1. ביום 9.3.2015 הודה הנאשם, במסגרת הסדר טיעון, בעובדות כתב האישום, אשר ייחס לו עיסוק ללא רשיון עסק בעסק מסוג "מסעדה" פריט 4.2 א וכן "משקאות משכרים – מקום לצריכתם" פריט 4.8 – לצו רישוי עסקים (עסקים טעוני רישוי), התשנ"ה-1995, והורשע בעבירה על סעיפים 4 ו-14(א) לחוק רישוי עסקים ,התשכ"כ-1968. העונש המוסכם בהסדר הטיעון הוא קנס בסך 3,500 ₪ אשר ישולם ב-3 תשלומים, חתימה על התחייבות בסך 5,000 ₪ למשך שנתיים וכן צו המורה על סגירת העסק תוך שלושה חודשים אלא אם כן יהיה בידי הנאשם רישיון עסק כדין.
סימן א'1 לפרק ו'1 לחוק העונשין, התשל"ז-1977 (חוק העונשין (תיקון מס' 113), התשע"ב-2012 (ס"ח 101)) מבנה את שיקול דעתו של בית המשפט בבואו לגזור דין. על רקע שיקולים אלה יוחלט האם לקבל את הסדר הטיעון. מטבעו של הסדר טיעון מלא ללא טיעונים לעונש, אין בפני בית המשפט נתונים בענין חלק מהשיקולים הללו.
1.מתחם העונש ההולם
א.הערך החברתי הנפגע
"בקביעת מתחם העונש ההולם, בהתאם לעקרון ההלימה, יש להתחשב בערך החברתי שנפגע, במידת הפגיעה בו, במדיניות הענישה הנוהגת ובנסיבות הקשורות בביצוע העבירה. במקרה דנן, הערך החברתי אשר נפגע הינו הגנה על שלום הציבור. סעיף 1 לחוק רישוי עסקים קובע כי שר הפנים רשאי לקבוע בצווים עסקים טעוני רישוי ולהגדירם כדי להבטיח מטרות הכוללות: איכות נאותה של הסביבה ומניעת מפגעים ומטרדים, מניעת סכנות לשלום הציבור; בטיחותם של הנמצאים במקום העסק ובסביבתו, מניעת סכנות של מחלות בעלי חיים ומניעת זיהום מקורות מים, בריאות הציבור לרבות תנאי תברואה נאותים וקיום הדינים הנוגעים לתכנון ובניה ולכבאות. מכאן שאלו הם הערכים המוגנים על-ידי החוק.
ניהול עסק ללא רישיון פוגע אף בערך השוויון, וזאת בשים לב לכך שעסקים אחרים פועלים ברישיון ונדרשים להוציא סכומי כסף משמעותיים כדי לעמוד בכך, שהרי הוצאת רישיון כרוכה בקיום תנאים שלעתים עלותם גבוהה. בכך נפגע אף ערך התחרות החופשית בשוק העסקים" (כבוד השופט הד"ר ע' קובו ב-רע"ס (פ"ת) 38083-05-11 מדינת ישראל נ' סרסור (17.3.2013)).
ב.מידת הפגיעה בערך החברתי הנפגע
מדובר בפגיעה לא מבוטלת בערך החברתי הנפגע. העסק נוהל ללא רישיון, אך מדובר בסוג עסק שניתן לקבל עבורו רישיון. מדובר בעסק של הסעדה ולא בשיווק מוצרים סגורים באריזות ולכן העדר פיקוח על העסק עלול לגרום נזק לציבור גם בהקשר התברואתי.
בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד
יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת