אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> בריצ'וק נ' כונס הנכסים הרשמי מחוז ירושלים ואח'

בריצ'וק נ' כונס הנכסים הרשמי מחוז ירושלים ואח'

תאריך פרסום : 21/12/2017 | גרסת הדפסה

פש"ר
בית המשפט המחוזי ירושלים
24627-06-17
03/12/2017
בפני השופט:
דניאל טפרברג

- נגד -
המבקשת :
מגדל מקפת קרנות פנסיה וקופות גמל בע"מ
המשיבים:
1. יארוסלב בריצ'וק
2. כונס הנכסים הרשמי מחוז ירושלים
3. יצחק גינזבורג (מנהל מיוחד)

החלטה
 

לאחר שעיינתי בבקשת המבקשת, בתגובת המנהל המיוחד ובתשובת המבקשת, אני קובע כדלקמן:

המבקשת פנתה לבית המשפט לבקש להתיר לה לקזז מהכספים המוחזקים בידה את יתרת חוב הלוואה שנטל החייב בצירוף הפרשי הצמדה וריבית. יתרת החוב עומדת על סך של 7,920.66 ₪ נכון ליום 1.8.17.

 

ככל שמדובר בכספים מוגנים על פי סעיף 85(1)א) לפקודה, אין למבקשת זכות לפדות כספים אלה ללא הסכמה מפורשת של החייב. זכות הקיזוז לה טוענת המבקשת איננה עומדת לה, מאחר וכספים אלה לא היו נזילים בעת מתן צו הכינוס והמבקשת לא הייתה רשאית להפעיל את זכות הקיזוז במועד זה.

 

כאמור מדובר בפוליסה למטרת תגמולי קצבה לפנסיה שהכספים מוגנים וגם על פי סעיף 25 לחוק הפיקוח על שירותים פיננסיים (קופות גמל התשס"א-2005) זכויות אלה אינם ניתנות לשעבוד טרם הגיע מועד הפרישה או מתן הסכמה מפורשת של החייב כיום. עולה כי במועד צו הכינוס לא יכלה המבקשת לבצע את הקיזוז מאחר והחייב לא הגיע לגיל הפרישה במועד זה ולא נתן הסכמה מפורשת לפדיונם.

 

סעיף 74(ב) לפקודה קובע מפורשות כי הקביעה מהם העסקים הניתנים לקיזוז לפי סעיף זה תעשה לפי מצבם ביום בו ניתן צו הכינוס.

 

באשר לפדיון זכויות פנסיה למרות הסכמה עליו חתם החייב בעת מתן ההלוואה, כבר הבעתי את דעתי בהחלטה בתיק פש"ר 12573-07-16 והמבקשת מופנית להחלטה זו.

 

אין מחלוקת כי יש בידי המבקשת את זכות העיכבון ומכוחה היא יכולה לבוא בבוא היום כאשר יגיע מועד פדיונם של הכספים ולהיפרע מהם בטרם יועברו לחייב.

 

יחד עם זאת, יכולה המבקשת לפנות לחייב ולהגיע עימו להסדר לאחר קבלת צו ההפטר על אופן החזר ההלוואה כדי לחסוך את הריבית המצטברת לכספי התגמולים.

 

בנסיבות העניין, אינני עושה צו להוצאות.

 

העתק ההחלטה יישלח לצדדים.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


חזרה לתוצאות חיפוש >>
שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ