אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> פרקליט מחויב להמציא מסמכים למרשו גם בעניין בו הוא אינו מייצגו

פרקליט מחויב להמציא מסמכים למרשו גם בעניין בו הוא אינו מייצגו

תאריך פרסום : 19/10/2009 | גרסת הדפסה

בש"א
בית משפט לעניני משפחה תל אביב
11670-09
18/10/2009
בפני השופט:
אריאל בן-ארי (אטינגר)

- נגד -
התובע:
ד. צ.
עו"ד ד.ש
הנתבע:
ש. צ.
עו"ד ר. מ

 

החלטה בדבר חובתו של פרקליט להמציא מסמכים למרשיו

1.         ע"פ תקנות סדר הדין האזרחי חייב כל פרקליט להמציא לידי מרשו מסמכי בי-דין שהגיעו אליו, אף אם הוא מייצג את מרשו רק בעניין שלא בו עוסקים המסמכים שהועברו אליו, וכך היה על ב"כ המבקש לפעול.

2.         כך כתבתי בענין זה בהחלטה אחרת:

            "זו לשונה של תקנה 477 מתקנות סדר-הדין-האזרחי:

       "המצאה תהא... לנמען גופו אולם ... אם יש לו עורך-דין דיה ההמצאה לעורך-הדין...".

ודוק: לא נאמר בתקנה, כי עורך-הדין שבו מדובר בה, הוא עורך-דין המייצג את הנתבע בעניינו של אותו כתב בי-דין נשוא שאלת ההמצאה.

       "אם יש לו עורך-דין" -

הכוונה היא לעו"ד שעימו יש לנתבע (בעת המצאת כתב-הטענות) יחסי עו"ד- לקוח, בכל עניין שהוא. כך הם הדברים כפשוטם, ואין התקנה מסייגת או מגבילה את סוג יחסי הנתבע עם עורך-הדין.

3.         יכול הייתי לסיים בנקודה זו, ואעפ"כ אני מפנה לעיון ב-ע"א 403/64, בדברי כב' השופט ברנזון, וב-רע"א 39/89 מפי כב' השופט ש. לוין, וכן ב-ע"א 4588/96 בפני הרשם ע. שחם.

            העולה מפסיקה זו (ומפסיקה עניפה נוספת) הוא, כי:

      העיקר הוא שמי שמקבל את כתבי-הטענות יהיה כזה אשר יש מקום להניח שהוא עומד בקשר עם מרשו/לקוחו, או שיש ביניהם מערכת יחסים כזו שניתן להניח בודאות כי בידו להתקשר עמו ולהביא לידיעתו את דבר ההליכים;

      מידת האינטנסיביות של הקשר בין הנתבע לבין המורשה/עו"ד, היא כמובן פקטור חשוב בקביעה זו, וברור כי כשמדובר ביחסי עו"ד-לקוח (כמו במקרה שבפני) זו מידה שהיא אינטנסיבית דיה.

      פעמים שאף שבית-המשפט עצמו הוא שקבע את סיום התפקיד של עורך-הדין ואת הפסקת הקשר עם לקוחו, בה בעת קבע אותו בית-משפט, כי אצל אותו עורך-דין ששליחותו נקטעה זה עתה, שם תהיה הכתובת למסירת כתבי בי-דין. האין בכך אמירה ברורה על כי לא חייב להיות קשר שהוא פועל היוצא ישירות מיחסי "עו"ד-לקוח" שבין מקבל כתבי-הטענות ובין הנמען?

      כאשר אין אפשרות לאתר את בעל-הדין, בין היתר משום שעזב את הארץ, המצאה לעורך-דין המייצג אותו כאן בארץ (אף שבעניינים אחרים), היא הדרך היחידה היעילה להביא את דבר פתיחת ההליך לידיעת הנתבע. גם היעילות היא ענין שבית המשפט צריך לשוות כנגד עיניו (מיותר לסייג ולומר שבשום אופן אין צל של כוונה לפגוע בזכות מזכויות הנתבע).

4.         לא יהיה זה מיותר להזכיר, כי מזה זמן שהפסיקה התירה לממציא כתב-הטענות להסתפק בהוכחה, כי הנתבע/המשיב יודע שהוגש נגדו כתב-בי-דין והוא מצוי בידיו. נפסק כי למרות שלא ממש הייתה המצאה כדין - חשובה הידיעה כהמצאה עצמה, שהרי היאהמטרה, וההמצאה היא רק אחת מן הדרכים להגיעה לאותה מטרה.

5.         מי שקשוב לקולו של בית-המשפט העליון, צריך להיות מסוגל לצעוד קדימה חצי צעד נוסף, ולהסיק את המתבקש אף לגבי שאלה מן הסוג המונח לפני, בדבר הגורם שאצלו בוצעה המצאה.

6.         ותו.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


חזרה לתוצאות חיפוש >>
שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ