|
תאריך פרסום : 29/11/2017
| גרסת הדפסה
ת"א
בית משפט השלום חיפה
|
43346-04-15
03/07/2015
|
בפני השופטת:
אילת דגן - סגנית הנשיא
|
- נגד - |
המבקשת/נתבעת:
הפניקס חברה לביטוח בע"מ
|
המשיבה/תובעת:
ל' א'
|
החלטה |
-
לפניי בקשת הנתבעת, הפניקס חברה לביטוח, (להלן: "הנתבעת") לסילוק התביעה על הסף. עסקינן בתביעה לסעד הצהרתי שיצהיר על ביטול כתב קבלה ויתור ושחרור, שנחתם בין הצדדים במסגרת תביעה לפיצויים בגין תאונת דרכים בה נפגעה התובעת ביום 14/11/10.
-
לטענת הנתבעת, יש להורות על דחיית התביעה על הסף. בגין תאונת הדרכים הנ"ל, הגישה התובעת תביעה אזרחית שהתנהלה במסגרת ת.א 6489-03-11. לאחר מו"מ בין הצדדים, הגיעו הצדדים לידי הסכמה, נחתם שטר קבלה וסילוק והמבקשת שילמה פיצוי לתובעת בסך 8,500 ₪. משנחתם שטר הקבלה והסילוק, והנתבעת שילמה פיצוי למשיבה דין תביעתה להידחות. סיכון ההחמרה הוא סיכון שנטלה על עצמה התובעת שעה שקיבלה פיצוי. חתימתה על כתב הסילוק הינו חתימה כשרה וחוקית לחלוטין וחזקה עליה כי הבינה את האמור בכתב הקבלה ועשתה זאת בהסכמה ומדעת. קיימים מקרים חריגים בהם תתקבל טענה של טעות במקרה של חתימה על הסכם פשרה בנזקי גוף, אך אלו לא נוגעים להחמרה איטית, כמו בעניננו, אלא לשינוי של ממש, בלתי צפוי וחריג בעוצמתו ובטיבו.
-
התובעת, מנגד, טוענת כי יש לדחות את הבקשה.
הלכה היא כי בית המשפט לא ייעתר בנקל לבקשת נתבע לסילוק התביעה על הסף.
כשנה וחצי לאחר החתימה על כתב הוויתור, החמיר מצבה של התובעת, והיא החלה לסבול מכאבים עזים בצוואר, המלווים בהקרנה לידיים ולגולגולת, רדימות בגפיים עליונות וכאבי גב תחתון עם הקרנה לרגליים. על רקע זה הופנתה לבדיקת CT ו MRI בהן התגלה שבר היפרטרופיה של הליגמנט הרוחבי, עם סימני לחץ על חוט השדרה, שבר של דנס C2 עם תזוזה אחורית. המל"ל קבע 20% נכות צמיתה. ממצאים והשברים שהתגלו בצוואר הינם תוצאת התאונה ושלא היו ידועים בעת התאונה ועל כן יש להורות על ביטול ההסכם מחמת טעות. השברים הינם כה חריגים בעוצמתם ובטיבם שיש בגילויים להשמיט את הבסיס להסכם שנחתם.
דיון והכרעה
-
לאחר שעיינתי בבקשה, בתגובה ובכתבי הטענות, דין הבקשה, בשלב סף זה, להידחות.
-
הלכה היא כי "לא בנקל יקבל בית המשפט טענות המבטלות כתבי ויתור, סילוק והפטר (ע"א 11/84 רבינוביץ נ' שלב - הקואופרטיב המאוחד להובלה בע"מ, פ"ד מ(4) 533). כן ראו דברי כב' השופט בך בע"א 226/87 זועבי נ' ניקולא, פ"ד מג(1) 714, 719 "לגבי הסכמים מהסוג הנדון, גורם היציבות והוודאות בדבר סופיותם הינו בעל חשיבות רבה, הן מבחינת האינטרס העסקי-כלכלי של חברות הביטוח והן מבחינת המדיניות המשפטית."
וגם ע"א 2495/95 הדס בן לולו נ. אטראש, פ"ד נא(1) 577 - "ברור, כי אם תינתן לבעלי-דין האופציה הנוחה לבטל הסכמי פשרה שבהם התקשרו, כל אימת שיסתבר להם בדיעבד כי נזקם גדול משסברו בעת כריתת ההסכם, יישמט כל יסוד מתחת למוסד הפשרה. לא יהיה לבעלי-דין נתבעים – למשל חברות ביטוח – כל תמריץ להתקשר בפשרות. לכן, מעירים פרידמן וכהן כי "מובן שאם הסתבר לאחד הצדדים, לאחר מעשה, כי הפשרה לא היתה מוצלחת מבחינתו, שכן הסיכון התממש בדרך שונה מזו שהעריך, אין מקום לטענת טעות" (בספרם הנ"ל [32], בעמ' 736).
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
הורד קובץ
לרכישה
הזדהה
בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה |
Disclaimer |
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.
האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.
|
שאל את המשפטן
יעוץ אישי
שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
|
|