בפני בקשת חייב לבצע הקטנה בחוב הפיגורים בתיק בסכום של 1,000 ש"ח (נומר' 292) וזאת בגין תשלום שבוצע על ידו לבית הספר בעבור שנת הלימודים 2012.
לטענת החייב דמי המזונות שנפסקו בפסק הדין מיום 06.10.02 כוללים בחובם תשלום בעבור שכר לימוד ולפיכך על החייבת להשיב תשלום זה.
בקשת החייב נסמכת על פסק דינו של בית המשפט לענייני משפחה בתמ"ש 67760/99 מיום 06.10.02 - בפסקה 8.5 ניתן ללמוד, לדבריו, כי לאחר שכבוד השופטת כימתה את צרכי הילדים בפסקה 8.4, הוסיפה וכימתה את הוצאות שכר לימוד לחינוך הילדים בעבור מוסדות לימוד שונים ובהתאם לכל תקופת חיים של הקטינים פסקה את סך המזונות הכולל (פסקה 8.7) - היינו דמי מזונות בסיסיים בתוספת דמי שכר החינוך שנאמדו על ידי כב' השופטת.
מנגד טוען ב"כ הזוכה, כי מפסקה 8.4 בפסק הדין ניתן ללמוד כי סכום דמי המזוות שנפסק אינו כולל הוצאות חינוך, כאשר כוונת פסק הדין הייתה כי כל הוצאת חינוך באשר היא, תשולם על ידי החייב, ללא נקיבת סכום או אופן תשלום, כאשר בשילוב עם הכתוב בפסקה 8.5 נקבע, לדידו, החיוב אותו על החייב לשאת בתשלום דמי החינוך.
לדבריו הסכומים שנפסקו במסגרת פסקה 8.7 שונים ומחולקים לתקופות היות ובאותה עת היה מדובר בתינוק וישנן הוצאות נלוות רבות, כגון:
"טיטולים ואוכל, לול וכל מיני הוצאות נוספות..".
עוד הוסיף ב"כ הזוכה, כי כב' השופטת לא טרחה בסיכומה את פסק הדין בפסקה 11 להוסיף את חובת החייב לשאת בהוצאות חינוך שכן עשתה זאת לאורך פסק הדין וזו גם כן ראיה לחיוב החייב כפי גרסתו של ב"כ הזוכה.
דיון
לאחר שקראתי את פסק דינה של שכבוד השופטת רוטשילד ושמעתי את טענות הצדדים, מצאתי לקבל את עמדת ב"כ החייב ואבהיר.
במהלך פסק דינה המפורט והממצה של כבוד השופטת רוטשילד, נסקרו חיובים שונים הן בעבור הזוכה כאשת החייב, והן בעבור הזוכה כאם הקטינים.
לאחר שנקבעו ההכנסות של החייב ויכולת השתכרות הזוכה, קבעה כבוד השופטת רוטשילד, כי החייב ישא בדמי מזונות אישה (פסקה 6) בסכום של 3,200 ש"ח וזאת עד לחודש ספטמבר 2002 וממועד זה ואילך נקבע כי דמי מזונות האישה יעמדו על סכום של 1,750 ש"ח.
בנוסף, נקבעו דמי מזונות קטינים כאשר בעת הגשת התביעה הזוכה הייתה בהריון בבנם הקטין של השניים ובתם הייתה כבת שנה ו- 10 חודשים. במהלך הדיונים בבית המשפט נולד הקטין כאשר כבוד השופטת רוטשילד קבעה בפסקה 8, בהתאם לכל צורך, כגון: ביגוד הוצאות אחזקת בית וכד', את גובה סכום דמי המזונות הבסיסי שיש לשלם בעבור שני הקטינים, כאשר קבעה:
"בנסיבות אלה, הנני מעריכה את צרכי הילדים לסכומים כדלקמן:
א. עבור מזון כולל חומר ניקוי, הגיינה וכו' 1,500 ש"ח.
ב. עבור ביגוד והנעלה 300 ש"ח.
ג. עבור הוצאות רפואיות 100 ש"ח.
ד. עבור משחקים, ספרים, מתנות לימי הולדת וכו' 150 ש"ח.
ה. עבור אחזקת הבית 500 ש"ח.