אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> SHACHIHATA נ' בסד שוקה יבוא ושיווק בע"מ ואח'

SHACHIHATA נ' בסד שוקה יבוא ושיווק בע"מ ואח'

תאריך פרסום : 29/07/2019 | גרסת הדפסה

ת"א
בית משפט השלום ירושלים
25927-04-18
12/07/2019
בפני השופטת:
בלהה יהלום

- נגד -
תובעת:
SHACHIHATA
עו"ד רן גרינוולד
נתבעים:
1. בסד שוקה יבוא ושיווק בע"מ
2. אשר יעקב מלכה

עו"ד אריאל דובינסקי
פסק דין
 

עיקרי העובדות

  1. התובעת, חברה הרשומה ביפן, הינה יצרנית כלי כתיבה וציוד משרדי, אשר בבעלותה סימן מסחר רשום – Artline, שמספרו 37635, ובין מוצריה מצבעי (טושים).

     

  2. נתבע 2 הוא בעליה ומנהלה של נתבעת 1, חברה פרטית המאוגדת בישראל שמייבאת מוצרי תפזורת זולים ופשוטים אשר משווקים בחנויות שבבעלותה, "שוקה בשקל", בירושלים ובבני ברק. בין מוצרי החנות נמכרים מצבעים שיובאו על ידה בשם "Soft Line", במחיר של שקל אחד ליחידה.

     

  3. לטענת התובעת, הובא לידיעתה כי בחנויות הנתבעים נמכרים מצבעים אשר נחזים לכאלו המיוצרים על ידה. הנתבעת ביצעה, באמצעות חוקרת פרטית, שתי רכישות יזומות: האחת, ביום 18.02.2018 בסניף בבני ברק; השנייה, ביום 19.02.2018 בסניף בירושלים.

    לאחר ביצוע הרכישות בחנו נציגי הנתבעת את המצבעים וגילו כי הנתבעים מוכרים מצבעים הנחזים למצבעים המקוריים שמיוצרים על ידה. לטענתה, בין המוצרים קיימות נקודות דמיון רבות עד כדי דמיון מובהק, אשר באות לידי ביטוי, בין היתר, בזהות הצבעים ומיקומם; השימוש במספרים "90" ו-"70" המוטבעים על גבי המוצר ומותאמים לסוג ראש הטוש במקור; זהות הציור ראש הטוש המוקף בעיגול על גבי המוצר; הכיתוב "HIGH PERFORMANCE" והכיתוב שמתחתיו זהה בגופן ובצבע; ראש הטוש ועיצוב המכסה זהים, מה שמקשה על האפשרות לאבחן בין מוצר התובעת למוצר הנמכר בחנויות הנתבעים, ועלול להוביל לכך שלקוח סביר יחשוב כי הוא רוכש את מוצר התובעת.

     

  4. ביום 21.03.2018, שלחה התובעת לנתבעים מכתב התראה ובו התבקשו האחרונים להפסיק את מכירת המוצרים ולפצות את התובעת בגין הפרת סימן המסחר שבבעלותה. לאחר קבלת המכתב הגיעו הצדדים, ככל הנראה, להסכמה שהנתבע 2 יסיר את המוצרים ממדפי חנויותיו. ברם, טוענת התובעת, גם לאחר משלוח ההתראה, ביום 26.03.2018, נשלחה נציגה מטעם התובעת בפעם השלישית, ורכשה שתי יחידות נוספות, כך שלא הוסרו המצבעים ממדפי החנויות בהתאם להסכמות הצדדים. הנתבע 2 הסביר בבית המשפט כי המכתב הגיע לידיו ביום 26.3.19, שהיה יום ראשון בשבוע, והנציגה רכשה את המצבעים בשעת בוקר מוקדמת בטרם הספיק לאסוף את כל המצבעים מהחנויות. יצוין כי התובעת לא הכחישה טענה זו (ר' עמ' 3 ש. 5-7 לפרו') ומשכך אני מקבלת את גרסת הנתבעים לעניין זה.

     

    טענות הצדדים

  5. התובעת טוענת לעוולות שונות וביניהן:

    1. גניבת עין לפי סעיף 1(א) לחוק עוולות מסחריות, תשנ"ט-1999 (להלן: "חוק עוולות מסחריות") בטענה שהנתבעים עושים שימוש בזכויות הקניין הרוחני של התובעת ומפיקים מכך רווחים על חשבון מוניטין התובעת, דבר המקים חשש ממשי להטעיית הצרכן בשל הדמיון בין שני המוצרים;

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


חזרה לתוצאות חיפוש >>
שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ