אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> פסק-דין בתיק תע"א 4277-10

פסק-דין בתיק תע"א 4277-10

תאריך פרסום : 31/12/2012 | גרסת הדפסה

תע"א
בית דין אזורי לעבודה תל אביב - יפו
4277-10
27/11/2012
בפני השופט:
סיגל דוידוב-מוטולה

- נגד -
התובע:
מיטל אלימלך
עו"ד טלי זוהר
הנתבע:
שרית שפר
עו"ד גיא רוזנר
פסק-דין

פתיח ותשתית עובדתית

1.         המחלוקת העיקרית מושא הליך זה נסבה סביב נסיבות סיום עבודתה של התובעת, והאם פוטרה או התפטרה. התובעת סבורה כי פוטרה, ועותרת לקבלת הזכויות הנובעות מכך לרבות פיצויי פיטורים ופיצוי בגין פיטורים שלא כדין. הנתבעת מצידה הגישה תביעה שכנגד, במסגרתה הינה עותרת לפיצוי בגין נזקים שנגרמו לה, לטענתה, בשל התנהגות התובעת.

2.         מטעם התובעת העידו היא עצמה ואמה גב' ציונה אלימלך. מטעם הנתבעת העידו היא עצמה, גב' לבנת אדרי וגב' קים אושרי כהן.

3.         להלן עובדות הרקע, כפי שעלו מהעדויות שנשמעו בפנינו:

א.            הנתבעת, גב' שרית שפר, הינה הבעלים של מכון לטיפולי קוסמטיקה בכפר סבא בשם "שרי שפר קוסמטיקה משלימה" (להלן: המכון).

ב.            התובעת, גב' מיטל אלימלך, עבדה במכון כקוסמטיקאית החל מיום 2.1.07.

ג.              שכרה של התובעת, בתקופה האחרונה לעבודתה, עמד על סך של 30 ש"ח לשעה. שכרה הממוצע בשנת עבודתה האחרונה עמד על סך של 5,253 ש"ח לחודש. 

ד.            התובעת טענה כי כחצי שנה לפני סיום עבודתה מונתה לתפקיד ניהולי במכון. הנתבעת הכחישה זאת, אך אישרה כי התובעת הייתה הקוסמטיקאית הוותיקה ביותר במכון בתקופה שטרם סיום עבודתה ולכן הוטל עליה, בהעדרה של הנתבעת, לוודא שהמכון מתנהל כראוי.

ה.            ביום 23.10.09 בסביבות השעה 11.40, לאחר דין ודברים בין הצדדים שיפורט להלן, עזבה התובעת את המכון באמצע יום עבודה. 

ו.              ביום 26.10.09 וביום 27.10.09 נפגשו התובעת והנתבעת, וניסו לגשר על המחלוקות ביניהן. במהלך הפגישות הסכימה הנתבעת להחזיר את התובעת לעבודה, אך זאת בכפוף לחתימה על "כתב הבנות מפורט". בסופו של דבר המגעים לא הסתיימו בהצלחה, והתובעת לא שבה עוד לעבוד במכון. 

להלן תפורט התשתית העובדתית ביחס לכל אחת מהסוגיות שבמחלוקת, ולאחריה הכרעתנו.

נסיבות סיום העבודה - האם התובעת פוטרה או התפטרה

התשתית העובדתית

אירועי יום 23.10.09  

4.         אין חולק כי בהתאם ללוח הזמנים שנקבע לתובעת במסגרת עבודתה ביום 23.10.09, שהיה יום ו' בשבוע, אמורה הייתה להתחיל טיפול אחרון בשעה 14.00 (להלן: הטיפול האחרון). היה זה טיפול שיוף ולק בידיים וברגליים, שלגרסת התובעת אמור היה לארוך כ - 30 דקות, ולגרסת הנתבעת כ - 45 דקות היינו עד 14.45. לאור זאת, תיאמה לעצמה התובעת פגישה אישית חשובה לשעה 15.30.

התובעת העידה כי דובר בפגישה לצורך חתימה על הסכם רכישת דירה, לראשונה בחייה, אשר נקבעה מראש מול המוכרים ועורך דינם. התובעת צירפה העתק מהסכם המכר כפי שנחתם באותו יום (נספח ג' לתצהירה), וציינה כי הנתבעת הייתה מעודכנת בתוכניותיה לרכוש את הדירה ואף הכירה את המוכרת.

5.         בסביבות השעה 11.00 באותו יום בוטל, ביוזמת הלקוחה, הטיפול האחרון, ולכן חסמה התובעת את יומנה החל מהשעה 14.00 (סעיף 14(ב) לתצהיר התובעת; סעיף 3 למסמך "השתלשלות האירועים" שצורף כנספח לתצהיר הנתבעת; להלן - מסמך הנתבעת). התובעת אישרה כי לא ביקשה רשות מהנתבעת לחסום את יומנה ולצאת מוקדם יותר; לדבריה, " חשבתי שהיא תשמח בשבילי, לא ביקשתי לצאת מוקדם כדי ללכת לים" (עמ' 12).

6.         בסביבות השעה 11.15 התקשרה למכון לקוחה נוספת, וביקשה לקבוע תור דחוף לאותו יום (להלן - הטיפול החדש). היה זה טיפול שעווה בכל הגוף, שלגרסת התובעת אמור היה לארוך שעה ורבע, ולגרסת הנתבעת - שעה. הנתבעת ידעה כי התובעת חסמה את יומנה, ולמרות זאת הודיעה לה כי היא משבצת אצלה את הטיפול החדש, החל מהשעה 14.00. התובעת הודיעה מיידית כי לא תוכל לקבל את הטיפול, והסבירה " כי יש לה פגישת חתימת חוזה והיא חייבת להגיע לשם" (סעיף 14(ה) לתצהיר התובעת; סעיף 4 למסמך הנתבעת).

7.         הנתבעת אישרה כי ידעה שהתובעת אמורה לצאת לצורך פגישת חתימת חוזה (עמ' 16 לפרוטוקול), ולמרות זאת הנחתה את פקידת הקבלה לשבץ את הטיפול החדש אצל התובעת. במקביל לכך הודיעה לתובעת " שצוות המכון עובד עד השעה 15.00", ולכן עליה להישאר כנדרש (סעיף 14(ו) לתצהיר התובעת, סעיף 5 למסמך הנתבעת). הנתבעת הדגישה כי " לכל עובד יש צרכים וזה ברור, אולם גם לי, כלכל מעביד, יש צרכים, יש התחייבויות ויש עסק שצריך לעבוד" (סעיף 20).

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


חזרה לתוצאות חיפוש >>
שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ