מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> חסן נ' הפניקס חברה לביטוח בע"מ - פסקדין
חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

חסן נ' הפניקס חברה לביטוח בע"מ

תאריך פרסום : 27/04/2017 | גרסת הדפסה
רת"ק
בית המשפט המחוזי נצרת כבית-משפט לערעורים אזרחיים
33430-11-16
24/04/2017
בפני השופטת:
רננה גלפז מוקדי

- נגד -
מבקש:
שאדי חסן
משיבה:
הפניקס חברה לביטוח בע"מ
פסק דין
 

 

  1. לפני בקשת רשות ערעור על פסק דינו של בית המשפט לתביעות קטנות בנצרת (כב' הרשם הבכיר מ. חליאלה) אשר ניתן ביום 12.10.16.

     

  2. תיק בית המשפט קמא עניינו תאונה בה, כפי שנקבע, היו מעורבים שלושה כלי רכב. רכב התובעת בבית המשפט קמא, רכב נוסף שהיה מאחוריה ורכבו של המבקש, אשר כפי שקבע בית המשפט קמא, היה הגורם לתאונה, כאשר פגע ברכב הנוסף, אשר המשיך ופגע ברכב התובעת קמא.

    המשיבה, חברת הביטוח אשר ביטחה את רכב המבקש בעת האירוע, טענה כי משעה שרשיון הנהיגה של המבקש הותלה, בשל שיטת הניקוד, פקע הביטוח והמשיבה אינה צריכה לצאת בתוצאותיה של התאונה, אשר לה גרם המבקש.

    בית המשפט קמא קיבל את הטענה, דחה את התביעה נגד המשיבה וחייב את המבקש לשאת במלוא הפיצוי לתובעת קמא.

    בית המשפט קמא קבע כי אין כל הבחנה בין התליית רשיון לפסילתו, כאשר עסקינן בהתלייה על רקע של עבירות תנועה, שכן זו משליכה על כושר הנהיגה ובכוחה, על כן, להפקיע את הכיסוי הביטוחי.

    בית המשפט קמא הוסיף וקבע, עובדתית, כי שוכנע שהמבקש היה מודע להתליית רשיונו, זאת על רקע הרושם ה"שלילי ממש", כך לשון פסק הדין, אשר הותירה עדות המבקש. בית המשפט קמא ציין כי הודעות רשות הרישוי נשלחו בדואר רשום לתא דואר שאותו מסר המבקש בעצמו, תא דואר אשר טען בפני בית המשפט קמא כי משותף לו ולאחיו, הגם שטענה זו לא נתמכה בכל ראיה נוספת, גם לא בעדות האח, אשר לא הוזמן להעיד. המדובר בכתובת אשר נמסרה על ידי המבקש בעצמו.

    תשובותיו המתריסות של המבקש, כך התרשם בית המשפט קמא וכפי שהדגים בפסק דינו, הובילו את בית המשפט קמא שלא ליתן אמון בטענות המבקש ומכאן, קבע כי המבקש, בניגוד לטענתו, ידע על התליית רשיונו.

    על פסק דין זה מתבקשת הרשות לערער.

     

  3. טוען המבקש כי התליית רשיון אינה מפקיעה אוטומטית את הכיסוי הביטוחי, אלא יש לבחון כל מקרה לגופו. המבקש טען כי לא ידע על התליית רשיונו וקביעתו זו של בית המשפט קמא – שגויה. מכאן, פסק דינו של בית המשפט קמא שגוי ועל כן, עותר הוא להתערבות ערכאת הערעור.

     

  4. המשיבה טענה כי יש לדחות את הבקשה מאחר שאיחרה את המועד הקבוע. כמו כן, טענה כי בהתאם להלכה לפיה התערבות ערכאת הערעור בפסקי דין של בית משפט לתביעות קטנות, היא מצומצמת ביותר, אין מקום להתערבות בפסק הדין קמא. לגוף העניין טענה כי אין מקום להתערב בהכרעת בית המשפט קמא כי פסילה או התלייה של רשיון הנהיגה עקב צבירת נקודות מפקיעה את הכיסוי הביטוחי, כך גם אין מקום להתערב בהכרעתו העובדתית של בית המשפט קמא כי המבקש ידע על התליית רשיונו.

     

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ