אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> פסק-דין בתיק תע"א 11258-08

פסק-דין בתיק תע"א 11258-08

תאריך פרסום : 23/08/2012 | גרסת הדפסה

תע"א
בית דין אזורי לעבודה תל אביב
11258-08
02/08/2012
בפני השופט:
ד"ר יצחק לובוצקי

- נגד -
התובע:
מחמוד אגבאריה
עו"ד יוסף שרקאוי
הנתבע:
1. עיריית קלנסואה
2. עתיד רשת חינוך ובתי ספר בע"מ

עו"ד חמדאללה חדיג'ה
עו"ד אדווה אנגל
פסק-דין

התובע (להלן גם: "העובד"), הועסק כמורה לאופנה ב"בית ספר תיכון קלנסואה", משך תקופה של 156 חודשים ועד ליום 31.8.07. תחילה הועסק התובע אצל עיריית קלנסואה (להלן: "העירייה" או "המעביד הראשון") וב-24 החודשים האחרונים לתקופת העסקתו הועסק התובע אצל הנתבעת 2 (להלן: "עתיד" או "המעביד האחרון").

העובד עתר לחיוב מי מהמעבידים בתביעות כדלקמן (ר' עמ' 2 לפרוטוקול, שורות 19-28):

1.                  הפרש "פיצויי פיטורים".

2.                  הפרשי "הוצאות נסיעה".

3.                  פיצוי בגין פיטורים שלא כדין.

להלן נדון ברכיבי התביעה לפי סדרם.

הפרש פיצויי פיטורים:

אין מחלוקת כי העובד פוטר וכי קיבל על חשבון פיצויי פיטורים סך של 37,000 ש"ח (עמ' 6 שורות 18-19). לטענתו של העובד, השכר לו הוא זכאי בגין משרה מלאה עומד על סך 7,053.17 ש"ח ויש לחשב את פיצויי הפיטורים להם הוא זכאי בהתאם לממוצע היקף משרתו במהלך שנות עבודתו. לפיכך, הוא זכאי מהמעביד האחרון (ר' עמ' 1 שורות 11-14) לפיצויי פיטורים בסך כולל של 57,307 ש"ח ולאחר ניכוי סך 37,000 שכבר קיבל, הוא זכאי ליתרה של 20,307 ש"ח.

עתיד טוענת כי השכר הקובע לצורך חישוב פיצויי הפיטורים עומד על סך 2,552 ש"ח בלבד, כפי שהוסכם במסגרת ההסכם הדיוני בין הצדדים (עמ' 2 לפרוטוקול, שורות 16-18), ואין לאפשר לתובע לחזור ממסגרת דיונית זו.

עוד נטען, כי לתובע הופרשו מלוא הפיצויים וכי בהתאם לתקופת העסקתו בעתיד, הרי שבמסגרת תביעתו ותצהירו הוא לא דורש התובע מעתיד יותר מסך של 2,372 ש"ח. כל טענה אחרת הדורשת כעת פיצויי פיטורים מהעירייה ומעתיד ביחד ולחוד, מהווה הרחבת חזית אסורה. למעלה מהצריך טוענת עתיד, כי בגין תקופת העסקתו של התובע בעירייה הוא זכאי לסך של 28,072 ש"ח ובגין תקופת העסקתו בעתיד זכאי התובע לסך כולל של 5,104 ש"ח, כשלתובע הופרש סך של 5,135 ש"ח. בסה"כ זכאי התובע לפיצויי פיטורים בסך של 33,176 ש"ח, כאשר התובע מודה כי שולם לו סך של 37,000 ש"ח.

לחלופין טוענת עתיד, כי גם אם יפסק סכום כלשהו בגין רכיב פיצויי פיטורים, היא זכאית לשיפוי מהעירייה בגין תקופת עבודתו של התובע אצלה.

אין חולק כי היקף משרתו של התובע היה חלקי והשתנה לאורך כל שנות העסקתו (נספחים ח, י"ב לכתב התביעה).

תקנה 4 לתקנות פיצויי פיטורים (חישוב פיצויי פיטורים והתפטרות שרואים אותה כפיטורים), תשכ"ד-1964 (להלן: "תקנות פיצויי פיטורים" או "התקנות") קובעת, כי שכרו האחרון של העובד ישמש כבסיס לחישוב פיצויי הפיצויים בגין פיטוריו.

עם זאת, קובעת תקנה 7 לתקנות פיצויי פיטורים כי כאשר חל שינוי משמעותי בהיקף משרתו של עובד, יש לבצע חישוב נפרד של פיצויי הפיטורים לגבי כל אחת מתקופות העבודה,לפי שכרו ערב פיטוריו, באופן יחסי למידת החלקיות של משרתו. בנוסף, קובעת תקנה 8 כי כאשר חלה הפתחה בשכרו של עובד, שכתוצאה ממנה קטן שכרו האחרון, יש לראות כשכר אחרון לגבי התקופה שלפני ההפחתה, את שכרו של העובד ערב ההפחתה. בשים לב להוראות תקנות אלה, נכון לדעתנו לחלק את העסקת התובע לתקופות השונות בהם חל שינוי משמעותי בהיקפי העסקתה, ולבצע חישוב נפרד לכל תקופה (השווה לעב (י-ם) 2154/04 ברהנוב ממוש נ' אי אס אס אשמורת בע"מ (25.6.06)).

אנו מוצאים כי יש לחלק את עבודתו של התובע לשתי תקופות עבודה- האחת, תקופת עבודתו בעירייה שבה חלו שינויים בהיקף משרתו, ובהתאם כי יש לערוך ממוצע של היקף המשרה. השנייה, תקופת עבודתו בעתיד שבה הופחת היקף משרתו באופן משמעותי להיקף של 8 שעות עבודה, קרי- שליש (1/3) משרה.

לאור האמור, התובע זכאי לפיצויי פיטורים כדלקמן:

            א.        עבור תקופת העסקתו בעירייה:

38,115 ש"ח = ממוצע של 66.66% משרה * 11 * 5,198 ש"ח (שכר למשרה מלאה לפי תלוש שכר לחודש 6/05, הוא התלוש האחרון שהוצג ערב המעבר לעבודה בעתיד).

ב.        עבור תקופת העסקתו בעתיד:     

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


חזרה לתוצאות חיפוש >>
שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ