אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> קנסות גבוהים בגין הפעלת רפת תוך הפרת תנאי הרישיון ויצירת מפגעים סביבתיים קשים

קנסות גבוהים בגין הפעלת רפת תוך הפרת תנאי הרישיון ויצירת מפגעים סביבתיים קשים

תאריך פרסום : 21/11/2010 | גרסת הדפסה

ת"פ
בית משפט השלום בירושלים
2377-05
21/11/2010
בפני השופט:
אנה שניידר

- נגד -
התובע:
מדינת ישראל - המשרד לאיכות הסביבה
עו"ד עדתי גיורא
הנתבע:
1. רפת יהודה- צרעה צובה נתיב הל"ה
2. נמרוד יפה
3. קולין לוצוף
4. אושרי לזלי

עו"ד שרון ארצי
עו"ד אהרון פרקש
גזר דין

1.         במסגרת "הרפורמה במשק החלב" הוחלט לתמרץ את יצרני החלב כדי לעודד התייעלות בענף הרפת ולהסדיר את הרפתות בהיבט הסביבתי. בנסיבות אלה הקימה הנאשמת מס' 1 (להלן - הנאשמת) רפת חדשה. המדובר בשותפות רשומה המאגדת שלושה קיבוצים לצורך ניהול רפת משותפת בשטח קיבוץ צרעה.

            הנאשמים 2- 4 היו יו"ר מועצת המנהלים של הרפת מחודש ינואר 2000, מנהל הרפת מחודש נובמבר 2000, ומרכז המשק של קיבוץ צרעה שם מצויה הרפת, בהתאמה.

הרפת הוקמה ביוזמת המאשימה - המשרד להגנת הסביבה, כשעד להקמתה כל קיבוץ ניהל רפת משלו. לרפת ניתן רישיון לניהולה בליווי תנאים ביום 15.10.01.

2.         יצויין, כי באשר לנאשמת מדובר ברפת שונה בתכלית מן הרפתות אשר היו קיימות ערב הרפורמה, שהיו ישנות וחסרות אמצעים למניעת מפגעים סביבתיים, ולמעשה היוו את הסיבה העיקרית להחלטה בדבר הרפורמה.

            טרם מימושה של התכנית לבניית הרפת במסגרת הרפורמה אושרה התכנית על ידי שתי וועדות שיפוט מקצועיות אשר כללו את נציגי המאשימה, ורק לאחר ששתי וועדות השיפוט ווידאו כי הנאשמת נבנתה בפועל בהתאם לכל הנחיות המשרד להגנת הסביבה ומתוך אמונה של נציגי המאשימה ומקימי הנאשמת כאחד כי הקמתה של הרפת על פי התכנון שהתגבש הינה הדרך המיטבית לבניית רפת אשר פעילותה לא תגרום למפגעים סביבתיים - אושרו המענקים הכספיים לנאשמת.

3.         נגד הנאשמים הוגש ביום 2.5.05 כתב אישום בשל הפעלת רפת, במהלך השנים 2001 - 2003, תוך הפרת תנאי הרשיון ותוך יצירת מפגעים סביבתיים קשים - גלישת תשטיפי הרפת, הכוללים שפכים, לתוך אפיק נחל שורק, זרימת תשטיפים מתוך זבל הפרות לכביש גישה הנמצא בסמוך לשלוש סככות ממערב לקיבוץ צרעה ששימשו כרפת מבלי שהוכשרו לכך ומבלי שחוברו למערכת השפכים של הרפתות האחרות, זרימת תשטיפים לרשות הרבים תוך גרימת מפגע של ריח חזק, ופיזור הפרשות מן הרפת בשטחים פתוחים ברשות הרבים, בניגוד לתנאי הרשיון.

            העבירות שבהן הואשמו הנאשמים הן:

            (א)        איסור זיהום מים, בניגוד לחוק המים, התש"ט - 1959 (להלן - חוק המים);

(ב)        השלכת פסולת ברשות הרבים, בניגוד לחוק שמירת הנקיון התשמ"ד - 1984 (להלן - חוק שמירת הניקיון);

(ג)         גרימת ריח חזק או בלתי סביר, בניגוד לחוק מניעת מפגעים, התשכ"א - 1961 (להלן - חוק מניעת מפגעים);

(ד)        ניהול עסק שלא בהתאם לתנאי הרשיון, בניגוד לחוק רישוי עסקים, התשכ"ח - 1968 (להלן - חוק רישוי עסקים).

4.         ביום 14.10.09 זוכו הנאשמים מכל העבירות שיוחסו להם בכתב האישום.

5.         המאשימה הגישה ערעור לבית המשפט המחוזי בירושלים (ע.פ. 5003/09), וביום 22.4.10 הורשעו הנאשמים בעבירות לפי חוק המים, חוק רישוי עסקים, וחוק שמירת הניקיון, ונדחתה טענת הנאשמים להגנה מן הצדק.

            הערעור באשר לעבירות לפי חוק מניעת מפגעים נדחה.

            התיק הוחזר לבית משפט זה לצורך מתן גזר דין.

6.         לענין העבירה לפי חוק המים, קבעה ערכאת הערעור כי לא הוכח שהנאשמים נקטו בכל האמצעים הסבירים כדי למנוע או להפסיק את העבירה, ולא הונחה תשתית עובדתית כדי לקבוע כי הנאשמים 2 - 4 עשו מאמצים כלשהם למניעת זיהום המים אלא נהפוך הוא - הנאשמים לא שעו להתרעות שנשלחו להם, ובכך התקיים אצלם היסוד הנפשי שהוא פזיזות ביחס לגרימת התוצאות של זיהום המים.

7.         לענין העבירה לפי חוק רישוי עסקים, קבעה ערכאת הערעור כי על אף שלא פורטה בתנאי רישיון העסק הדרך לפיזור והצנעה של הזבל בשדות - היה על הנאשמים להצטייד באישור נוסף לענין זה, ומשלא עשו כן - יש להרשיעם בעבירה לפי חוק רישוי עסקים.

8.         לענין העבירה לפי חוק שמירת הניקיון, קבעה ערכאת הערעור כי משפיזרה הנאשמת את הזבל בשדות מבלי שמילאה את תנאי הרישיון, הרי שעברה על העבירה של השלכת פסולת לפי חוק שמירת הניקיון.

            באשר לנאשמים 2 - 4 נקבע בהקשר זה, כי עיון במכלול הראיות אינו מלמד על אמצעים כלשהם שננקטו על ידם למניעת ביצוע העבירה, ולא הוכח כי הם עשו "כל שניתן" כהגדרת סעיף 15 לחוק שמירת הניקיון.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


חזרה לתוצאות חיפוש >>
שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ