בדיון מיום 2.12.15 (להלן: "הדיון הקודם") קבעתי כי החייב, שצו כינוס בעניינו מיום 15.5.08 והוכרז ביום 20.5.09, יקבל הפטר מותנה בכך שישולם חוב הפיגורים בסך 1050 ₪ וכן "במימוש כל קופות הגמל הניתנות למימוש (לרבות קרן ההשתלמות, וכן ככל שניתן לממש את פיצויי הפיטורין) לטובת קופת הכינוס. החייב נותן את הסכמתו למימוש קופות הגמל כמובן בכפוף לכל דין."
במהלך הדיון הקודם הוצג בפני הנאמן מסמך מסכם קצר מקופות הגמל של החייב במגדל, שבה הוא עובד כנהג, ממנו עלה, כי לחייב כספים בקרן השתלמות ופיצויי פיטורים.
לאחר הדיון נחתמה פסיקתא למימוש קופות הגמל ומתגובת מגדל התברר כי כספי פיצויי הפיטורין אינם נזילים, מאחר והחייב עדיין עובד, ועל פי הסכם עבודתו פיצויי הפיטורים אינם מוקנים לחייב אלא אם כן הוא יפוטר מעבודתו. עוד התברר כי על חשבון כספי ההשתלמות לקח החייב הלוואות תוך כדי ההליך ולפיכך מגדל העבירה את כספי קרן ההשתלמות לקופת הכינוס לאחר שקיזזה ממנה את סכומי ההלוואות.
הנאמן טען כי החייב לקח את ההלוואות על חשבון כספי ההשתלמות כשהיה בהליך ובכך יצר חובות חדשים בהליך וכעת אינו מוכן להשיבם. כמו כן הנאמן טען כי ההפטר המותנה ניתן על בסיס שחרור כספי הפיצויים לטובת קופת הכינוס וכעת משהתברר כי כספים אלה אינם מוקנים לקופת הכינוס יש לחייב את החייב להשיב לקופת הכינוס את כספי ההלוואה וכן לשלם את כספי הפיצויים כתנאי להפטר. עוד טען הנאמן כי יש לחייב את מגדל לשלם לקופת הכינוס את סכומי ההלוואות שניתנו לחייב, באשר היה ידוע לה כי הוא בפשיטת רגל עת נתנה את ההלוואות, ואין לתת לה אפשרות להנות מזכות הקיזוז.
בדיון מיום 4.5.16 נפתרה סוגיית סכום ההלוואות שקיזזה מגדל בכך שהחייב הסכים לשלם את הסכום בעצמו לקופת הכינוס בתוך 60 יום.
אשר לסוגיית כספי פיצויי הפיטורין, הנאמן טען כי הם שייכים לקופת הכינוס משום שמגדל נוהגת לשלמם לעובד גם כאשר הוא מתפטר וממילא הכספים הללו יגיעו לידי החייב כאשר יצא לפנסיה בעוד כשמונה שנים לחילופין טען כי יש מקום לקבוע במקרה זה סעיף התעשרות עתידי לעניין כספי הפנסיה.
ב"כ הכנ"ר לא קיבלה עמדת הנאמן בסוגייה זו. לדבריה פיצויי הפיטורין אינם שייכים לקופת הכינוס באשר זכותו של החייב בהם טרם הבשילה, כפי שטענו מגדל והחייב. אשר לסעיף התעשרות עתידי הרי שלדבריה מדובר בפרק זמן ארוך עד יציאת החייב לפנסיה, שאין מקובל להוסיף בגינו סעיף התעשרות עתידי.
לאחר עיון בטענות הצדדים, ועל פי הדין, איני רואה כיצד כספי פיצויי הפיטורין שייכים לקופת הכינוס, כאשר טרם נתגבשה זכות החייב בהם. חוזה ההעסקה של החייב קובע במפורש כי רק במקרה של פיטורין זכאי החייב לפיצויי הפיטורין והחייב עדיין עובד. לפיכך, איני יכולה להיעתר לבקשת הנאמן בעניין זה.
אשר לטענה כי יש מקום לקביעת סעיף "התעשרות עתידי" לעניין כספי פיצויי הפיטורין, הרי שנראה לי כי אין זה המקרה המתאים לכך, בהתחשב במשך הזמן הארוך שבו שהה החייב בהליך, ההסתבכות שהביאה אותו להליך (מתן ערבות לחבריו השוטרים) ונסיבות חייו הקשות מאז, ביחד עם נסיונו לשקם את חייו ולפתוח דף חדש, אשר כולם מצביעים על כך שיש מקום למתן הפטר מלא לחייב ללא קביעת סעיף התעשרות עתידי, אשר יעמוד בתוקפו תקופה כה ארוכה, שהיא מעבר לתקופה הסבירה לסעיף כזה.
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.
האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.