רע"צ
בית משפט השלום תל אביב - יפו
|
47199-03-16
02/08/2016
|
בפני השופט:
משה סובל-שלום ת"א
|
- נגד - |
המבקשת:
סמדר כהן
|
משיבים:
1. בנק לאומי לישראל בע"מ 2. אדווה צפון בנימין 3. ליאור מזור 4. יהורם ליבונטין
|
החלטה |
1.בקשתה המתוקנת של המבקשת, הזוכה במכרז, ליתן לה רשות ערעור על החלטתו מיום 3.5.16 של כב' רשם ההוצל"פ מר דניאל הורוביץ שדחה בקשתה לבטל את הצעתה שזכתה בהתמחרות במכרז מיום 25.2.16 לרכישת הנכס ברח' אימבר 16 בת-ים תמורת הסך של 3.9 מיליון ₪.
תחילתו של ההליך בבקשה למתן רשות ערעור על החלטתו מיום 1.3.16 של הרשם שאישר את מכר הנכס למבקשת ואולם המבקשת עתרה בפני הרשם לבטל את המכר ובקשתה כאמור נדחתה ולכן הבר"ע מתייחסת למעשה להחלטה הדוחה את בקשת הביטול.
כל המשיבים הגישו תגובות מפורטות לבר"ע ועותרים לדחייתה בהיותם סבורים כי לא נפל פגם כלשהו בהליך ההתמחרות ובהחלטתו של הרשם, כמפורט בתגובות.
2.המבקשת טוענת כי בהליך ההתמחרות נפלו פגמים מהותיים בגינם יש לה עילה לבטל את המכר ויש להשיב לה את סכומי ההמחאות הבנקאיות שנפרעו לתיק ההוצל"פ.
בבקשה מפרטת המבקשת את התנהלותה בהגשת הצעות רכישה לכונס הנכסים ונאמר לה כי ההצעה המינימלית היא 2.5 מיליון ₪ ולכן הגישה הצעה על סך 2.54 מיליון ₪.
לאחר שהייתה מציעה יחידה, נתקבלה הצעה נוספת והוזמנה להתמחרות לתאריך 25.2.16. מאחר ונבצר ממנה להגיע להתמחרות ייפתה בכתב את כוחה של אמה להשתתף בהתמחרות מטעמה ובשמה, ושלחה את טופס ייפוי הכוח לכונס.
3.לטענת המבקשת היא הגבילה את ייפוי הכוח בכך שהבהירה לאמה כי הסכום המירבי שתוכל להציע הינו 2.9 מיליון ₪ ואין היא רשאית להציע סכום גבוה יותר.
בהתמחרות זכה המתחרה בסכום של 3.3 מיליון ₪ וחתם על חוזה, ואזי האם, בניגוד להוראות המבקשת הודיעה כי ברצונה להמשיך בהתמחרות.
טוענת המבקשת כי לא היה מקום להמשיך בהתמחרות והיה על הכונס לסגור את הרכישה עם המתחרה.
את הסכומים הציע הכונס עד שמי מהצדדים הודיע שאינו מסכים לסכום וכך פרש המתחרה והמבקשת הוכרזה כמי שזכתה תמורת סך של 3.9 מיליון ₪.
עוד נטען כי הופעל על האם לחץ וצעקות ובהיותה במצוקה וחשה מופקרת, חתמה על הסכם המכר כאשר היה ברור לנוכחים כי לא הייתה רשאית לפעול עפ"י ייפוי הכוח, וכונס הנכסים אף שוחח עמה בנדון.
4.לאחר תיאור מפורט של אופן התנהלות הליך ההתמחרות (לגירסתה של המבקשת) טוענת כי ההליך פגום שכן לא התנהל בהגינות וביושר ובאופן תקין ולכן זכאית לבטל את ההסכם ומפנה בנדון לפסיקה בהם החליט בית המשפט לבטל מכרז וגם אישור מכר כאשר גילה פגמים מהותיים וחמורים בניהול הליך המכר.
5.כאמור לעיל, סבורים המשיבים שיש לדחות את הערעור ודוחים את טענותיה של המבקשת.