אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> צ.כ ואח' נ' איי אי גי' ישראל חברה לביטוח בע"מ

צ.כ ואח' נ' איי אי גי' ישראל חברה לביטוח בע"מ

תאריך פרסום : 07/08/2017 | גרסת הדפסה

ת"א
בית משפט השלום טבריה
27861-01-13
30/07/2017
בפני השופט:
סאמר ח'טיב

- נגד -
התובעים::
1. צ. כ. (חסוי) באמצעות אפוטרופסותיו
2. ד. כ. ט.
3. כ. ש.

עו"ד אפרים כהן
הנתבעת::
איי אי גי' ישראל חברה לביטוח בע"מ
עו"ד עומר צ'פניק
פסק דין
 

מבוא

  1. בפניי תביעה כספית לתשלום תגמולי ביטוח בסך 165,005 ₪, על פי שלוש פוליסות לביטוח תאונות אישיות שהונפקו לתובע מס' 1 על ידי הנתבעת, לתקופה שמיום 15.03.10 ועד ליום 31.05.13.

  2. התובע מס' 1 (להלן: התובע) הינו חסוי, הגיש תביעתו זו באמצעות התובעות מס' 2 ו-3, שהינן אפוטרופסותיו על פי מינוי כללי וקבוע על גוף ורכוש שניתן ביום 17.3.13 על ידי ביהמ"ש לענייני משפחה בטבריה.

  3. הנתבעת הינה חברת ביטוח אשר ביטחה את התובע, במועדים הרלבנטיים לתביעה, בשלוש פוליסות ביטוח תאונות אישיות (להלן: הפוליסות): פוליסת ביטוח תאונות אישיות – AIG משפחה שמספרה 550026513506 (להלן: פוליסה א'); פוליסת ביטוח תאונות אישיות – חמישים פלוס שמספרה 550026511606 (להלן: פוליסה ב'); ופוליסת ביטוח תאונות אישיות שמספרה 550026513106 (להלן: פוליסה ג').

    טענות התובע

  4. לטענת התובע, ארע ביום 02.10.11 "מקרה הביטוח" כהגדרתו בפוליסות, באופן המקים את חבותה של הנתבעת.

     

  5. בסעיף 3 לכתב התביעה המתוקן, פירט התובע את נסיבות האירוע הנטען מיום 02.10.11, כדלקמן:

    "ביום 2.10.11 נמצא התובע עם כוויות קשות בחלקי גוף שונים שנגרמו לו מאש וכפי שיפורט להלן". (להלן: האירוע).

  6. כבר עתה יצוין, כי זהו הסעיף היחיד בכתב התביעה המתוקן המתאר את נסיבות האירוע.

  7. פניותיו של התובע לנתבעת בדרישה לפצותו בגין האירוע נדחו, בטענה כי אין המדובר באירוע תאונתי שכן מדובר בניסיון אובדני. התובע גורס, כי טענת הנתבעת חסרת יסוד ובסיס, שהרי כפי שהובהר לנתבעת ועל פי תיעוד שהומצא לה, בדיעבד התברר כי התובע סובל מדימנציה וכי לא סבל מסיכון אובדני כפי הסברה הראשונית המוטעית. ולראיה, התובע, אשר אושפז בעקבות האירוע הנטען, שוחרר מאשפוז תוך שנקבע כי אין צורך באשפוז פסיכיאטרי מכיוון שאין סיכון אובדני.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


חזרה לתוצאות חיפוש >>
שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ