ת"א
בית משפט השלום אשקלון
|
12073-06-12
14/05/2015
|
בפני השופט:
עידו כפכפי
|
- נגד - |
תובעת:
ברנס ניקוי חול וצביעה תעשייתית בע"מ עו"ד אלי מור יוסף
|
נתבעת:
מ.מ. שרותי אחזקה עבודות ימיות בע"מ עו"ד לורה מישוק גרוסמן
|
פסק דין |
מהו שיעור התמורה לה זכאית התובעת בגין עבודת ניקוי מיכלים שביצעה כקבלן משנה של הנתבעת?
רקע וטענות הצדדים
1. הנתבעת אשר ביצעה עבודות קבלניות שונות עבור רותם אמפרט נגב בע"מ (להלן: המזמין) התקשרה עם המזמין ביום 13.11.11 לביצוע עבודות ניקיון מיכלים במלחי זרחן. ההזמנה מתייחסת לשלושה מיכלים שמספרם: 210, 220, 603 והממוקמים בחצר המזמין בים
המלח.
הנתבעת התקשרה עם התובעת, בהסכם בעל פה, לביצוע עבודות ניקיון המיכלים תמורת 60,000 ₪ בצירוף מע"מ. התובעת ביצעה עבודות שונות ולאחר מספר ימים עזבה את אתר העבודה שברשותה ציוד של הנתבעת. הצדדים הסכימו כי התשלום יבוצע בשיק שמועד פרעונו דחוי ל- 95 ימים ממועד סיום העבודה. מאחר והנתבעת לא מסרה לתובעת את שכרה בשיק דחוי עיכבה התובעת את הציוד שנטלה.
2.התובעת טוענת כי ההסכמה בעל פה נגעה לעבודות דילול בוצה בשלושת המיכלים, תמורת 60,000 ₪ בצירוף מע"מ. נטען כי בסיום עבודות דילול הבוצה התגלה כי נותרו מוצקים שלא ניתן לדללם ונדרשו עבודות נוספות לפירוקם. בגין עבודות אלו, שנמשכו לטענת התובעת שלושה ימים, דורשת התובעת סכום נוסף של 27,300 ₪ לפני מע"מ, כמפורט במכתב מנהל התובעת מיום 18.1.12. לטענת התובעת ביצעה את מלוא העבודה כמוסכם וזכאית לשכרה המלא, לרבות בגין העבודות הנוספות. לשיטתה, עיכבה את ציוד הנתבעת לאחר שלא נמסר לה שיק דחוי בגין שכרה או חלקו.
3.הנתבעת טענה בכתב הגנתה כי התובעת החלה בעבודה ללא ציוד וכוח אדם מתאים, ביצעה עבודה במיכל אחד ולאחר תחילת עבודה במיכל השני עזבה את אתר העבודה תוך שנוטלת ציוד ששייך לנתבעת. הנתבעת אישרה את סכום ההתקשרות אולם לטענתה הסכום נועד לעבודות נקיון לשלושת המיכלים ובפועל בוצעה עבודה בהיקף של כשליש מהמוסכם. בכתב ההגנה נטען כי התובעת גרמה לנזקים לנתבעת, אולם היקף הנזקים לא פורט.
יוער כי למרות ההחלטה בדיון מיום 26.5.13 לא הוגשה תביעה שכנגד. במהלך הדיון הושב לנתבעת ציוד שהוחזק על ידי התובעת בכפוף להפקדת סך של 30,000 ₪. הנתבעת לא שילמה כל תשלום על חשבון העבודות שביצעה התובעת ובסיכומיה טענה כי מאחר ולא קיבלה חשבונית לא שילמה ולו תשלום חלקי על חשון החוב. מטיעוניה משתמע כי מודה בחבותה לשלם 40,000 ₪ בגין עבודה בשני מיכלים 210,220 שכן לטענתה לא עבדה התובעת במיכל 603.
דיון והכרעה
טיב ההתקשרות בין הצדדים
4.שני הצדדים מסכימים שבבסיס ההתקשרות ביניהם עומדת הסכמה בעל פה לביצוע עבודות ניקיון בעזרת משאבות מים בלחץ גבוה בשלושת המיכלים בחצר המזמין. אין מחלוקת כי נקבע שכר כולל בשיעור של 60,000 ₪ בצירוף מע"מ שישולם בשיק מעותד. מנהל התובעת הגדיר את העבודה כהסכם לתמורה כוללת, פאושלית, עבור ביצוע העבודה (עמ' 20, ש' 22).
כל צד הגדיר באופן אחר את טיב העבודה, אולם עולה כי הנתבעת נשכרה על ידי המזמין לבצע עבודות ניקיון במיכלים באמצעות משאבות מים בלחץ גבוה. על דפנות המיכלים נצברים מוצקים שונים, שהוגדרו על ידי התובעת כבוצה, שיש לשטוף אותם. על טיב העבודה שנדרש לבצע ניתן ללמוד מהזמנת המזמין מיום 13.11.11 שצורפה למוצגי הנתבעת. מוגדר שם ניקיון המיכלים במלחי זרחן. לגבי מיכלים 210,220 נקבע כי הניקיון יתבצע מחוץ למיכלים עם משאבת לחץ גבוהה ובמידה ויינתן אישור על ידי אגף הבטיחות ניתן לעבוד מבפנים. נקבע כי נקיון המיכלים יבוצע במקביל ועל הקבלן לקחת בחשבון שימוש בכלי חציבה. לגבי מיכל 603 צויין כי העבודה בו תסתיים עד ליום 28.11.11 ועל הקבלן לקחת בחשבון כי המיכל מצופה בגומי.