ת"א
בית משפט השלום נצרת
|
12220-12-14
24/03/2016
|
בפני השופטת:
הבכירה רים נדאף
|
- נגד - |
המבקש/התובע:
האני עבד אל האדי
|
המשיבות/הנתבעות:
1. מדינת ישראל 2. הימנותא בע"מ
|
החלטה |
1.בפניי בקשה לתיקון כתב תביעה שהוגשה מטעם התובע לאחר ובעקבות הדיון שהתקיים בתיק ביום 19.5.15.
2.עניינה של התביעה הנדונה היא בתביעה לביטול הסכם פשרה שקיבל תוקף של פסק דין בתיק 5292-04-08 לפירוק שיתוף בחלקה נשוא המחלוקת.
עיקר טרונייתו של התובע בכך שעפ"י פירוק השיתוף בחלקה הוא קיבל חלקה שיועדה לבית קברות, בעוד שיתר השותפים בחלקה קיבלו חלקות חופשיות לכל שימוש.
3.בישיבה מיום 19.5.15 ולאחר שנשמעו בהרחבה טענות ב"כ הצדדים, המלצתי לב"כ התובע לבחון אפשרות של הגשת עתירה מנהלית בנוגע לתכנית שאושרה ואשר על פיה יועדה קרקע פרטית לבית עלמין במגרש שהוקצה לתובע, או להגיש בקשה לתביעת פיצויים לפי סעיף 197 לחוק התכנון והבניה או בכל אופק אחר, ויודיע את עמדתו בתביעה הנדונה עד יום 20.11.15, היינו בתוך תקופה של 7 חודשים.
4.לאחר אותו דיון ביקש ב"כ התובע הארכת מועד להגשת תגובה, נעתרתי לבקשותיו, ובינתיים החליף התובע ייצוג והחל להיות מיוצג על ידי עו"ד הראל לפידות, וביום 26.1.16 הגיש בא כוחו החדש של התובע בקשה לתיקון כתב התביעה, אשר בה עתר להגשת כתב תביעה מתוקן לצורך הרחבה ופירוט עילות התביעה אשר הוזכרו בכתב התביעה המקורי, וכן הוספת עילות נוספות אשר לא הוזכרו שם.
5.ב"כ הנתבעות מתנגדים לבקשה, מהטעמים שפורטו בהרחבה בתגובת ב"כ נתבעת מס' 2, אשר אליה הצטרף ב"כ נתבעת מס' 1. ביקשתי את התייחסות ב"כ התובע לטענות המועלות בתגובה, וביום 18.2.16 הוגשה תשובת ב"כ התובע לתגובות ב"כ הנתבעות.
6.לאחר שעיינתי בבקשה ובתגובות, שוכנעתי כי יש מקום להיעתר לבקשה.
7.אומנם חל עיכוב ניכר בהגשת הבקשה לתיקון כתב התביעה לעומת המועד שנקבע בהחלטה מיום 19.5.15, אך יש לזכור כי התיק עדיין בתחילתו, התקיימה בו ישיבת קדם משפט אחת, ולא ראיתי כי ייגרם לנתבעות עיוות דין כלשהו, אם יותר תיקון כתב תביעה כמבוקש.
8.טענות הנתבעות בתגובותיהן הן טענות הגנה לגופו של עניין, להבדיל מטענות המצדיקות דחיית בקשה לתיקון כתב תביעה. ייתכן שבסופו של יום יידחו טענות התביעה של התובע כולן או חלקן לאחר דיון, בירור, והכרעה, אך אין מקום כבר בשלב התחלתי זה לחסום מהתובע את האפשרות למצות את מלוא טענותיו מול הנתבעות בנוגע למחלוקת ביניהם, ולא ראיתי כל הצדקה לדחות את הבקשה לתיקון כתב התביעה, במיוחד כשהיא מוגשת בשלב מקדמי, בטרם הוגשו ראיות הצדדים או החלה שמיעת ראיות.
כאן המקום לציין את הגישה הליברלית של בתי המשפט בהתרת תיקון כתב תביעה, במיוחד בשלבים מקדמיים של הדיון, כשהיו מקרים שבהם בית המשפט אף התיר תיקון כתב תביעה בשלב של הערעור.
9.בנסיבות אלו, אני מתירה את תיקון כתב התביעה, ומורה למזכירות לסרוק לתיקיית כתבי הטענות את כתב התביעה המתוקן שצורף לבקשה לתיקון כתב תביעה, בקשה מס' 6.