ת"א
בית המשפט המחוזי תל אביב - יפו
|
23133-06-14
12/02/2015
|
בפני השופטת:
תמר אברהמי
|
- נגד - |
תובע:
מוריס ששון עו"ד מיכאל שחור
|
נתבעים:
1. דן וולפרט 2. תומר בנציון 3. עדי אייל 4. אודיסי טכנולוגיות בע"מ
עו"ד עדו לוין עו"ד גדעון ויסמן עו"ד דן קפלן עו"ד אורי רונן
|
החלטה |
1.בהחלטה מיום 4.1.15 התבקשו הצדדים להגיש עמדתם בשאלת הסמכות העניינית של בית המשפט.
הנתבעים הגישו את עמדותיהם (שחלק מהן הובע עוד בכתב הגנה) כי הסמכות העניינית לדון בהליך נתונה למחלקה הכלכלית של בית המשפט (וזאת, אם בכלל, שכן בכתבי ההגנה עולות גם טענות בענין סמכות בינלאומית). התובע סבור כי הסמכות אינה נתונה למחלקה הכלכלית.
2.שאלות של סמכות עניינית נבחנות על רקע טיעוני התובענה נשוא שאלת הסמכות. כך נפסק גם לגבי המחלקה הכלכלית - "כדי לבחון את שאלת סמכות[ו] העניינית של המחלקה הכלכלית, על בית המשפט לבחון את העובדות כפי שטוענת להן [התובעת] ב[תובענה]" (ה"פ 21643-01-11 (מחוזי ת"א) עגיב יעוץ וניהול בע"מ נ' הראל (4.5.11), כב' השופטת רונן).
התובענה
3.לפי כתב התביעה, התובע הוא בעל מניות בחברת Swiftstake Technologies S.A (להלן: "חברת ST" או "החברה"). החברה רשומה בלוקסמבורג (לשיטת התובע – לצרכי מס בלבד).
הנתבעים 1 ו-2 הינם או היו בתקופות רלוונטיות, דירקטורים בחברת ST .
הנתבע 3 הינו או היה בתקופות רלוונטיות בעל מניות וכן דירקטור בחברת ST.
הנתבעת 4 (להלן: "אודיסי") היא חברה ישראלית אשר התייחסות אליה שלובה בטענות התביעה. הנתבע 3 הוא או היה דירקטור ובעל מניות באודיסי.
4.בכתב התביעה טוען התובע, בין השאר, כי הנתבעים 1 עד 3 שימשו בפועל כנושאי משרה באודיסי בנוסף להיותם נושאי משרה בחברת ST, פעלו תוך ניגוד עניינים ברור והעדפת טובתה של אודיסי על פני טובת ST והמשקיעים בה, לרבות התובע, וכי כספי חברת ST נוצלו למעשה להשאת ערכה של חברת אודיסי, על חשבון ST.
5.במסגרת כתב התביעה מתאר התובע, בין השאר, את השתלשלות העניינים אשר שכנעה אותו להשקיע בחברה ולחתום על הסכם רכישת מניות (מיום 26.3.10) וכן הסכם השקעה נוסף (מיום 30.6.11) וההתרחשויות לאחר מכן, מנקודת ראותו.
בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד
יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת