אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> חסד קרן גמ"ח על שם רבקה ורפאל רבינוביץ תאומים נ' אדרת ואח'

חסד קרן גמ"ח על שם רבקה ורפאל רבינוביץ תאומים נ' אדרת ואח'

תאריך פרסום : 10/04/2018 | גרסת הדפסה

ת"א
בית משפט השלום תל אביב - יפו
42406-06-11,42379-06-11
29/03/2018
בפני השופט:
יאיר דלוגין

- נגד -
תובעת:
חסד קרן גמ"ח על שם רבקה ורפאל רבינוביץ תאומים
עו"ד משה מסרי
נתבעים:
1. יובל אדרת
2. לילך אדרת
3. ענת שטג
4. דני שטג

עו"ד יהושע קליינמן ועו"ד גילי כהן ארזי ממשרד ברנע ושות'
פסק דין
 

 

לפני שתי תביעות לסילוק יד ממקרקעין ולתשלום דמי שימוש ראויים, הנדונות במאוחד לפניי.

רקע

  1. התובעת, אוצר חסד קרן גמ"ח על שם שרה רבקה ורפאל רבינוביץ' תאומים (להלן: "התובעת" או "העמותה"), היא עמותה רשומה אשר בבעלותה מקרקעין הממוקמים ברחוב XXX בתל-אביב (שכונת נווה-צדק), הידועים גם כגוש Y (להלן: "הנכס" או "המקרקעין").

     

  2. מדובר במבנה ישן מאוד, בן עשרות שנים, אם לא יותר, שכולל מספר יחידות. הנתבעים הם שני בני-זוג, המתגוררים במקום עם ילדיהם בחלק מהיחידות שבמבנה: ה"ה יובל ולילך אדרת (להלן: "יובל" ו-"לילך" בהתאמה, וביחד: "בני הזוג אדרת"), המתגוררים בנכס עם ילדיהם, ביחידת גלריה בשטח של כ-100 מ"ר (להלן: "דירת בני הזוג אדרת") והמחזיקים גם ביחידה המשמשת את יובל כסטודיו לבניית כינורות ומכירתם, בשטח של כ-40 מ"ר (להלן: "הסטודיו"); וה"ה דני וענת שטג (להלן: "דני" ו-"ענת" בהתאמה וביחד: "בני הזוג שטג"), המתגוררים עם ילדיהם בדירת מגורים המצויה בקומת הקרקע של הנכס ושגודלה הוא כ-80 מ"ר (להלן: "דירת בני הזוג שטג").

     

  3. בראשית המאה ה-20' של המאה הקודמת, עת היו המקרקעין בבעלותה של הגב' שרה רבינוביץ' תאומים ז"ל, שימשו חלק מהם למגוריה ולמגורי בעלה, רפאל (להלן יחד: "המייסדים"), ואילו יתרת המקרקעין הושכרה על ידיהם לבית הספר לבנות "חובבי ציון". בשנת 1909 עבר בית הספר למשכן אחר, בעוד שהמייסדים המשיכו להתגורר במקום ולגדל בו את שמונת ילדיהם, ובהם מר יצחק אדרת (לימים עו"ד יצחק אדרת), סבם של יובל וענת (להלן: "יצחק"), ואילו יתרת הנכס הושכרה לשוכרים שונים.

     

  4. בשלב כלשהו במהלך שנות ה-40', החל יצחק, אשר כאמור היה עורך דין במקצועו, לטפל בפן המשפטי של הנכס.

     

  5. בשנות ה-50', בהיות המייסדים בערוב ימיהם, החליטו להקים אגודה למטרות צדקה ולהעביר לבעלותה את המקרקעין, אשר יהוו את התשתית הפיזית והכלכלית של האגודה, וזאת, לפי הנטען, על מנת לשמר את הנכס ברשות המשפחה, למנוע פיצולו בין צאצאיהם הרבים של המייסדים וכן להימנע מתשלומי מס ירושה כבדים שהיו נהוגים באותה העת.

     

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


חזרה לתוצאות חיפוש >>
שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ