אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> פסק-דין בתיק תמ"ש 6361-00

פסק-דין בתיק תמ"ש 6361-00

תאריך פרסום : 13/04/2014 | גרסת הדפסה

תמ"ש
בית משפט לעניני משפחה בנצרת
6361-00,6362-00
25/02/2014
בפני השופט:
רונית גורביץ

- נגד -
התובע:
ב'. ש.'. כ'
עו"ד גלית בלאו בהרב
הנתבע:
ד' ח'
עו"ד וייס גלר חן
פסק-דין

בפניי תביעה לפסיקת מזונות משקמים ופיצוי עבור ידועה בציבור ותביעה רכושית לאיזון זכויות הנתבע.

התובעת הייתה ידועתו בציבור של הנתבע מזה 11 שנים.

הצדדים חתמו על הסכם לחיים משותפים אשר מסדיר את הפן הרכושי ביניהם למקרה של פירוד אך שותק באשר לזכאות התובעת למזונות משקמים.

השאלות אליהן נדרשתי -

 האם זכאית התובעת למזונות משקמים משאלה לא הוסדרו בהסכם לחיים משותפים?

האם יש מקום לחיוב בתשלום מזונות משקמים שלא בערוץ החוזי, אלא מכוח היושר, ההגינות ותחושת הצדק?

האם הבטחות בעל פה שלא באו לידי ביטוי בהסכם מחייבות את הצדדים?

רקע כללי:

1.         הצדדים הכירו בשנת 1997, כאשר עבור שניהם מדובר במערכת יחסים שאיננה ראשונה, עת הכירו התובעת הייתה גרושה ואם לארבעה ילדים, ואילו הנתבע היה אלמן וגרוש מאישה שנייה, ואב לשתי בנות מנישואיו הראשונים.

2.         התובעת הייתה גרושה כ- 4 שנים, קיבלה קצבה להבטחת הכנסה מהמל"ל ובנוסף קיבלה מזונות עבור בנה הקטין מנישואיה הראשונים, כאשר קיימת בין הצדדים מחלוקת בנוגע לעיסוקיה של התובעת בעבודות שונות למחייתה.

            מאידך, הנתבע היה פנסיונר של צה"ל ואלמן בעל זכות לקבלת פנסיה ממשרד החינוך ועבד למחייתו כנהג.

3.         בנוסף, לכל אחד מהצדדים הייתה דירת מגורים משלו מנישואיו הראשונים. לתובעת היו 2/3 מזכויות דירה ברחוב ..... ב .... (להלן: "הדירה הקודמת") ולנתבע הייתה דירה במושבה .... .

4.         לכל אחד מהצדדים היה ילד אחד קטין שגר עימו בקביעות.

5.         בשנת 1999 רכשו הצדדים בית ברח' .... ב .... הידוע כגוש .... חלקה .. (להלן: "בית המגורים" ו/או "הבית") ועברו להתגורר בו. מימון רכישת הבית בוצע מכספי מכר דירת הנתבע ב .... ומנטילת משכנתא.

6.         ביום 10.8.00 חתמו הצדדים על הסכם לחיים משותפים על פיו הגדירו עצמם כידועים בציבור מיום 15.7.97 כאשר נקבע בגדרו הפרדה רכושית ביניהם (להלן: "ההסכם"). 

 בהסכם צוין, כי בני הזוג רכשו במשותף את הבית ברחוב ה.... ב...., אשר נמצא בבעלותם המשותפת בחלקים שווים.

7.         חיי בני הזוג עלו על שרטון. התובעת טענה כי בחודש 2/08 עזב הנתבע את הבית לתקופה זמן מה ואחר כך חזר. הנתבע הכחיש את הטענה כי הוא עזב את הבית, וטען כי הצדדים אמורים לפנות את הבית בחודש 8/08 לאחר שמכרוהו.

8.         הצדדים חתמו על הסכם מכירת הבית ביום 29.02.2008 תמורת סך של 750,000 ש"ח.

9.         ביום חתימת הסכם המכר, ב- 29.02.2008, חתם הנתבע על מסמך נוסף ובו הוא מוותר על חלקה של התובעת בתשלום הוצאות העברת הבית וכן התחייב לשלם לכלכלת הבית סך של 500 ש"ח לשבוע, וזאת עד ליום פינוי הבית.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


חזרה לתוצאות חיפוש >>
שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ