חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

קלע - הקרן לעידוד יזמות (בישראל) בע"מ - אי חסיון פרטי משקיעים כצד להליך פירוק

תאריך פרסום : 24/12/2015 | גרסת הדפסה
פר"ק
בית המשפט המחוזי תל אביב - יפו
29883-10-15,55904-10-15
23/12/2015
בפני סגן הנשיאה:
איתן אורנשטיין

- נגד -
התובע:
269 משקיעי אג"ח ונושים בחברות
עו"ד ד"ר ליפא מאיר ושות'
הנתבע:
1. כונס הנכסים הרשמי
2. פר"ק 19229-10-15:קלע- הקרן לעידוד יזמות (בישראל) בע"מ
3. פר"ק 55904-10-15:רוביקון ביזנס גרופ בע"מ

עו"ד אביעד בללתי
החלטה
 
  1. כללי

האם יש מקום לחסות באופן גורף שמות של נושי תאגיד שנמצא בפירוק לבקשתם של הנושים במסגרת בקשה שהגישו להצטרף כצד לתיק הפירוק? זו השאלה מושא הבקשה שלפניי.

  1. רקע עובדתי

ביום 23.10.15 ניתן צו למינוי מפרק זמני לחברת "קרן קלע- הקרן לעידוד יזמות (בישראל) בע"מ" (להלן: "קרן קלע") וביום 25.10.15 ניתן צו למינוי מפרק זמני לחברת "רוביקון ביזנס גרופ בע"מ" (להלן: "רוביקון") (שתי אלה יכונו להלן יחדיו: "החברות"). בהתאם לצווים מונה עו"ד ארז חבר למפרק הזמני של החברות (להלן: "המפרק הזמני").

 

קרן קלע נמצאת בשליטת רוביקון והאחרונה מצויה בשליטת מר אמיר ברמלי (להלן: "ברמלי"). החברות נמנות על שורת תאגידים שמניותיהם מצויות במישרין או בעקיפין בבעלותו של ברמלי (להלן:  "קבוצת החברות"), ואשר בניצוחו של ברמלי עסקה במגוון תחומים ובין אלה: השקעות פיננסיות, נדל"ן, מזון ותיירות. ככלל, נהגה קרן קלע לגייס כספים ממשקיעים באמצעות הנפקת אגרות חוב מחוץ לבורסה תוך הבטחה למתן תשואה גבוהה לציבור המשקיעים. חלק ניכר מהכספים שגייסה קרן קלע הועבר לרוביקון ומשם נותבו הכספים לפעילות השונה של קבוצת החברות. בשלב מסוים נדרשה קרן קלע להשיב כספים למי מהזכאים ובהעדר יכולת לעשות כן הוגשה נגדה בקשת פירוק ובית המשפט הורה על מינוי מפרק זמני. בהמשך הוגשו בקשות פירוק גם נגד רוביקון ונגד חברות נוספות בקבוצה ובית המשפט נעתר לבקשות ומינה את עו"ד ארז חבר למפרקן הזמני. לעמדת המפרק הזמני נאמדים חובות הקבוצה בסך של כ-300,000,000 ₪.  

 

  1. הבקשה

ביום 22.11.15 הגישו 240 משקיעים בחברות (להלן: "המבקשים") באמצעות משרד "ד"ר ליפא מאיר ושות' עורכי-דין" (להלן: "משרד עורכי הדין"), בקשה לצרף אותם כצד בתיקי הפירוק של החברות. נטען בבקשה שמדובר בקבוצת משקיעים שערך נשייתה הכולל במונחי קרן הוא סך 131,648,903 ₪. המבקשים עתרו לראות בבקשה כהודעה למבקש הפירוק לפי תקנה 8(א) לתקנות החברות (פירוק), התשמ"ז-1987 (להלן: "תקנות הפירוק"), וכן כבקשה לחילופי מבקשים לפי תקנה 10 לתקנות הפירוק. נטען על ידי המבקשים שהם התאחדו לשם קבלת ייצוג משותף על-ידי משרד עורכי הדין ומינוי נציגות שתוסמך לפעול בשם המבקשים בהליכי הפירוק. המבקשים מפנים לסעיף 273 לפקודת החברות [נוסח חדש], התשמ"ג-1983, שלפיו כל מי שעלול להיות נפגע בהליכי חדלות פירעון רשאי להצטרף כצד להליך ובהתאם להלכה הפסוקה בעניין (ראו גם: ע"א 2576/98 חברת רמות אילת בע"מ נ' יוסף בנקל, עו"ד (פורסם בנבו, 02.01.2000); פש"ר (י-ם) 4233-07; בש"א 7402/07 עו"ד יצחק מולכו, המנהל המיוחד נ' מניף שירותים פיננסיים בע"מ (פורסם בנבו, 16.12.2007)). משכך עתרו המבקשים לאפשר למשרד עורכי הדין גישה ישירה באמצעות מערכת נט-המשפט לתיקי הפירוק ובכך יתאפשר בידם לקבל מידע ביחס להליכים כגון: דוחות המפרק הזמני, מועדי דיונים, בקשות והחלטות מהותיות בקשר עם נכסי קופות הפירוק ועוד. המבקשים הדגישו שהם מהווים את מרבית נושי ומשקיעי החברות ובאופן שיש לראות בהם את קבוצת הנשייה הגדולה והמהותית ביותר של החברות, שמורכבת מאנשים פרטיים מכל קצוות הארץ, כאשר חלקם מבוגרים ופנסיונרים שהשקיעו את מירב כספם בחברות.

 

עד כאן עסקינן בבקשה שאינה חריגה בנוף הליכי חדלות פירעון של גוף שהותיר אחריו שובל נושים שמגישים חדשות לבקרים בקשות הצטרפות להליכים הגם שלרוב נעשה הדבר באופן ספורדי, כל נושה לעצמו ואילו כאן התאחדו נושים פיננסים שהם משקיעים של החברות להגשת בקשת הצטרפות אחת.

 

הייחוד בבקשה שלפניי מתמקד בסעד הנוסף והוא לחסות את פרטיהם המזהים של המבקשים, קרי שמם וזהותם, מפני הציבור, התקשורת והצדדים האחרים לתיקי הפירוק, ומשכך פרטי המבקשים וזהותם לא צוינו בבקשה ובנספחיה אלא הוכנסו למעטפה סגורה לעיונם של בית המשפט ושל המפרק הזמני בלבד. החלטתי מתמקדת באותו חלק שבבקשה שעניינו מתן צו איסור פרסום על שמות המשקיעים.

 

  1. חיסיון פרטי המבקשים

נטען בבקשה שעסקינן בהליכי פירוק שמצויים בתחילת הדרך וכי קיימת התעניינות תקשורתית רבה באלה. לטענת המבקשים מאז שהחלו ההליכים התפרסמו כתבות רבות בעיתונות ובאתרי האינטרנט על הפרשה וספיחיה. המבקשים גורסים שחשיפת פרטיהם כנושים עלולה לגרום לפגיעה בפרטיותם ולכך שהם עלולים להיות חשופים למערכות שכנוע ולחצים של גורמים שונים שיש להם אינטרס לשכנעם בנוגע לדרכם ועמדתם. המשיבים ביססו את הבקשה על מספר מקורות נורמטיביים ובין אלה: סעיף 7 לחוק יסוד: כבוד האדם וחירותו, התשנ"ב-1992; סעיפים 2(6), 2(7) ו- 2(9) לחוק הגנת הפרטיות, התשמ"א-1987; כללי החיסיון המהותי יציר הפסיקה; וכן מכוח סמכותו הטבעית והטבועה של בית המשפט בתיקי חדלות פירעון, המערבים שיקולים משפטיים עם שיקולים כלכליים ואישיים.

 

המפרק הזמני הודיע שאינו מתנגד למבוקש.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ