חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

רע"א 42996-09-15 אלמוג נ' מ.כ.י יעוץ וניהול בע"מ

תאריך פרסום : 24/01/2016 | גרסת הדפסה
רע"א
בית המשפט המחוזי ירושלים כבית-משפט לערעורים אזרחיים
42996-09-15
13/01/2016
בפני השופטת:
תמר בזק רפפורט

- נגד -
המבקש:
דוד אלמוג
עו"ד שי ניידרמן
המשיבה:
מ.כ.י יעוץ וניהול בע"מ
עו"ד ראובן יהושע
החלטה

בקשת רשות לערער על החלטת בית משפט השלום (כב' הרשמת הבכירה בלהה יהלום) מיום 13.8.15 בתיק בש"א 3418/05 תיק בו התקבלה התנגדות המבקש בבקשה לביצוע שטר שהוגשה כנגדו, תוך שמתן הרשות להגן הותנתה בהפקדת סך 500,000 ₪, אחר שנקבע כי הגנת המבקש נמצאת באזור הדמדומים – האם מדובר בהגנה אפשרית או בהגנת בדים.

בבקשתו משיג המבקש על התניית הרשות לערער בהפקדת 500,000 ₪ (סכום החוב עומד על 3 מיליון ₪). לטענתו, לא היה מקום להתנות את הרשות להגן בהפקדה כספית ובוודאי לא בסכום שנקבע. עוד נטען כי מכל מקום, שומה היה על בית המשפט לבדוק את יכולתו של המבקש לעמוד בהפקדה זו, על מנת שלא ינעלו בפני אדם דלתות המשפט בשל מצבו הכספי.

מנגד, לטענת המשיבה, חסד עשה בית משפט קמא עם המבקש שעה שנתן לו רשות להגן, על אף התנהלותו הפסולה בהליך שהחל עוד בשנת 2005, המלמדת כי אין בפיו הגנה משכנעת, ובחלוף שנים כה רבות הגיעה העת שהמבקש יפרע את חובו.

רקע

  1. בבסיס הדברים שיק על סך 935,000 ₪ מתוארך ליום 1.12.03 שהוגש לביצוע בידי המשיבה לפני 11 שנה, בראשית שנת 2005. לאחר שהוגש השטר לביצוע, הגיש המבקש התנגדות לביצועו וטען בתצהיר כי מדובר בשיק שנגנב ממנו בידי מנהל המשיבה כשהוא ריק, ללא ציון סכום, ללא תאריך וחתימה וללא הרשאה מטעם המבקש. על פי הנטען, המשיבה מילאה את פרטי השיק, זייפה את חתימת המערער והגישה את השיק לביצוע שלא בתום לב, בשל מחלוקות שהתעוררו בין מנהל המשיבה לבין המבקש בעסקאות מקרקעין שונות. לאור האמור נטען שהמשיבה לא קיבלה את השיק לידיה בתום לב ואיננה אוחזת כשורה בו, והיא אף לא קיבלה תמורה בעדו.

    ההתנגדות הועברה לבית המשפט, והדיון בה נדחה מספר פעמים נוכח הודעות על הליכי בוררות בין הצדדים. ביום 6.11.05 הודע כי לא תינתן דחייה נוספת ונקבע מועד לבירור ההתנגדות. במועד שנקבע, 24.4.06, לא התייצב המבקש או בא כוחו, וב"כ המשיבה ביקש שייקבע מועד נוסף לדיון. אלא שבית המשפט (כב' הרשם, כתוארו אז, נ. פלקס) סירב לקבוע מועד נוסף לדיון והורה על מחיקת ההתנגדות (להלן – החלטת המחיקה).

    ביום 25.4.13, כעבור 7 שנים, פנה המבקש בבקשה לביטול ההחלטה מיום 24.4.06 בדבר מחיקת ההתנגדות, בטענה כי הדבר נודע לו אך ימים אחדים קודם לכן.

    ביום 31.12.13 דחה בית המשפט השלום (כב' הרשם א. פוני) את הבקשה, בשל ההתנהלות הדיונית ומנימוקים שלגופו של עניין, אולם ביום 11.11.14 התקבל ערעור על החלטה זו (מפי כב' השופט ד. גדעוני), כך שהחלטה מיום 24.4.06, למחיקת התנגדות המערער לביצוע השטר, בוטלה. בפסק הדין ציין בית משפט כי במשך השנים התקיימו בין הצדדים הליכי בוררות, אשר נותנים הסבר חלקי לפרק הזמן שחלף מאז החלטת המחיקה, פרק זמן שבו המשיבה לא פעלה בתיק ההוצל"פ כנגד המבקש על אף החלטת המחיקה שעמדה לימינה, ולא נראה כי שינתה מצבה לרעה. כמו כן נתן בית משפט קמא משקל לכך שמדובר בשטר שבגינו קיים חוב ניכר בהוצל"פ שעמד באותה עת על סך 2.5 מיליון ₪.

    בעקבות כך נדונה ההתנגדות לגופה בפני כב' הרשמת הבכירה ב. יהלום. במסגרת זו הודע בידי המשיבה כי השיק המקורי אותר ובהתאם וביום 4.1.15 צירפה המשיבה חוות דעת מטעמה מאת הגב' אורית ינאי, מומחית להשוואת כתבי יד, אשר בחנה את טענת המבקש כי מדובר בחתימה מזויפת. בחוות הדעת נקבע כי סביר מאוד שהחתימה שבמחלוקת נחתמה על ידי המבקש. בתגובה לכך עתר המבקש לקבל את השיק המקורי על מנת לבודקו בידי מומחה מטעמו. בית משפט קמא סבר כי יעיל יותר למנות מומחה בידי בית המשפט. המשיבה הסכימה לכך, ואף המבקש הסכים לכך, תוך שהטעים כי מדובר בחוות דעת שאמורה ליתן לבית המשפט כלי נוסף לבחינת בקשת רשות הערעור להתגונן, אך לא מעבר לכך. בהמשך לכך איפשר בית משפט קמא לצדדים להציע שמות של מומחים מוסכמים, אך משלא הוצעו כאלו, מינה את הגב' איה שוחט כמומחית. ביום 9.6.15 הוגשה חוות דעתה של המומחית הגב' שוחט על פיה סביר מאוד שהחתימה שבמחלוקת נחתמה על ידי המבקש. בשלב זה עתר המבקש להמצאת השיק לידיו על מנת שיוכל להגיש גם חוות דעת מטעמו. בנוסף, ביום 14.7.15, ערב הדיון שנקבע לבירור ההתנגדות, פנה המבקש בבקשה לפסילת חוות דעתה של המומחית הגב' שוחט בטענה כי עתה התברר לו כי קיימת הכרות בין הגב' שוחט, אשר ערכה את חוות הדעת לפי מינוי בית המשפט, לבין הגב' ינאי שערכה חוות דעת מטעם המשיבה, באשר שתיהן עבדו במז"פ משטרת ישראל, והגב' שוחט אף הייתה ראש המעבדה במז"פ וככזו פיקדה על הגב' ינאי.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ