פש"ר
בית המשפט המחוזי תל אביב - יפו
|
59224-11-14
07/11/2016
|
בפני השופט:
עודד מאור
|
- נגד - |
מבקש:
1. אורן הראל 2. (מנהל מיוחד)
עו"ד (מנהל מיוחד) עודד מאור
|
המשיב/החייב:
מאיר אוחנה
|
החלטה |
"הנה עומד לו החייב מן העבר האחד, כשמעטה שריון על גופו, מטריית ההגנה נפרשה לו מעל ראשו, וחומה בצורה ניצבת לה כהגנה היקפית מפני נושיו, ומן העבר השני, עומדים נושיו ורואים בעיניים כלות את קניינם עומד על-פי תהום הנשייה, ואין להם מושיע.
...
ההליך לא נועד לשמש עיר-מקלט בה ימצאו מחסה והגנה אותם חייבים שלא משתפים פעולה ומנצלים אותו לרעה" (פש"ר 31392-05-15 (מחוזי תל אביב) קסוס נ' הכונס הרשמי).
1.בקשת המנהל המיוחד להורות על ביטול הליכי פשיטת הרגל של החייב נוכח התנהלות בחוסר תום לב וניצול לרעה של ההליכים על ידו.
זו אינה בקשתו הראשונה של המנהל המיוחד במסגרת הליך זה, כאשר בקשה קודמת שהוגשה עוד ביום 13.6.16 בה ציין כי שיתוף הפעולה של החייב בהליך הוא חלקי, בעוד אינו מצרף אסמכתאות ונותרות שאלות פתוחות ביחס להתנהלותו הכלכלית, אולם גם המנהל המיוחד וגם הכונס הרשמי סברו, בעת ישיבת יום 19.6.16, כי יש ליתן לחייב הזדמנות נוספת לפרק זמן של 6 חודשים, בהם תבחן התנהלותו בפרק הזמן האמור.
2.המנהל המיוחד מציין כי החייב הצהיר על 96 תיקי הוצאה לפועל שפתוחים כנגדו בסכום חובות כולל של למעלה מ- 6,800,000 ₪, כאשר עסקינן "בהתנהלות שיטתית לאורך למעלה משני עשורים של יצירת חובות השכם וערב בעסקים שונים ומשונים" (ראו סעיף 15 לדו"ח הסופי מטעם המנהל המיוחד מיום 13.6.16)
והנה – לא חלפו להם 3 חודשים, וביום 19.9.16 הוגשה שוב בקשת המנהל המיוחד לבטל את ההליך בשל ניצולו לרעה, כאשר המנהל המיוחד מציין שהחייב יצר חובות חדשים, המחה זכויות ומנהל התנהלות כספית שאינה מדווחת.
3.המנהל המיוחד ציין כי – בעודו בהליך פשיטת הרגל - החייב חתם כערב אישית ויצר חובות חדשים וזאת אף מבלי שדיווח למנהל המיוחד.
4.מעיון בבקשה עולה, כי לאחר הדיון שהתקיים ביום 11.7.16 פנו אל המנהל המיוחד צדדים שלישיים: מנהל חברת אליאח אחזקות בע"מ (להלן: "אליאח") ובא כוחה וציינו לפניו את השתלשלות העובדות הבאות:
א.בבעלות חברת אליאח אולם אירועים המצוי בהרצליה. בשנת 2009 התקשרה אליאח עם חברת "א.ח.מ, חברת שמחות ואירועים" (להלן: "א.ח.מ"), בהסכם שכירות בלתי מוגנת, שבגדרו שכרה אח.מ מאליאח את האולם.