אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> ת"א 38102-09-15 חברת חלקה 33 ואח' נ' מדינת ישראל

ת"א 38102-09-15 חברת חלקה 33 ואח' נ' מדינת ישראל

תאריך פרסום : 16/11/2015 | גרסת הדפסה

ת"א
בית משפט השלום חיפה
38102-09-15
21/10/2015
בפני הרשם:
סיגלית גץ-אופיר

- נגד -
תובעים/משיבים:
1. חברת חלקה 33 בגוש 2528 בע"מ
2. ראאד עיאס

עו"ד דוד קצוטי
נתבעת/ מבקשת:
מדינת ישראל
עו"ד ריצ'רד סלאח
החלטה

 

 

בעניין: בקשה למחיקה על הסף של תובעת 1 מכתב התביעה

 

1.תביעה זו הוגשה ע"י "חברת חלקה 33 בגוש 2528" ( להלן: "החברה") וע"י עיאס ראאד

(להלן:" נתבע 2") , כנגד מדינת ישראל- משרד האוצר ורשות המיסים, בגין שלילת אפשרות השתתפותה של החברה במבצע של רשות המיסים (המבצע פורסם ביום ה-7.5.14), שנועד לצורך תשלום חובות מס רכוש ישנים, המקנה אפשרות לשלם את סכום קרן המס בתוספת 15% , לסילוק סופי של החוב, הפרשי הצמדה וקנסות.

 

התובעים מלינים על כך שביקשו מרשויות המס להיכלל גם הם במבצע זה להסדרת חובותיהם מול רשויות המס, אך נענו בשלילה במכתב מיום16.7.14, בו נמסר כי המבצע של רשות המיסים לעניין מס רכוש לא חל על מקרקעין הנמצאים בהליך כינוס, בדומה למקרקעין שהיו בבעלות החברה ובגינם נוצר החוב.

 

2.בבקשתה מיום 18.10.15 טוענת הנתבעת כי יש למחוק על הסף את תביעת התובעת 1 בשל העובדה כי התובעת הינה חברה המצויה בסטטוס "מחוקה" ברישומי רשם החברות ולכן חברה זו אינה כשירה משפטית להגשת התביעה. הנתבעת טוענת כי לפי דיני החברות, חברה, בהיותה אישיות משפטית נפרדת מבעלי מניותיה, כשרה לפעולות משפטיות מיום התאגדותה ועד לחיסול החברה. (סעיף 5 לחוק החברות תשנ"ט 1999). חיסול חברה יכול להיעשות בדרך של פירוק (בהתאם לחוק החברות) או בדרך של מחיקת רישום החברה אצל רשם החברות (בהתאם לפקודת החברות שקדמה לחוק). לכן, עם מחיקת החברה ממרשמי רשם החברות, החברה התובעת למעשה עברה מן העולם , אין היא כשירה כלל להגשת התביעה דנן ויש למחוק אותה כתובעת מתביעה זו.

 

3.התובעת 1 הגישה ביום 8.11.15 את תגובתה לבקשת הנתבעת למחוק אותה מכתב התביעה בשל חוסר כשרות משפטית. במסגרת תגובה זו העלתה התובעת 1 טענות רבות לגופו של עניין וכן לנושא הכשרות המשפטית. הטענה הראשונה היא כי כיום חוק החברות אינו מאפשר מחיקת חברה ברשם החברות. אפשרות זו הייתה קיימת לפי פקודת החברות שקדמה לחוק. התובעת 1 מפנה לספרות ענפה המחזקת את מסקנתה כי בחוק החברות לא קיימת אפשרות המחיקה כי אם רק פירוק חברה. כהוראת מעבר נקבע בסעיף 367 כי קיימת אפשרות להחיות, בתנאים מסוימים, חברה שנמחקה.

 

התובעת 1 מוסיפה ומדגישה כי מעיון בנספח שצורף לבקשת הנתבעת "מידע על פרטי חברה" עולה כי בתאריך 8.9.07 מר ישי וייס נרשם אצל רשם החברות כמנהל החברה. כלומר, לפחות עד למועד זה החברה לא הייתה מחוקה, אחרת רשם החברות לא היה מאפשר רישום מנהל חדש. התובעת 1 מסיקה כי בשל העובדה שחוק החברות אינו מאפשר מחיקת חברה-החברה עדיין קיימת ועל כן, כשירה לתבוע בתביעה זו.

 

לחילופין, טוענת תובעת 1 כי גם אילו החברה אכן הייתה מחוקה כדין, הרי שהחברה מחזיקה בפועל בנכס ואף מונה לה מנהל בשנת 2007 ועל כן, היא נחשבת "כחברה דה פקטו" (חברה בפועל), מצב בו הכירה הפסיקה בארה"ב . לטענת תובעת 1 הוכר מצב זה גם במחוזותינו בבר"ע (ת"א)1628/02 דוד מחקשווילי נ' עו"ד דב מילמן כונס נכסים ואח' (ניתנה ביום7.11.02 ) (טרם פורסם). טענה נוספת אותה מעלה תובעת 1 כנגד מחיקתה מהתביעה היא כי מטרתה של מחיקתה מתביעה היא הימנעות מניהול הליך משפטי אם ברור בסופו של דבר שהתביעה תדחה. במקרה הנדון, גם אם תמחק תובעת 1 מהתביעה, הרי שתובע 2 עדיין נשאר בתביעה ולכן בכל מקרה תיק זה יתנהל ואין כל טעם בביצוע המחיקה. לחילופין מבקשת החברה להימנע ממחיקתה מהתביעה וליתן לה אורכה בכדי לנקוט בהליכים להחייאת החברה כדין.

4.ביום 9.11.15 הגישה הנתבעת תשובה לתגובת התובעת על בקשתה ובה היא מציינת תחילה כי על אף בקשתה המפורשת, ב"כ התובעים לא העביר לידיה ייפוי כוח המסמיך אותו לפעול בשם תובעת 1. הנתבעת מדגישה כי זה עניין מהותי, כיוון שמדובר בנקיטת הליכים משפטיים בשמה של חברה מחוקה.

 

באשר לטענות התובעת כי אין מדובר בחברה מחוקה כיוון שלא ננקטו כנגדה הליכי פירוק, הנתבעת תמהה כיצד חברה שאמורה להיות מודעת למצבה המשפטי, מעלה טענה זו וכי בכל מקרה הרישום ברשם החברות מהווה אינדיקציה למצבה המשפטי של החברה. במידה והחברה טוענת אחרת, היה עליה לכל הפחות להביא תצהיר מבעל מניות בחברה המסביר את פעילות החברה או כל הסבר אחר לסיבת היות החברה מחוקה אצל רשם החברות.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


חזרה לתוצאות חיפוש >>
שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ