אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> ת"א 14240-10-11 עמידר - החברה הלאומית לשיכון בישראל בע"מ ואח' נ' פשאפשא ואח'

ת"א 14240-10-11 עמידר - החברה הלאומית לשיכון בישראל בע"מ ואח' נ' פשאפשא ואח'

תאריך פרסום : 01/02/2017 | גרסת הדפסה

ת"א
בית משפט השלום חיפה
14240-10-11
25/01/2017
בפני השופט:
יואב פרידמן

- נגד -
תובעת:
עמידר - החברה הלאומית לשיכון בישראל בע"מ ח.פ. 520017393
נתבע/התובע שכנגד:
מאהר פשאפשא
החלטה
 

1. המומחה ישיב על שאלת ההבהרה הראשונה.

 

2. לגבי השאלה השניה: כפי שנזכר בהחלטות עבר, המשטר של חלוקת הוצאות תחזוקת הרכוש המשותף קבוע בסע' 58(א) של חוק המקרקעין, והצדדים לא היו חלוקים שיש להחילו אף כאן. הייתה שאלה כלום שטחים בנויים שצורפו לדירות בלא היתר צריך שיבואו אף הם במניין חישובי השטחים, כדי לחלץ חלקו היחסי של כל צד היינו שעור השתתפותו המחויב באחוזים; אולם לשם כך ניתנו למומחה הנחיות מתאימות.

 

תפקידו של המודד שמונה, להבדיל מתפקיד המהנדס שמונה, היה ונותר לתן תשובה בשאלת חלקו היחסי של כל צד, לפי סע' 58(א) הנ"ל. שאלה 2 מניחה שמדובר במרפסת שמהווה את תקרת הדירה של הנתבע. התובעת חולקת. אולם יש להבדיל בין השאלה כלום מדובר במרפסת המהווה תקרה של דירת הנתבע, לבין שאלת החלק היחסי שבו צריך כל צד להשתתף בהוצאות. צירוף הסעיפים השכנים - 57 ו 58 לחוק המקרקעין - מביא למשטר הבא: יש לחלק רצפת הדירה של כל צד, בשטח המצטבר של כלל הרצפות בדירות שבבניין; כאשר שטחי גזוזטראות (מרפסות) וקירות חיצוניים לא יובאו בחשבון, הינו לא יילקחו במניין חישוב השטחים של רצפות הדירות. קשה להלום שיש להפריד בין החלק היחסי ברכוש המשותף הצמוד לכל דירה, לבין החלק היחסי בו חב בעל דירה להשתתף בתחזוקה והניהול של הרכוש המשותף.

 

המודד לא אמור להניח שיש לצרף שטח מרפסת לשטח דירה בקומה השנייה, לצורך השאלה לשמה מונה: חלוץ חלקו היחסי של כל צד בהוצאות תחזוקת הבניין. זאת גם אם אניח, לצורך הדיון בלבד, שמדובר אכן במרפסת המהווה תקרה של גג דירת התובע. הנחת היסוד הטמונה בשאלה לפיה יש לצרף שטחי המרפסות בקומה השניה לשטחי הדירות לצורך חישוב יחס שטחי הדירות בבנין – שגויה.

המהנדס יוכל בביקורו במקום להתייחס גם לסוגיה זו, היינו האם מדובר אכן במרפסת המהווה תקרה של דירת התובע, ובמצב דברים זה כלום זכאי הוא לתבוע השתתפות מעמידר בגין עבודות שביצע בתקרה זו.

 

לאור התוצאה המעורבת אין צו להוצאות.

 

 

 

 

ניתנה היום, כ"ז טבת תשע"ז, 25 ינואר 2017, בהעדר הצדדים.

 

Picture 1

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ