ת"א
בית המשפט המחוזי חיפה
|
24604-12-10
09/10/2016
|
בפני השופטת:
שושנה שטמר
|
- נגד - |
תובע:
יוסף דב שולדר עו"ד שאולי כהן ואח'
|
נתבעים:
1. נגאר האי אמסלם 2. עסמת בדיע אללה בהאי 3. מליחה מוסא אנסארי לבית בהאי 4. יוסף ברינט (כונס נכסים)
|
החלטה |
ובעניין:
בוני עין שרה יזמות והשקעות נדל"ן בע"מ
ע"י ב"כ עו"ד אביתר גושן ואח'
בתיק זה הגישו הצדדים בקשה לאשר הסכם פשרה שנכרת בין כונס הנכסים ובא כוח הבנק, וליתן לו תוקף של פסק דין.
עניינו של הסכם הפשרה בהעברת סכום כסף, בסך 482,124 ₪, מתוך הסכום לו זכאית הגב' נגאר בהאי אמסלם, לבא כוח הבנק, על חשבון החוב הפסוק שהגב' נגאר חייבת לבנק, המגיע לטענת בא כוח הבנק לסכום של כ- 9 מיליון ₪ (כערכו כיום).
דא עקא, שלגב' נגאר נושים נוספים, שסכום נשייתם עומד על כ- 771,000 ₪, ובלשכת ההוצאה לפועל אוחדו תיקי החוב שנפתחו נגדה, והם מתנהלים בתיק איחוד, שעדיין פעיל (תיק הוצל"פ 02-98814-14-3).
בעקבות זאת ביקשתי, כי כונס הנכסים ובא כוח הבנק יבהירו, האם באישור הפשרה שנעשתה עם הבנק אין משום עקיפת תיק האיחוד. הבהרה כאמור הוגשה, ובה פרטו כונס הנכסים ובא כוח הבנק הנימוקים השונים, המצדיקים לדעתן את אישור הסכם הפשרה שנעשה.
בהודעת ההבהרה שהוגשה נטען, שאם הבנק יפתח תיק הוצאה לפועל בגין סכום החוב, יהיה עליו לשלם אגרת הוצאה לפועל בסכום גבוה (כ- 90,000 ₪), ולאור חובה של נגאר לבנק יווצר מצב שנושיה האחרים יקבלו סכומי כסף זעירים. כונס הנכסים ובא כוח הבנק הוסיפו, כי לפי סעיף 76 לחוק ההוצאה לפועל, תשכ"ז – 1967, יש לתת לבנק עדיפות, מהטעם שהוא היה הגורם שאיתר את סכום הכסף העומד לזכותה של נגאר.
לאחר שקראתי את הודעת ההבהרה שהגישו כונס הנכסים ובא כוח הבנק, ושקלתי אותה , הגעתי למסקנה שלא אוכל לאשר את הסכם הפשרה, אלא אם קודם לכן יינתן לו תוקף על ידי ראש ההוצאה לפועל לפניו מתנהל תיק האיחוד.
הנימוקים המובאים בהודעת ההבהרה שהוגשה על ידי כונס הנכסים ובא כוח הבנק ההם שיקולים שעל ראש ההוצאה לפועל לשקול אותם, בהיותו הגורם השיפוטי לפניו מתנהל תיק האיחוד. ראש ההוצאה לפועל הוא הגורם המוסמך אף לשקול טענות הבנק לפי סעיף 76 לחוק. מתן אישור להסכם הפשרה במסגרת הדיון שלפני, יגרום לעקיפת תיק האיחוד, ובפועל יגרום הדבר להעדפת הבנק על פני נושים אחרים של הגב' נגאר. לכך, עם כל הכבוד, בית המשפט לא יכול לתת את ידו.