברה נקלעה לקשיים תזרימיים ולדור הידע, היכולת והכישורים לחלץ אותה מקשיים אלו ולהעמיד לה הלוואה בסך של 1.5 מיליון ₪ (להלן: הלוואת הבעלים). לכן, הוסכם שכל הזכויות של החברה יומחו לחברה חדשה שתוקם (להלן: החברה החדשה), בין היתר להבטחת החזר הלוואת הבעלים שתפרע בתשלומים של 90,000 ₪ לחודש. בהסכם נקבע גם שדודי, הילה ואבי יהיו ערבים להתחייבויות החברה החדשה ולהשבת מלוא הלוואת הבעלים לתובעת. דודי אמור היה להמשיך להיות אחראי על ההיבט המקצועי של העסק ולהמשיך לנהל אותו יחד עם הילה.

 

6.בסעיף 5.2 להסכם נקבע שהלוואת הבעלים שהתובעת תעניק לחברה תישא ריבית של 2 אחוז לשנה והיא תוחזר ע"י החברה או ע"י דודי, הילה ואבי שערבים לפירעונה, בתשלומים חודשיים שוטפים בסך של 90,000 ₪ לחודש החל מיום 20.11.17. הוסכם שהתובעת תשקיע לכל היותר סך של 4 מיליון ₪ ואם יהיו לחברה חובות מעבר לכך, החברה ודודי ישלמו אותם ממקורותיהם.

 

7.בסעיף 32 להסכם נקבע שהתנאים המתלים לכניסת ההסכם לתוקף כוללים בין היתר את העובדה שלעסק קיים רישיון עסק כדין והסכם השכירות של המקרקעין שעליו פועל העסק יהיה תקף עד לסוף שנת 2030. נקבע גם, שאם לא יתקיימו התנאים המתלים, הנתבעים ייפרעו באופן מידי את הלוואת הבעלים. כמו כן נקבע בסעיף 38 להסכם, פיצוי מוסכם בסך של 400,000 ₪ ככל שמי מהצדדים יפר את ההסכם.

 

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


כתבות קשורות

חזרה לתוצאות חיפוש >>