רת"ק
בית המשפט המחוזי תל אביב-יפו כבית-משפט לערעורים אזרחיים
|
31738-10-14
25/11/2014
|
בפני השופטת:
עפרה צ'רניאק
|
- נגד - |
מבקש:
אמנון יעקב ישראל שלמון
|
משיבה:
אלאונרה ויסנאדיל
|
החלטה |
בקשת רשות ערעור על פסק דינו של בית משפט לתביעות קטנות בתל אביב מיום 27.8.14 (כב' השופטת כוכבה לוי) לפיו נדחתה תביעת המבקש כנגד המשיבה בגין הפרת הסכם.
לטענת המבקש, התקשרו הצדדים בהסכם לפיו יפנה המבקש למשיבה לקוחות בתחום הקוסמטיקה והיא בתמורה תעביר לו 20% מכלל התקבולים אותם תקבל מהלקוחות שהופנו אליה על ידו.
המשיבה טוענת כי מעולם לא התקשרה עם המבקש בהסכם וממילא לא נזקקה לשירותיו.
משסירבה המשיבה לשלם למבקש, הגיש זה תביעתו.
בפסק הדין נדחתה התובענה.
בית משפט קמא קבע כי "מסקנתי היא אפוא כי התובע ניסה לעשות את התביעה כקרדום לחפור בו. התובע אינו אמין. התובע הגיש תביעה סתמית, תוך שהוא נמנע מלזמן עדים לתמוך בגרסתו, וודאי ועיקר עיקרים בגרסה הנטענת לפיה הנתבעת זכתה ללקוחות ולתקבולים בשיעורים ניכרים, כך שהאחוז הנטען על ידי התובע, שלא הוכח כאמור, מגיע לו לכל הפחות."
המבקש מלין על ממצאים שבעובדה - אותם קבע בית משפט קמא לאחר ששמע את העדים ובחן את הראיות - על התרשמות בית המשפט מן העדויות והמשקל שניתן לראיות, בהם אין דרכה של ערכאת ערעור להתערב, אלא במקרים חריגים שאינם בנמצא כאן (ראו גם: רע"א 3716/09 ג'אנה תעשיות ומשקאות בע"מ נ' מאזן עואד מסחר כללי בע"מ, 21.9.09).
מטרתו של בית המשפט לתביעות קטנות היא לאפשר דיון יעיל, קצר ופשוט בתביעות שעלותן הכספית נמוכה, ותכלית זו מנחה גם את ערכאת הערעור בבואה לשקול מתן רשות לערער על פסק הדין (ראו גם: רע"א 5711/08 רשל פרטוק נ' סול טורג'מן בע"מ, 17.3.09).
התערבות ערכאת הערעור בפסק דינו של בית משפט לתביעות קטנות שמורה אך ורק למקרים בהם נמצאה טעות גלויה על פניה בפסק, או כאשר מדובר בשאלה עקרונית שבית המשפט לתביעות קטנות מרבה לדון בה ורצוי שלא להנציח פסק דין מוטעה המשמש לאותו בית משפט תקדים לתביעות דומות (ראו: גורן, סוגיות בסדר דין אזרחי, מהדורה תשיעית, עמ' 826).
בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד
יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת