אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> צדדים אינם רשאים לחרוג ממסגרת הזמן הקבועה בחוק להגשת בקשה לתיקון טעות בפסק דין

צדדים אינם רשאים לחרוג ממסגרת הזמן הקבועה בחוק להגשת בקשה לתיקון טעות בפסק דין

תאריך פרסום : 17/09/2006 | גרסת הדפסה

א
בית משפט השלום הרצליה
905-00
14/09/2006
בפני השופט:
ס.נ. שריר מיכל

- נגד -
התובע:
אלעני שמואל
הנתבע:
1. מגדל חברה לביטוח
2. אבנר איגוד לנפגעי רכב בע"מ

החלטה

1.       רקע עובדתי

          א.       ביום 24.8.05 נתתי פסק דין (להלן: "פסק הדין") ובו חויבו הנתבעות, ביחד ולחוד, לשלם לתובע סך של 311,261 ש"ח בתוספת הפרשי הצמדה וריבית בשיעור 4% לשנה, מיום מתן פסק הדין ועד לתשלום המלא בפועל וכן הוצאות משפט ושכ"ט עו"ד בשיעור 13% + מע"מ.

          ב.       התובע הגיש ביום 4.12.05 בקשה לתיקון טעות סופר בפסק הדין שנדחתה בשל הגשתה זמן רב אחרי המועד הנקוב ב סע' 81 (א) לחוק בתי המשפט (נוסח משולב), תשמ"ד - 1984.

          ג.        ביום 18.6.06 נדחתה גם בקשת הנתבעות לתיקון טעויות ו/או השמטות בפסק הדין, מאחר ואף היא הוגשה זמן ניכר לאחר המועד הנקוב ב סע' 81 (א) הנ"ל, דהיינו ביום 5.6.06.

          ד.       ביום 22.6.06 הגישו הנתבעות בקשה לעיון חוזר בהחלטת ביהמ"ש כשלטענתן הבקשה הוגשה במועד, אך לא הוקלדה במזכירות בית המשפט.

                    התובע מתנגד.

2.       הדיון המשפטי בסוגיה

          א.       לטענתן התמוהה של  הנתבעות, בבקשתן לעיון חוזר בהחלטת בית המשפט, פסק הדין שניתן ב- 24.8.05 הומצא בדואר למשרדם רק ביום 26.9.06, שטרם הגיע. מועד זה נקוב גם בתצהיר עליו חתומה עורכת הדין. כאשר בבקשה מפורטים נהלי המשרד לגבי משלוח דברי דואר ונהלי ההדפסה שאינם רלבנטיים לצורך הכרעת בית המשפט בסוגיה דנן.

                    יתרה מכך, ב"כ הנתבעות איזכרה בבקשתה את הפקידה במשרדה, הגב' שירה חנן, האחראית לדברי ב"כ הנתבעות, לביצוע נוהל משלוח דואר וסריקתו באופן קבוע, אולם לא טרחה לצרף תצהיר שלה למרות שבקשתה נסמכת על נהלי המשרד כמו: מועד קבלת דואר במשרד, ובמקרה דנן, מועד קבלת פסק הדין וכן מועד סריקת העתק המכתב הממוען לכתובת בית המשפט בהרצליה, שהוכן ע"י ב"כ הנתבעות לאחר הדפסת הבקשה. בקשה זו אמורה היתה להיות נתמכת לא רק בתצהירה של ב"כ הנתבעות, כי אם גם בתצהירה של העובדת הבקיאה בנהלי המשרד המפורטים בבקשה, דבר שבאופן תמוה לא נעשה.

          ב.       יתר על כן, ב"כ הנתבעות לא הוכיחה, כי שלחה את הבקשה לתיקון טעות סופר כמקובל בדואר רשום עם אישור מסירה, דבר שהיה מוכיח ללא ספק כי הבקשה נשלחה במועד לכתובת בית המשפט.

                    מכאן, שלא הוכח כי הבקשה אכן נשלחה לבית המשפט במועד שנטען ע"י ב"כ הנתבעות. הנסיון של ב"כ הנתבעות לגלגל את אי הגשת הבקשה במועד הקבוע בחוק לפתחו של בית המשפט בטענה כי יתכן והבקשה לא תויקה בתיק הנכון מפאת העומס הרב של התיקים או לא טופלה במזכירות בית המשפט הוא נסיון לא ראוי שאינו מצדיק התייחסות בכלל וככל שהוא נוגע למזכירות בית המשפט בהרצליה בפרט. על הנתבעות, הטוענות כי הבקשה הוגשה במועד כאמור, היה לצרף אישורים כמקובל של רשות הדואר ותצהירים רלבנטים של האחראים במשרדן על משלוח הדואר.

                    גם העובדות, הנטענות ע"י ב"כ הנתבעות, כי העתק הבקשה נשלח אף לצד שכנגד וכי בתקופה המדוברת היתה כב' הש' וסג"נ שריר  בשבתון אינן רלבנטיות לבקשה לעיון חוזר, שאמורה להתבסס על הגשה במועד לבית המשפט כמתחייב מכוח החוק.

                    למותר לציין כי גם לא הוברר מדוע לא נשלחה הבקשה לביהמ"ש ולצד שכנגד באותו מועד.

          ג.        ודוק, סע' 81 (א) לחוק בתי המשפט (נוסח משולב), תשמ"ד - 1984 שעניינו: "תיקון טעות בפסק הדין", קובע:

                    "(א) מצא בית משפט כי נפלה טעות בפסק דין או בהחלטה אחרת שנתן, רשאי הוא, תוך עשרים ואחד ימים מיום נתינתם, לתקנם בהחלטה מנומקת, ורשאי הוא לשמוע טענות בעלי הדין לעניין זה, לעניין זה 'טעות' - טעות לשון, טעות בחישוב, פליטת קולמוס, השמטה מקרית, הוספת דבר באקראי וכיוצא באלה".

                    ולענייננו, המועד הנקוב בסע' הנ"ל אינו מתייחס לסמכותו של בית המשפט, כי אם למועד הגשת הבקשה לבית המשפט, שכן לאור סע' קטן (ב) בחוק נאמר: "בהסכמת בעלי הדין רשאי בית המשפט להחליט בכל עת על כל תיקון בפסק דין או בהחלטה אחרת שנתן". מכאן שנינו, שהחירות בהגמשת המועדים שמורה לבית המשפט ולא לצדדים עצמם האמורים שלא לחרוג ממסגרת 21 הימים שהחוק התווה להם להגשת הבקשה לתיקון טעות בפסק דין. וכאמור בספרו של כב' הש' אורי גורן, סוגיות בסדר דין אזרחי, מהדורה שביעית, סיגא - הוצאה לאור בע"מ, עמ' 293:

                    "המועד להגשת הבקשה לתיקון הוא בתוך 21 ימים מיום מתן פסק הדין, בין שהתיקון נעשה ביוזמת בעלי הדין ובין שהוא נעשה ביוזמת בית המשפט. בכל מקרה של חריגה מהמועד הנ"ל, יש לעתור להארכת מועד על פי תקנה 528, כנהוג לגבי כל מועד שנקבע בחיקוק".

                    ובהמשך (שם, עמ' 294):

                    "נקבע, כי אם הוגשה בקשה לתיקון פסק דין במועד, מוסמך בית המשפט ליתן החלטתו לאחר המועד הקבוע" וכאמור ב- ע"א 441/88 סעד ירחי נ' מאיר גולדגרבר ו- 2 אח', פ"ד מג (4), 378,  386 - 387:

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ