אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> אבו ליל נ' קידום ד.ש. (השקעות ופיננסים 1992) בע"מ ואח'

אבו ליל נ' קידום ד.ש. (השקעות ופיננסים 1992) בע"מ ואח'

תאריך פרסום : 17/12/2019 | גרסת הדפסה

ת"א
בית משפט השלום נצרת
30033-10-19
05/11/2019
בפני השופטת:
אפרת רבהון

- נגד -
התובע:
נוח אבו ליל
הנתבעים:
1. קידום ד.ש. (השקעות ופיננסים 1992) בע"מ
2. תמיר יהלומי

החלטה

 

 

בקשת הנתבעים להעברת התביעה לבית המשפט המוסמך בתל-אביב, נוכח קיומה של תניית שיפוט יחודית.

 

  1. התובע התקשר עם הנתבעת ביום 18.1.19 ,בהסכם אשראי ומשכון לרכישת רכב (להלן - ההסכם), לפיו הלוותה הנתבעת לתובע סך של 68,000 ₪, שאמורה היתה להיפרע ב – 36 תשלומים.  לטענת התובע, על אף שעמד בהחזר מרבית תשלומי ההלוואה, פתחה הנתבעת נגדו בהליכי הוצאה לפועל בתל אביב בתיק  504701-09-19, למכירת הרכב. בגין כך הגיש תביעה לפסק דין הצהרתי ובקשה לעיכוב ההליכים בתיק ההוצאה לפועל. 

 

  1. בסעיף 24(ב) להסכם בין הצדדים נקבע כדלקמן:

 

"מקום השיפוט הייחודי לצורך הסכם זה נקבע בזאת בבית המשפט המוסמך במחוז תל אביב".

 

לטענת הנתבעים, על פי סעיף זה, הסמכות הייחודית לדון בתביעה נתונה לבית משפט בתל-אביב בהתאם לתקנה 5 לתקנות סדר הדין האזרחי, תשמ"ד – 1984 (להלן - התקנות). התובע בתגובתו לבקשה טוען, כי על פי מירב הזיקות בתקנה 3 לתקנות, נתונה הסמכות המקומית לבית המשפט בנצרת; כי הוא לא ידע על קיומה של תניית השיפוט היחודית בהסכם, וכי מדובר בתניה מקפחת בחוזה אחיד, ויש להורות על ביטולה.     

 

  1. לאחר עיון בטענות הצדדים, הגעתי לכלל מסקנה, כי דין הבקשה להעברת התביעה להתקבל.

 

  1. תקנה 5 לתקנות קובעת כדלקמן:

 

"היה קיים הסכם בין בעלי הדין על מקום שיפוט, תוגש התובענה לבית המשפט שבאזור שיפוטו מצוי אותו מקום; לא הוסכם בין בעלי הדין שמקום השיפוט המוסכם יהיה מקום שיפוט ייחודי, יכול שתוגש התובענה לבית המשפט שבאותו מקום או לבית משפט אחר לפי תקנה 3 או 4".

 

על פי תקנה 5 לתקנות, תניית שיפוט ייחודית, גוברת על כללי הסמכות הקבועים בתקנות 3 ו-4. בעניין זה נקבע בפסיקה, כי לשון התניה צריכה להיות ברורה, באופן המלמד על כוונת הצדדים להעניק סמכות בלעדית לבית משפט פלוני.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


חזרה לתוצאות חיפוש >>
שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ