אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> קביעת פיצוי של כ-4 מליון ש"ח בגין רשלנות רפואית בניהול מעקב הריון

קביעת פיצוי של כ-4 מליון ש"ח בגין רשלנות רפואית בניהול מעקב הריון

תאריך פרסום : 18/07/2014 | גרסת הדפסה


בית המשפט המחוזי
35323-06-11
03/07/2014
בפני השופטת:
בלהה טולקובסקי

- נגד -
התובעים:
1. ע.י. (קטינה)
2. כ.י.
3. י.י.

עו"ד בא-כוחם י. פלג
הנתבעים:
1. פרופ' עמי עמית
2. עיריית תל אביב (התביעה נדחתה)
3. מדינת ישראל-משרד הבריאות (התביעה נדחתה)

עו"ד באי-כוחם א. אלרום ואח'
פסק דין
 

 

מבוא - הצדדים ומהות התביעה

1.מדובר בתביעה שעילתה רשלנות רפואית בניהול מעקב הריון.

 

2.התובעת מס' 1, ע.י. (להלן: "התובעת"), נולדה ביום 24.10.2005, כאחת משתי תאומות, בסיומו של הריון יקר שהושג בחלוף למעלה מעשרים שנות עקרות ולאחר 25 טיפולי הפריה חוץ גופית.

 

3.התובעים 2 ו - 3 הינם הוריה של התובעת (להלן: "האם" ו"האב").

 

4.הנתבע, פרופ' עמי עמית (להלן: "פרופ' עמית" או "הנתבע"), ביצע את טיפולי ההפריה החוץ גופית שבסופם הושג ההריון נושא התביעה ולאחר מכן ביצע במרפאתו הפרטית את מעקב ההריון.

 

5.אין חולק שמדובר היה בהריון בסיכון גבוה בשל גילה של האם שהייתה כבת 44 בעת ההיא ובשל העובדה שמדובר היה בהריון תאומים.

 

6.נקדים את המאוחר ונציין כי במסגרת מעקב ההריון, האם נבדקה על-ידי פרופ' עמית ביום 24.10.2005. במועד זה גיל ההריון היה 36 שבועות וארבעה ימים. הבדיקה התקיימה בבית חולים איכילוב בו עבד פרופ' עמית. פרופ' עמית קבע לאם מועד לניתוח קיסרי אלקטיבי, ליום 30.10.2005 ובמקביל הפנה אותה למיון יולדות לביצוע בדיקת NST - ניטור דופק עוברי - מוניטור.

לאחר חיבורה של האם למוניטור, נצפתה וואריאביליות נמוכה של אחד העוברים. לאור ממצאי בדיקת המוניטור ולאחר התייעצות טלפונית עם פרופ' עמית, הוחלט שיש לסיים את ההריון בניתוח קיסרי בשל סימני מצוקה של אחד העוברים.

בשעה 13:50 בוצע על-ידי פרופ' עמית ניתוח קיסרי במהלכו נולדו התאומות.

 

7.התובעת נולדה במשקל של 1,690 גרם. אחותה התאומה נולדה במשקל של 2,600 גרם.

התובעת נולדה מכוסה במי שפיר מקוניאליים. בבדיקת גזים בדם לאחר הלידה נמצא PH - 7.08. סימנים אלה מצביעים על מצוקה עוברית. נוכח משקלה של התובעת שהיה נמוך יחסית לגיל ההריון, מצב המוגדר כ - SGASmall for Gestational Age)), הסתבר בדיעבד כי סבלה במהלך ההריון מ - IUGR (Intra Uterine Growth Retardation) - פיגור בגדילה תוך רחמית.

 

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ