אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> פרשנות צוואה ודיון בשאלה האם כללה הוראה בדבר "מתנה קבוצתית" המדירה צאצאי מנוחה מעזבון

פרשנות צוואה ודיון בשאלה האם כללה הוראה בדבר "מתנה קבוצתית" המדירה צאצאי מנוחה מעזבון

תאריך פרסום : 16/03/2011 | גרסת הדפסה

תמ"ש
בית משפט לעניני משפחה נצרת
17878-01-09
13/03/2011
בפני השופט:
סארי ג'יוסי

- נגד -
התובע:
י.א.
עו"ד ישראל חדאד
הנתבע:
1. מ.פ.
2. נ.פ. (חסויה)
3. ל.פ. (חסויה)

עו"ד שמשון הלר
עו"ד מיכל גלבוע
פסק-דין

פתח דבר:

1.         לפני תביעה לפסק דין הצהרתי העוסקת בפרשנות הוראת סעיף 7 לצוואת המנוח ד.א.  ז"ל (להלן: " המנוח"), מיום 10.5.2001 ואשר הלך לעולמו ביום 21.6.2003.

2.         התובע הינו בנו של המנוח ודודם של הנתבעים - ילדיה של המנוחה ח.פ. ז"ל (להלן:" המנוחה"), אשר הלכה לבית עולמה לפני אביה המנוח.

3.         המנוח הותיר אחריו צוואה, המורה בסעיף 7 :

"7.                    א.         את רכושי זה אני מצווה לילדי הרשומים להלן

ובחלקים שיפורטו להלן:

(1)        ח. - 20%

(2)        י. - 20%

(3)        ח. - 20%                     

(4)        ש. - 20%

(5)        א. - 20%.

ב.         למען הסר ספק יובהר, כי לילדיי א., י., מ. ו- ד.  איני מוריש דבר.

ג.          הנני להדגיש כי במיוחד לבני א. אינני מוריש דבר בעקבות יחסו השלילי כלפי".

טענות הצדדים בקליפת אגוז :

4.         לטענת התובע המנוח ביקש להוריש את רכושו רק לילדיו הרשומים בצוואה ולא לילדים אחרים, ועל כך לא יכול להיות חולק. אלא שהתובע סבור כי המנוח גם ביקש, כעולה מהצוואה, כי ברכושו לא יזכו לאחר פטירתו צאצאיהם של ילדיו, היינו נכדיו, למקרה ואחד הילדים נפטר לפני המצווה.

            לשיטתו, משציין המנוח בסעיף קטן (ב) את שמות ארבעת ילדיו שלא ירשו דבר, בעוד שבסעיף קטן (א) ציין שמות ילדיו שיזכו בעזבונו, כוונתו היתה כי היורשים יהיו מבין הילדים בלבד. מכאן ועם פטירת בתו ח. ז"ל לפניו, חלקה בעיזבון אינו עובר לילדיה אלא לשאר היורשים על פי הצוואה- אחיה .

            בפרשנותו זו נשען התובע על אותה תורה המכונה "מתנות קבוצתיות" - "class gifts", תוך שהוא מפנה לספרו של שמואל שילה "פירוש לחוק הירושה", תשכ"ה - 1965 נבו הוצאה לאור בע"מ, בעמ' 423.

            התובע סבור, כי רק מי שנכלל בקבוצת הזוכים שציין המנוח בצוואתו, יכול להיות יורש על פי צוואה זו. לדידו, קבוצת הזוכים על פי הצוואה הם אך ילדי המנוח ומכאן עם פטירת אחד מהם, ובמקרה שלנו, הבת ח. ז"ל, העזבון צריך להתחלק בין ארבעת היורשים שנותרו בחיים.

            לחלופין טוען התובע, כי יש לפרש את הצוואה תוך פניה להוראות המשפט העברי, וזאת בשים לב לעובדה כי המנוח היה אדם דתי ושומר מצוות וכן לעובדה כי מצוואתו עולים סממנים מובהקים האופיניים לדין העברי, בין היתר, בשל אותה הוראה שבסעיף 4 לצוואה המורה כדלקמן :

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


חזרה לתוצאות חיפוש >>
שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ