אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> טאהא נ' מדינת ישראל

טאהא נ' מדינת ישראל

תאריך פרסום : 26/09/2017 | גרסת הדפסה

עמ"ש
בית המשפט לתעבורה תל אביב - יפו
2958-09-17
20/09/2017
בפני השופטת:
הגר אדרי

- נגד -
מבקש:
יוסף טאהא
עו"ד הולבינגר
משיבה:
מדינת ישראל
עו"ד קליין
החלטה
 

 

1. בפני בקשה לביטול איסור מנהלי על שימוש ברכב, אשר הוגשה על פי סעיף 57ב לפקודת התעבורה [נוסח חדש] תשכ"א 1961. (להלן – "הפקודה")

 

2. ביום 26/8/17, החליט קצין המשטרה על השבתה מנהלית של רכב המבקש, למשך 30 יום בגין עבירה שבנו ביצע לכאורה ברכבו, עבירה של הסעת נוסעים ללא מלווה בהקשר לדו"ח מספר 21210526345.

 

3. לגופם של דברים, טוען ב"כ המבקש כי המדובר ברכב עבודה וכי ההשבתה פוגעת בעיקר בפרנסת המשפחה. המבקש טוען כי יש ראיות לכאורה אולם עוצמתן נמוכה בהתייחס לכך שהיה נוסע נוסף ברכב, אשר מוסמך היה לשמש כמלווה אולם, פרטיו לא ידועים, היות ויצא מן הרכב בעת האירוע.

 

4.ב"כ המבקש ציין בטיעוניו כי: "רק בשבוע שעבר בא הילד ואמר לאבא את כל הסיפור ואז האחרון פנה אליי". עוד טען, כי זהו רכב יחיד במשפחה, המשמש גם להסעה של אם המבקש לטיפולים רפואיים.

 

5.ב"כ המשיבה מצידה, ביקשה לדחות את הבקשה בטענה כי יש ראיות לכאורה. הפנתה לפסיקה באשר להגדרת "המלווה" וטענה כי תכלית החוק נועדה למקרים כגון אלו. הדגישה את אחריות המוטלת על בעלי הרכבים וטענה כי המבקש לא הראה שעשה כל מאמץ בכדי למנוע את העבירה.

 

6.תיק המשטרה הוגש לעיוני. עיינתי בחומר החקירה ומצאתי כי קיימות ראיות לכאורה לביצוע העבירה המיוחסת לנהג ברכב.

 

על פי ס' 57ב(ב) לפקודת התעבורה, לבית-המשפט סמכות לבטל את הודעת איסור השימוש, אם נוכח כי התקיים אחד מאלה:

 

1.הרכב נלקח מבעליו בלי ידיעתו ובלי הסכמתו.

2.מי שנהג ברכב פעל בניגוד להוראותיו של בעל הרכב, ובעל הרכב עשה ככל שביכולתו כדי למנוע את העבירה.

 

לפי ס' 57ב(ג), רשאי בית המשפט לבטל את הודעת איסור השימוש או לקצר את תקופת איסור השימוש:

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


חזרה לתוצאות חיפוש >>
שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ