אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> בצלאל נ' שטייגליץ

בצלאל נ' שטייגליץ

תאריך פרסום : 14/05/2019 | גרסת הדפסה

ת"א
בית משפט השלום ירושלים
23786-02-17
10/05/2019
בפני השופטת:
מרים קסלסי

- נגד -
התובע:
רונן בצלאל
עו"ד יהודה רסקין
הנתבע:
ישראל שטייגליץ
עו"ד יהודה שוורץ
פסק דין
 

מבוא 

  1. לפניי תביעה כספית על סך 290,000 ₪ שעניינה הפרת הסכם למכירת דירה, שנכרת בין הצדדים. התובע הוא הרוכש ואילו הנתבע היה בזמנים הרלוונטיים האפוטרופוס ובנה היחידי של בעלת הדירה, אשר אושפזה בבית חולים. בעלת הדירה הוכרזה כפסולת דין והנתבע מונה לאפוטרופוס שלה, מיום 3.11.04 ועד למועד פטירתה ב-7.5.12.

     

    השתלשלות האירועים

    ההסכם בין הצדדים

  2. ביום 14.1.09 נחתם הסכם בין הצדדים ובו נאמר כי הדירה תושכר לתובע, התובע רשאי להשכירה לשוכר משנה למשך 3 שנים, כאשר לשוכר אופציה להאריך השכירות בשנה נוספת. להסכם השכירות המודפס קדם נספח בכתב יד שנערך יום קודם ב-13.1.09, והוא משקף את כוונתו האמתית של המוכר - למכור את דירת אמו. התובע העיד כי רצה לרכוש הדירה ולא לשכור אותה, הוא גר בדירה אחרת, וכל כספי השכירות שהתקבלו משוכר המשנה הועברו לנתבע, לרבות ההפרש בין דמי השכירות שנקבעו בהסכם לבין אלו שהתקבלו בפועל משוכר המשנה.

     

  3. בנספח מיום 13.1.09 נרשם כי לשוכר (התובע) אופציה לרכוש את הדירה, בתום תקופת השכירות, דהיינו החל מ-14.1.12, כאשר דמי השכירות שיתקבלו לידי הנתבע יהוו חלק מהתמורה עבור רכישת הדירה. מחיר הדירה ייקבע על ידי שמאי (נקבע מנגנון למקרה של מחלוקת).

     

  4. הנספח מכיל סעיף פיצוי מוסכם, בסעיף 10 נרשם כי במידה והמשכיר יחזור בו מכוונתו למכור את הנכס לשוכר, יוכל השוכר לקבל פיצוי קבוע בשווי 10% משווי הנכס, אשר כאמור יוערך על ידי השמאי.

  5. אין מחלוקת בין הצדדים כי מטרת ההתקשרות החוזית ביניהם נועדה למכירה/רכישת הדירה ולא להשכרתה. המתווך מתי פרג'י שנודע לו על רצון הנתבע למכור את הדירה, העיד אף הוא על כוונת הצדדים, וכך העיד:

    "בעת חתימת העסקה דובר על שלוש שנים שיש לנתבע את הזמן לעשות ולטפל בעניינים כאפוט' של אימו ובזמן הזה הבית יועבר לקונה רונן"

    (פרוטוקול עמ' 6 ש' 5-7).

    המתווך היה עד לחתימת הצדדים על ההסכם, ואף חתם כערב לחיובי התובע כשוכר. הנתבע אינו טוען לפגם כלשהו שנפל בכריתת ההסכמים, כי אם להפרתו על ידי התובע.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


חזרה לתוצאות חיפוש >>
שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ