ת"א
בית משפט השלום תל אביב - יפו
|
13518-05-15
26/05/2016
|
בפני השופטת:
עידית ברקוביץ
|
- נגד - |
התובעת:
אסתר מיכאלי
|
הנתבעים:
1. יעקב סאיאס 2. חניתה שחוח 3. ליאור קומורובסקי 4. נועם קומורובסקי 5. דליה סאיאס 6. דורון אלקיים
עו"ד דורון אלקיים יעקב סאיאס
|
החלטה |
1.בפני בקשת התובעת להורות כי המצאת כתבי הטענות לנתבעת 2 כמוה כהמצאה לנתבעת 5.
עסקינן בתביעה לפירוק שיתוף, במסגרתה עותרת התובעת להורות על פירוק השיתוף בזכויות הצדדים בבניין דירות המצוי ברח' צ'לנוב 48, תל אביב, הידוע כחלקה 98 בגוש 6947 (להלן: "הבניין" ו"המקרקעין").
2.בכתב התביעה ציינה התובעת כי מדובר בבניין בן 3 קומות הכולל 6 דירות. 4 דירות מושכרות בשכירות חופשית שאינה מוגנת, דירה אחת מושכרת בשכירות מוגנת, ובדירה אחת שני חדרים המושכרים בשכירות מוגנת וחדר אחד פנוי. עוד ציינה התובעת כי היא הבעלים של 62.5% מהזכויות במקרקעין, והנתבעים, אשר הינם בני משפחה (ללא קרבה משפחתית לתובעת) מחזיקים ב-37.5% מהזכויות במקרקעין.
התובעת עתרה לפירוק השיתוף בעין, שכן לטענתה הנתבעים מקשים על ניהול הבניין, חותמים על חוזי שכירות ללא ידיעתה, בתנאים שאינם מקובלים עליה ומחזיקים בכספי שכירות המגיעים לה.
הנתבע 1 הגיש כתב הגנה מטעמו בו ציין כי הוא בעל 12.5% מהזכויות במקרקעין. לעמדתו, דרך המלך לפירוק במקרה דנן היא בדרך של רישום הבניין כבית משותף וייחוס הדירות לבעלי הזכויות במקרקעין.
הנתבעים 2-4 הגישו כתב הגנה בו ציינו כי הם בעלי 3/24 מהזכויות במקרקעין. לטענתם הם היחידים שדואגים להשכרת הדירות בבניין ולתחזוקתו. עוד טענו הנתבעים 2-4 כי התובעת קיבלה את חלקה בדמי השכירות.
2.ביום 9.6.15 הגיש ב"כ הנתבעת 2 "בקשת ארכה להגשת כתב הגנה מטעם הנתבעת 5". (בקשה מס' 1). בבקשה זו נאמר כי הנתבעת 5 מתגוררת בארה"ב וכי בעבר ייפתה את כוחה של הנתבעת 2 בייפוי כוח נוטריוני שאינו קשור לתיק דנן. אשר על כן, התבקשה ארכה בת 90 יום להגשת כתב הגנה מטעם הנתבעת 5 וזאת "בכדי שתספיק לייפה את כוחו של נציגה/תה בארץ, ולאפשר לו/ה להגיש בשמה כתב הגנה."
בהחלטה מיום 22.6.15 ניתנה ארכה להגשת כתב הגנה מטעם הנתבעת 5 עד ליום 2.8.15.
כתב הגנה מטעם הנתבעת 5 לא הוגש במועד שנקבע ולא עד היום.
בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד
יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת