אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> שגיא נ' או.פי.אס.אי (שינוע בינלאומי) בע"מ

שגיא נ' או.פי.אס.אי (שינוע בינלאומי) בע"מ

תאריך פרסום : 19/05/2013 | גרסת הדפסה

תא"מ
בית משפט השלום תל אביב - יפו
14893-04-12
13/05/2013
בפני השופט:
עזריה אלקלעי

- נגד -
התובע:
אמיר שגיא
הנתבע:
או.פי.אס.אי (שינוע בינלאומי) בע"מ
פסק-דין

פסק דין

בפני תביעה שהגיש התובע נגד הנתבעת לתשלום פיצויים בסך 17,250 ₪ בגין נזקים שנגרמו לו על ידי הנתבעת אגב משלוח מסך מחשב שהזמין התובע מחברת "אמזון", משלוח אותו ביצעה חברת UPS בארצות הברית לכתובת מגוריה של אחות התובע בעיר ניו-יורק.

טענות התובע

לטענת התובע, הוא הזמין ביום 17.6.10 מאתר האינטרנט Amazon.com"" מסך מחשב אשר נשלח לכתובת מגוריה של אחותו בעיר ניו יורק שבארצות הברית על ידי חברת השילוח הבינלאומית UPS. עבור המשלוח שילם התובע לחברת UPS סך של 20$.

ללא ידיעת אחותו של הנתבע, מסרה UPS את המוצר שרכש התובע לידי שכן - עמו אחותו של התובע הייתה מסוכסכת בעבר - מכיוון שבמועד ביצוע המסירה, האחות לא הייתה בבית כדי לקבלו. המסירה בוצעה בדיוק ביום שבו חזרה האחות לישראל וכתוצאה מכך נאלץ התובע לטפל מהארץ בהחזרת המוצר בסיוע מכר מקומי בארצות הברית. כשהוחזר המוצר למוכר, נאלץ התובע לשלם ל"אמזון" קנס בסך של 120$.

אילו הייתה מוחזרת החבילה ישירות ל UPS או לשולח כמקובל במקרים כאלה שבהם לא ניתן לבצע מסירה, לא היה על התובע לשלם קנס בסכום כלשהו. שליח החברה בחר לעשות את הדבר הנוח ביותר לחברה במקרה כזה והוא, מסירה לשכן.

במהלך הטיפול בהחזרת המוצר נתקל התובע בחוסר מקצועיות ובלבול מצד חברת UPS, דבר שגרם לו לבזבוז זמן רב. פניה מפורטת מצדו לחברת UPS סורבה בלא כל התייחסות לטענותיו.

התובע הגיש בעניין זה תביעה על סך 9,330 ₪ לבית המשפט לתביעות קטנות בתל אביב בתיק 21089-08-10 כנגד חברת O.P.S.I נציגת UPS בישראל, אולם O.P.S.I סירבה להודות כי היא פועלת כבאת כוחה המוסמכת של UPS בארץ וזאת למרות שהיא פועלת תוך שימוש בשם ובסמל המסחרי של UPS העולמית.

במהלך הדיונים טענה O.P.S.I שמדובר בפורום לא נאות ואף סירבה לחשוף את אופי ההתקשרות ואת ההסכמים בינה לבין UPS העולמית. לפיכך פנה התובע לשופט יובל גזית בבקשה להעביר את התביעה נגד O.P.S.I למסלול תביעה רגיל ולפיכך הוגשה תביעה זו.

לטענת התובע, חברת O.P.S.I הינה נציגת חברת UPS העולמית, דבר אותו ניתן ללמוד בבירור באתר האינטרנט של הנתבעת. מנכ"ל החברה O.P.S.I מופיע באינטרנט כמנכ"ל O.P.S.I וכמנכ"ל UPS ישראל.

לטענת התובע, פרסומים שונים על מבנה החברה הנתבעת, בין היתר- בעיתונות, קושרים בין O.P.S.I לבין UPS .

O.P.S.I הינה נציגתה המוסמכת של UPS בישראל ולפיכך היא חייבת לשלם לתובע את סכום הנזקים שנגרמו לו כמפורט בכתב התביעה.

טענות הנתבעת

או.פי.אס. אי (שינוע בינלאומי) בע"מ [להלן: O.P.S.I ] הינה חברה ישראלית העוסקת בין השאר במתן שירותי בלדרות.

הנתבעת הינה אישיות משפטית עצמאית ונפרדת, המשמשת כ"סוכן", כמשמעותו בחוק התובלה האווירית התש"מ-1980, בישראל של UPS העולמית שהינה מוביל אווירי של חבילות ומטענים ולפיכך חלים עליה ועל תביעות כלפיה בין היתר האמנה בדבר איחוד כללים מסוימים לתובלה בינלאומית באוויר [אמנת מונטריאול], אמנת ורשה וחוק התובלה האווירית.

לטענת הנתבעת, דין התביעה להידחות על הסף בשל העדר יריבות בין התובע לבין הנתבעת.

הזמנת השירותים, כמו גם מתן השירותים, נעשו בין התובע- המזמין בארה"ב לבין חברה שמקום מושבה בארה"ב והשירותים, כעולה מכתב התביעה, ניתנו בארה"ב.

הנתבעת לא הייתה מעורבת בשום שלב במקרה נשוא התובענה. השירותים לא הוזמנו מישראל, לא ניתנו בישראל ולא היו מיועדים להינתן בישראל אלא בארה"ב ולא ברור מדוע השולח- התובע, בחר להגיש את תביעתו בישראל בבית משפט שאינו מוסמך ואין לו זיקה למקרה במקום להגיש את התביעה בארה"ב כנגד חברה בארה"ב שהיא הנתבעת הנכונה.

ההתקשרות, ככל שנעשתה לצורך המשלוח נשוא התביעה, לא נעשתה עם הנתבעת שהינה כאמור חברה ישראלית. ההתקשרות נעשתה עם מוביל בארה"ב ולא מדובר במשלוח שנשלח מארה"ב לישראל או מישראל לארה"ב והשירותים הנטענים בתביעה לא ניתנו ו/או הוזמנו מהנתבעת. משכך, אין לתובע כל יריבות עם הנתבעת שכן שירותי הנתבעת ניתנים עבור משלוחים שנשלחים מישראל ולישראל.

התובע לא הזמין מהנתבעת שירותים כלשהם והשירותים ככל שהוזמנו, הוזמנו ובוצעו בארה"ב. למשלוח נשוא התביעה אין כל רלוונטיות לישראל ואין לצפות כי הנתבעת תהא אחראית בגין מקרה שאינה קשורה בו ואינה צד לו.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ