- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- דיני עבודה
- ביטוח
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- דיני תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- משפט מנהלי וחוקתי
- גישור ובוררויות
- משפט בינלאומי
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני חינוך
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- ירושות וצוואות
- נוטריון
ר' ואח' נ' מלונות דן בע"מ ואח'
|
ת"א בית משפט השלום חדרה |
54173-05-13
17.7.2018 |
|
בפני השופטת: קרן אניספלד |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
התובעים: 1. ג.ר. 2. המוסד לביטוח לאומי עו"ד יעקב קורן [בשם תובעת 1] עו"ד הדס ברקוביץ [בשם תובע 2] |
הנתבעות: 1. מלונות דן בע"מ 2. מגדל חברה לביטוח בע"מ עו"ד חגית וילנסקי |
| פסק דין | |
ביום 15.1.2012 אירח מלון דן בקיסריה כנס מנהלים של חברת XXXXXXXX. התובעת, שכיהנה אז כסמנכ"לית בחברה, השתתפה בכנס ובמסגרת זו התארחה במלון. במהלך שהותה במלון, התובעת מעדה בגרם מדרגות בתוך המלון, נפלה, נחבלה ונגרם לה נזק גוף משמעותי לצמיתות. בתביעה זו היא עותרת לפצותה בגין נזקיה הנובעים מהתאונה. המוסד לביטוח לאומי, שהכיר באירוע כתאונת עבודה ושילם לתובעת סכומים מסכומים שונים בגינה, הצטרף לתובענה כתובע נוסף.
א. ההליך והצדדים לו
- נתבעת 1 היא חברה פרטית; בבעלותה רשת מלונות אותם היא מנהלת ומפעילה, ובכלל זה מלון דן בקיסריה (להלן המלון). בתקופה הרלוונטית לתובענה ביטחה נתבעת 2 את חבותה של נתבעת 1 מפני נזק לצד שלישי מן הסוג שהטבתו נתבעה בהליך זה.
- תובעת 1 (להלן התובעת), ילידת 1959, כיהנה בתקופה הרלוונטית לאירוע נושא התובענה כסמנכ"ל לוגיסטיקה בחברת XXXXXXXX (להלן XXXX או החברה). ביום 15.1.2012 נערך במלון כנס מנהלים של XXXX, בו השתתפה גם התובעת (להלן הכנס).
- במהלך יום הכנס, תוך כדי הפסקה שנועדה לארוחת צהריים של משתתפיו, ירדה התובעת בגרם מדרגות שנמצא במבנה המלון ומוליך מן הקומה שבה נמצא חדר האוכל למפלס מתחתיו שבו נערך הכנס. במהלך ירידתה במדרגות מעדה התובעת, נפלה ונחבלה בגופה (להלן אירוע הנפילה או התאונה). פגיעתה העיקרית התבטאה בשבר במרפק יד ימין, ידה הדומיננטית, אשר הותיר נכות רפואית בשיעור 30%. כפי שיובהר בהמשך, שיעור הנכות הרפואית ושיוכה לאירוע הנפילה אינם שנויים במחלוקת.
- תובע 2 (להלן המל"ל) הכיר באירוע הנפילה כתאונת עבודה, שילם לתובעת תגמולים בגינו ויוסיף לשלם לה תגמולים בעטיו גם בעתיד.
- התובעת יחסה את אירוע הנפילה למכשול שנמצא בגרם המדרגות, באופן שמכונן חבות של הנתבעות לפצותה בגין נזקיה הנובעים מן התאונה; תביעתה הוגשה ביום 28.5.2013. הנתבעות התגוננו מפני התובענה וביקשו לדחותה תוך כפירה בעצם קרות אירוע הנפילה, באחריותן לו ובנזקים שהתובעת תלתה בו. בתוך כך נטען כי המדרגות שבהן התרחש אירוע הנפילה תקינות לחלוטין ופגיעתה של התובעת ארעה בשל רשלנותה המכרעת המגיעה כדי 100%, שביטויה בכך שהיא נעלה נעלים עם עקב דק וגבוה ולא נקטה זהירות מינימלית ברדתה במדרגות.
- במישור החבות ובכל הנוגע לקיומו של פגם במדרגות שגרם לאירוע הנפילה, הגיש כל אחד מהצדדים חוות-דעת של מומחה בטיחות: התובעת הסתמכה על חוות-דעת של ד"ר אלעזר איל ביקלס [ת/2, להלן מומחה התובעת]; הנתבעות הציגו חוות-דעת של מהנדס בנין, מר דוד אופיר [נ/2, להלן מומחה הנתבעות]. כמומחה מטעם בית-המשפט שאינו מכריע מונה המהנדס אליעזר מוניץ (להלן מומחה בית-המשפט). חוות-דעתו של מומחה בית-המשפט ניתנה ביום 31.3.2016 [מ/1; להלן חוו"ד מומחה בית-המשפט].
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
חזרה לתוצאות חיפוש >>
