אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> פרשנותו הנכונה של סעיף 84א(א)(3)(א) לחוק הביטוח הלאומי

פרשנותו הנכונה של סעיף 84א(א)(3)(א) לחוק הביטוח הלאומי

תאריך פרסום : 23/08/2007 | גרסת הדפסה

ב"ל
בית דין אזורי לעבודה בנצרת
1660-06
16/08/2007
בפני השופט:
חיים ארמון

- נגד -
התובע:
מאיר לוי
עו"ד יעקב פלדשטיין
הנתבע:
המוסד לביטוח לאומי
עו"ד וירג'יניה מנסור-ג'בארין
פסק-דין

פ  ס  ק              ד  י  ן

1.       השאלה העומדת בפנינו בתובענה זו, היא שאלת פרשנותו הנכונה של סעיף 84א(א)(3)(א) לחוק הביטוח הלאומי [נוסח משולב], התשנ"ה-1995 (שייקרא להלן: " החוק").

הסעיף האמור קובע כתנאי להכרה בליקוי שמיעה כפגיעה בעבודה - שהתביעה על כך תוגש לנתבע תוך 12 חודשים מהיום שבו תועד ליקוי השמיעה לראשונה ברשומה רפואית.

2.       המחלוקת בתובענה שבפנינו היא משפטית בלבד, כך שלא שמענו עדויות. ב"כ הצדדים הגישו סיכומים בכתב, וכעת ניתן פסק דין זה.

העובדות הרלוונטיות העולות מכתבי הטענות

3.       התובע עבד משנת 1990 ועד שנת 2005, אצל מעבידים שונים, בעבודות עפר. בעבודתו זו הוא נחשף לרעש שלטענתו היה "רעש מזיק", במשך 8 שעות ביום לפחות.

4.       התובע לוקה בשמיעתו. יש לו ירידה בשמיעה והוא טוען שהוא סובל גם מטנטון.

5.       בשנת 2001 נרשם תיעוד רפואי על הירידה בשמיעה שהתובע לוקה בה.

6.       ביום 7/8/05, הגיש התובע לנתבע את תביעתו להכיר בירידה בשמיעה כבתוצאה של פגיעה בעבודה.

7.       הנתבע דחה את התביעה, במכתבו לתובע מיום 19/12/05, בטענה שחלפו יותר מ-12 חודשים מאז שתועד ליקוי השמיעה ברשומה רפואית - ועד להגשת התביעה.

הוראות סעיף 84א לחוק

8.       הכלל לגבי פגיעה בעבודה נקבע בסעיף 79 לחוק. שם נקבע שפגיעה בעבודה היא תאונת עבודה או מחלת מקצוע. כן נקבע שם שתאונת עבודה היא תאונה שארעה לעובד תוך כדי עבודתו ועקב עבודתו (ובהתאם להלכה הפסוקה - בגדר "תאונה" יכול לבוא גם רצף של תאונות זעירות מצטברות - "מיקרוטראומה"), ושמחלת מקצוע היא מחלה שנקבעה בתקנות.

          ליקוי שמיעה עקב חשיפה לרעש בעבודה מצוי ברשימת מחלות המקצוע (התוספת השניה לתקנות הביטוח הלאומי (ביטוח מפני פגיעה בעבודה), התשי"ד-1954) - שם נקבעו תנאים מסויימים להכרה בליקוי השמיעה כבמחלת מקצוע, וכן הוכר בהלכה הפסוקה כתוצאה אפשרית של מיקרוטראומה.

9.       בשנת תשס"ה, תוקן החוק באופן של הוספת סעיף 84א לחוק, שמטרתו היתה לצמצם את ההכרה בליקוי שמיעה עקב חשיפה לרעש - כבתוצאה של פגיעה בעבודה.

          במסגרת צמצום זה - נקבעו תנאים מיוחדים להכרה בליקוי שמיעה כבפגיעה בעבודה; חלקם תנאים בתחום המהותי (הרעש שאליו נחשפים, מידת הירידה בשמיעה), וחלקם - תנאים בתחום הפרוצדורלי - מועד הגשת התביעה.

10.     ברור כי תיקונו של החוק באמצעות הוספת סעיף 84א - הביאה לצמצום בזכויות המבוטחים. זו היתה מטרתו של המחוקק בחקיקת הסעיף האמור.

          עם זאת, לשונו של סעיף 84א לחוק, בחלק מהוראותיו, אינה ברורה מספיק, וברור שיהיה צורך בהתפתחות של פסיקה שתפרש את הסעיף (או אף בתיקונו של הסעיף), כך שיחלוף זמן עד שהמבוטחים יוכלו לדעת את זכויותיהם על פי המצב המשפטי לאחר חקיקתו של סעיף 84א לחוק.

11.     נביא כאן את לשונו של סעיף 84א לחוק:

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


חזרה לתוצאות חיפוש >>
שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ