ת"א
בית משפט השלום פתח תקווה
|
34097-02-14
28/10/2014
|
בפני השופטת:
ריבה שרון
|
- נגד - |
התובעת:
עדית חביב שלומי עו"ד ח. קימלמן ואח'
|
הנתבעת :
הראל חברה לביטוח בע"מ עו"ד מהמחלקה המשפטית- חובה
|
החלטה |
1.התובעת – ילידת 14/6/75, היתה מעורבת בת.ד נשוא התביעה מיום 13/12/12 (להלן: "התאונה").
בהמשך להודעת הצדדים מהיום, באמצעות ב"כ התובעת- אני ממנה כמומחה מטעם בית המשפט בתחום האורתופדי את פרופ' משה רופמן (להלן: "המומחה").
2.המומחה יואיל ליתן חוות דעת בעניינה של התובעת בתחום האורתופדי, לקבוע אם קיים קשר סיבתי בין התאונה ובין תלונותיה והטיפולים שעברה, האם נגרמו נכות זמנית או צמיתה, להתייחס לשאלת הצורך בטיפולים עתידיים, אם בכלל, האם ניתן לבצעם במסגרת הציבורית. הכל- בשים לב אף לרקע הרפואי ותוך התיחסות לנכות כוללת בתחום האורתופדי, ככל שיש כזו.
3.למניעת תקלות,- מתבקשים המומחה והצדדים לבחון כבר עתה ולהודיע (רק) אם קיימת מניעה אובייקטיבית ממשית שבגינה יש מקום לשקול את מימוש המינוי בתיק זה. ככל שאין כזו- הדבר יצויין ברישא לחוו"ד.
4.בשכ"ט המומחה ובעלות בדיקות עזר לצורך חוות הדעת שאינן מכוסות במסגרת הציבורית - תישא בשלב זה הנתבעת כמימון ביניים. ב"כ הצדדים יעקבו ויוודאו כי חשבונו של המומחה נתקבל במשרדם בתוך 21 יום מהיום, ואם לא- יפעלו מיד לבקשו ולאחר מכן- תדאג הנתבעת לפרעונו בתוך 30 יום ממועד קבלתו.
העתק הקבלה יומצא בפקס לב"כ התובעת ולמרפאת המומחה לאחר התשלום.
אבקש להקפיד על האמור בסעיף זה .
5. ב"כ התובעת יפנה אל המומחה ויקבעו בדיקה במועד מוקדם ככל האפשר, אך עליו ובאחריותו להקפיד כי זו לא תקוים לפני חלוף 60 יום ממועד המצאת העתק הפניה אל המומחה לידי ב"כ הנתבעת. המועד יודע לב"כ הנתבעים מיד לאחר תיאומו.
6. הצדדים ימציא לידי המומחה ללא דיחוי את כל המסמכים בהתאם לדין ולפסיקה. המומחה רשאי לדרוש מהצדדים כל מסמך רפואי שימצא לנכון וכן להפנות את התובעת לכל בדיקת עזר שיזדקק לה.
7.המומחה יואיל לבדוק את התובעת ולהגיש את חוות דעתו לבית המשפט בתוך 30 יום ממועד הבדיקה/המצאת בדיקות עזר משלימות שיבקש.
8.לאחר קבלת חוו"ד ימצו הצדדים הדברות.
בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד
יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת