אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> ת"א 30847-12-13 דדון נ' OLIVIER CIAPPA

ת"א 30847-12-13 דדון נ' OLIVIER CIAPPA

תאריך פרסום : 08/10/2017 | גרסת הדפסה

ת"א
בית המשפט המחוזי תל אביב - יפו
30847-12-13
03/10/2017
בפני השופטת:
עידית ברקוביץ

- נגד -
מבקש/נתבע:
OLIVIER CIAPPA
משיב/תובע:
שאול דדון
החלטה

בפני בקשת נתבע לפטור אותו מתרגום נספחים בשפה האנגלית ולמחיקת נספחי התובע.

לאחר שעיינתי בעמדות הצדדים, הריני קובעת כי דין הבקשה, על חלופותיה, להידחות.

בפתח הדברים יודגש, כי בקשת הנתבע, הנסמכת, בין היתר, על טענות עובדתיות (ובכלל כך: טענות בדבר מצבו הכלכלי כמו גם טענות באשר לאי ידיעתו את השפה העברית ), לא נתמכה בתצהיר, ומשכך אין להיזקק לטענות העובדתיות הכלולות בה.

בהחלטה מיום 26.1.17 נקבע כי:

"על הנתבע להגיש תצהיר מאומת כדין, מתורגם לעברית בתרגום נוטריוני...

באשר לכלל המסמכים והנספחים, הן אלה שצורפו על ידי התובע והן אלה שצורפו על ידי הנתבע – יש לוודא תרגום של כל מסמך בשפה זרה [בין בצרפתית ובין באנגלית], אשר מבוקש להסתמך עליו. מסמך בשפה זרה שלא יתורגם לעברית, לא יהווה חלק מן הראיות" ( להלן: "ההחלטה").

לא מצאתי כי הבקשה מעלה טעם המצדיק את שינוי ההחלטה.

למעלה מהנדרש, אוסיף:

בהתייחס לצורך בתרגום של מסמכים שאינם בשפה העברית נאמר:

"חובת תרגום אינה עניין פורמאלי גרידא. היא נועדה לאפשר לבעל דין להבין את ההליכים המתנהלים בעניינו ומשפיעים עליו, וליטול בהם חלק פעיל. היא מונעת יתרון שרירותי לבעל דין הדובר את שפתו של בית המשפט ומבטיחה שהצדק לא רק ייעשה אלא גם ייראה על-ידי כל אחד מבעלי הדין. פעמים רבות, משמעותה המעשית של קיומה או היעדרה של חובת תרגום הינה כספית, ועניינה זהות הצד שיממן את תרגום המסמך. הותרת מלאכת התרגום בידי מגיש המסמך מגדילה את הסיכוי כי הצדדים יימנעו מתעבורה מוגברת של מסמכים, ללא כל צורך, שכן הם שייאלצו לשאת במצב זה בהשלכות הכספיות של תרגומם." רע"א 9048/07 הרשות הפלסטינית, המועצה הפלסטינית נ' ליאורה גולדמן (פורסם בנבו, 02.05.2010), להלן: "ענין הרשות הפלסטינית").

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


חזרה לתוצאות חיפוש >>
שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ