אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> ת"א 22318-11-15

ת"א 22318-11-15

תאריך פרסום : 20/07/2017 | גרסת הדפסה

ת"א
בית משפט השלום ירושלים
22318-11-15
17/01/2017
בפני השופטת:
שושנה ליבוביץ

- נגד -
תובע:
פלוני
נתבעים:
1. עמר אבו חדיר
2. מנורה מבטחים ביטוח בע"מ

החלטה
 

 

1. לפני בקשה מטעם הנתבעת להביא ראיות לסתור את קביעת הוועדה הרפואית של המוסד לביטוח לאומי (להלן: הוועדה) בהתאם לסעיף 6ב' לחוק פיצויים לנפגעי תאונות דרכים, תשל"ה- 1975 (להלן: חוק הפיצויים).

 

2. התובע יליד 6.2.61 נפגע בתאונת דרכים ביום 4.11.13. התאונה הוכרה כתאונת עבודה והתובע נבדק על ידי הוועדה לקביעת דרגת נכותו. הוועדה קבעה לתובע נכות בשיעור 10% בגין פגיעה בצלעות לפי סעיף 38(1)(ב)(4) לתוספת לתקנות הביטוח הלאומי (קביעת דרגת נכות לנפגעי עבודה), תשט"ז-1956 (להלן: תקנות המל"ל) ונכות בשיעור 5% בגין פגיעה בגב לפי סעיף 37(6)(ב) לתקנות המל"ל. בהתבסס על נכויות אלה, אשר נקבעו על פי דין, הוגשה התביעה הנדונה בהתאם לחוק הפיצויים. טענות הנתבעת בבקשה שלפני מתמקדות בנכות שנקבעה לתובע לפי סעיף 38(1)(ב)(4) לתקנות המל"ל בגין הפגיעה בצלעות.

 

3. סעיף 38 לתקנות המל"ל דן בפגיעות בבית החזה. סעיף 38 (1) עוסק ב:"שינויים בצורת בית החזה הנגרמים כתוצאה ממחלה, פציעה או ניתוח". סעיף 38(1)(ב) קובע:

"ב. מצבים שאחרי כריתת צלעות או שברים בצלעות - אחוזי הנכות ייקבעו בנוסף לליקוי תפקודי ריאות:

(1)לאחר שבר בצלעות שהתרפאאין נכות

(2)לאחר שבר בצלעות שלא התאחה מעל 3 חודשים0%

(3)לאחר כריתת צלע אחת0%

(4)לאחר כריתת 2 צלעות מצד אחד10%

(5)לאחר כריתת 3 או 4 צלעות מצד אחד20%

(6)לאחר כריתת 5 או 6 צלעות מצד אחד30%

(7)לאחר כריתת יותר מ- 6 צלעות מצד אחד 50%"

 

אם כן, לפי סעיף 38(ב)(4) לתקנות המל"ל נכות בשיעור 10% תיקבע במצב "לאחר כריתת 2 צלעות מצד אחד".

 

4. לטענת הנתבעת הנכות שנקבעה על ידי הוועדה בגין הפגיעה בצלעות שגויה ואינה סבירה. זאת שכן עיון בתיעוד הרפואי ובפרוטוקול הוועדה מעלה כי התובע כלל לא עבר כריתת צלעות. כמו כן, לטענתה לא היה מקום לקבוע לתובע נכות אשר אינה משקפת את מצבו הרפואי, כאשר בבדיקתו נמצא שבר בצלעות שמאל ללא תזוזה וללא ירידה בתפקודי ריאה. התובע מתנגד לבקשה.

 

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


חזרה לתוצאות חיפוש >>
שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ