רע"א
בית המשפט המחוזי מרכז-לוד
|
21905-05-15
18/05/2015
|
בפני השופט:
צבי ויצמן
|
- נגד - |
מבקשים:
ו' ע'
|
משיבים:
שפיר מבנים תעשיות בע"מ
|
החלטה |
בקשת המבקש להארכת המועד להגשת בקשת רשות ערעור על החלטת בית משפט השלום בכ"ס (כב' הר' בכיר צ. לרנר) מיום 25.3.15 (ת"ט 3280-09) הדוחה את בקשתו לביטול פסק אשר ניתן כנגדו כשלוש שנים קודם להגשת הבקשה וכן דוחה את בקשת האורכה שהוגשה על ידו בצד בקשתו לביטול פסק דין.
לטענת המבקש החלטת בית משפט קמא הומצאה לידו ביום 13.4.15 כאשר רק ביום 10.5.15 הוא פנה למשרדו של בא כוחו לצורך קבלת יצוגו בהליך הבר"ע.
המשיבה מתנגדת למבוקש וטוענת כי הבקשה הוגשה לאחר המועד הקבוע בדין להגשת בר"ע ולבד מכך אין היא מצביעה על כל טעם מיוחד אשר יש בו להצדיק את מתן האורכה.
קיצורן של העובדות הנדרשות לנדון
1.בספטמבר 2008 הגישה המשיבה שטר חוב לביצוע בהוצל"פ, שטר החוב נחזה להיות חתום ע"י אדם בשם "וולינר" תיק ההוצל"פ נפתח כנגד מר אריה ווילנר אחיו של המבקש (להלן – אריה).
אריה הגיש התנגדות לביצוע השטר במסגרתה טען כי לא הוא חתם השטר, לאור עדותו תוקנו פרטי החייב בתיק ועודכנו ע"ש המבקש דנן.
2. בחודש יולי 2009 הגיש המבקש התנגדות לביצוע השטר ובצידה בקשה להארכת מועד להגשת ההתנגדות. הבקשות נקבעו לדיון ליום 13.5.10 לפני כב' הרשמת (כתוארה אז) אליה נוס. בהעדר התייצבות המבקש ניתן כנגדו פסק דין ביום 27.5.10.
3. ביום 10.7.13, וכשלוש שנים לאחר מתן פסק הדין, הגיש המבקש בקשה לביטול פסק הדין ובצידה בקשה להארכת מועד להגשת הבקשה לביטול פסק הדין.
הבקשות נידחו ע"י בית משפט קמא אשר דחה אותן ומכאן הבקשות שלפני.
4. כאמור, המבקש טוען כי החלטת בית משפט קמא נמסרה לו ביום 13.4.15, כי הוא סובל מבעיות נפשיות שונות ומתוך כך היה זקוק לפרק זמן ממושך על מנת להבין את משמעות ההחלטה לפיכך פנה לבא כוחו על מנת שייצגו אך ורק ביום 10.5.15 ומכאן הבקשה למתן אורכה להגשת הבר"ע.
לטענת המבקש בקשתו מוגשת בטרם חלף המועד הקבוע בדין להגשת בר"ע ולפיכך בהתחשב בכך ובמצבו הנפשי כמו גם בסיכויי הצלחת בקשת רשות הערעור, יש להעתר לבקשתו למתן אורכה להגישה.
בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד
יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת