ת"א
בית משפט השלום נתניה
|
26840-06-12
28/06/2015
|
בפני השופטת:
סמדר קולנדר-אברמוביץ
|
- נגד - |
התובעים:
1. עזבון המנוחה איליין ספרינגר ז"ל 2. יהושע בן פורת
עו"ד הרכבי
|
הנתבעת:
בנק הפועלים בע"מ עו"ד לוינסון; שוורץ
|
פסק-דין |
1.תביעה כספית על סך 2,440,000 ₪ שהוגשה על ידי התובעים עזבון המנוחה איילין ספרינגר ז"ל באמצעות מנהל העזבון עו"ד יהושע הרכבי ויהושע בן פורת כנגד הנתבע בנק הפועלים בע"מ.
2.טענות התובעים:
המנוחה היתה רשומה כבעלת מחצית הזכויות בנכס הידוע כחלקה 282 גוש 6680. המחצית האחרת הינה בבעלות משפחת הרבי מגור ועזבונו. ביום 18.1.05 נערך הסכם שיתוף בין המנוחה למנהל עזבון הרבי מגור אשר בהתאם לו התאפשר למנוחה לבנות בית מגורים בחלק האחורי של הנכס. ( הסכם השיתוף צורף כנספח א' לכתב התביעה).
המנוחה פנתה לנתבע באמצעות בא כוחה, עו"ד הרכבי, לקבלת מימון לצורך בניית הבית. מצד המנוחה חתם על הסכמי ההלוואה ב"כ המנוחה עו"ד הרכבי ונרשמה משכנתא לטובת הנתבע על הנכס. (יפוי הכח צורף כנספח ב' לכתב התביעה.)
תהליך הבניה התארך מעבר למתוכנן והיה צורך להאריך תקופת ההלוואה מספר פעמים. כן הוצאות הבניה גדלו.
הנתבע ליווה את תהליך הבניה באופן צמוד. הנתבע היה מודע לכך שההלוואה תוחזר אך ורק ממכירת הנכס ולכן ניתנה ההלוואה כהלוואת בלון.
4 ימים לפני מועד חידוש הלוואה האחרון נפטרה המנוחה. עו"ד הרכבי דיווח לנתבע על עובדת הפטירה וכן הציג בפני הבנק את צוואת המנוחה לפיה מינתה אותו כמנהל עזבונה והמוציא לפועל של צוואתה.
הנתבע סירב לחדש ההלוואה בטענה שיפוי הכח המצוי בידי עו"ד הרכבי אינו תקף עוד. מאותו רגע החל הנתבע לחייב את החשבון בריבית חריגה וריבית פיגורים. כן פתח הבנק בהליכים במסגרת תיק הוצאה לפועל כנגד המנוחה למרות שידע שאין כל חשש להבטחת החזר ההלוואה המובטחת במשכנתא.
המנוחה בצוואתה מינתה את עו"ד הרכבי כמנהל עזבון וציוותה עליו למכור את הנכס לפרוע חובותיה, ולחלק את יתרת התמורה בין הנהנים על פי הצוואה. (העתק הצוואה צורף כנספח ד' לכתב התביעה).
התובע מס' 2 הינו יורשה העיקרי של המנוחה על פי ההוראות הצוואה.
במקביל הוגשה בקשה למתן צו קיום צוואה (נספח ה' לכתב התביעה).
עם סיום הבניה התנהל מו"מ למכירת הנכס תמורת הסך של 13,500,000 ₪. במסגרת הליכי הוצאה לפועל מונתה כונסת על הנכס. לאחר שהתקיים הליך משפטי נקבע שהנכס ימכר בשוק החופשי (ראה ההחלטה ברע"צ 47788-08-10 מיום 8.11.10 נספח ו' לכתב התביעה).
עם זאת ומאחר והוקצב פרק זמן של 45 יום למכירת הנכס נמכר הנכס בסופו של יום בסך של 9,800,000 ₪.
נזקי התובעים בגין פעולות הבנק הינם כדלקמן: