ב"ל
בית דין אזורי לעבודה חיפה
|
40914-03-13
07/01/2014
|
בפני השופט:
רמי כהן
|
- נגד - |
התובע:
התובע: יוסף קרן
|
הנתבע:
הנתבע: המוסד לביטוח לאומי
|
|
החלטה
1.מינוי מומחה רפואי:
ד"ר סוזנה הורוביץ, מומחית בכירורגיה אורטופדית, כירורגית בכירה, מתמנה בזה לשמש מומחה יועץ רפואי (להלן: "המומחה"), לשם מתן חוו"ד רפואית בשאלות המפורטות להלן בהחלטה זו והמתייחסות לתובע, וזאת תוך 30 ימים ממתן החלטה זו.
2.מסמכים רפואיים:
להחלטה זו מצורפים מסמכים כמפורט להלן:
א.כרטיסו הרפואי של התובע בקופת חולים "מכבי".
ב.צילום דו"ח ניתוח – בית החולים "אסותא".
ג.חוות דעת רפואית – ד"ר עוזי נוה, מרפאה תעסוקתית – 09.05.13.
3.העובדות:
א.התובע יליד 1956, עובד כחשמלאי במשך כ-40 שנים.
ב.ביום 04.07.11 ("יום האירוע"), עסק התובע בעבודתו כחשמלאי בניין. במועד זה עסק התובע בהכנת מערכת חשמל בגג בניין לפני יציקת בטון, בבניין בזיכרון יעקב. לצורך העבודה היה על התובע לעשות שימוש בסולם ולעלות לגובה הגג עם ציוד שהוא בעיקר צנרת חשמל כבדה וכלי עבודה.
ג.בזמן ירידה מהסולם, כשהוא נושא על גבו חבילת צינורות במשקל משמעותי, מעד התובע עת ירד מהסולם. באופן הבא :
ד.כאשר ירד רגל אחרי רגל וכאשר שיחרר את רגל ימין ורצה להניחה על שלב הסולם הראשון, למיטב זכרונו, חש במהלך תנועה חדה כי רגל שמאל "נעלמת". התובע שחרר את רגל ימין תוך נשיאת משקל כבד על כתף ימין והתנועה החדה הדרושה לצורך איזון הגוף והעברת המשקל לרגל שמאל, הסתיימו במעידה לאחר שרגל שמאל למעשה לא תפקדה.
ה.כיוון שרגל שמאל לא יכלה "להחזיק" את כובד משקלו, התנועה שעשה בגב הפכה לחדה ופתאומית. התובע חש כאב חזק וחד בגב התחתון, רגל שמאל הפסיקה לתפקד פתאום והתובע נפל על הרצפה.
ו.התובע לא המשיך לעבוד באותו יום, ולאחר שלושה ימים כאשר הכאב לא עבר ואף גבר, פנה לרופא בקופת חולים.
4.השאלות:
א.מה היא המחלה שאובחנה בגבו של התובע סמוך לאחר יום האירוע.
ב.האם יש קשר סיבתי כלשהוא בין האירועים שביום האירוע לבין הופעתה של המחלה או המחלות דלעיל, במועד שהופיע (גם אם הוחמר מצב המחלה או שהוחש בואה או התפרצותה עקב אירועי יום האירוע - כל אחד מאלה מהווה קשר סיבתי כאמור).
ג.אם התשובה לשאלה ב' היא חיובית - האם לאירועים בעבודה היתה השפעה פחותה בהרבה מהשפעת מצבו הבריאותי של התובע (גורמי סיכון שקיננו בו, לפני או אחרי במנותק מאירועים בעבודה) - על הופעת או החמרת המחלה במועד שהופיעה.
5.מעקב: