אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> פסק-דין בתיק עת"מ 44303-09-13

פסק-דין בתיק עת"מ 44303-09-13

תאריך פרסום : 22/10/2013 | גרסת הדפסה

עת"מ
בית המשפט המחוזי תל אביב - יפו
44303-09-13
06/10/2013
בפני השופט:
דר' קובי ורדי

- נגד -
התובע:
1. סיעת אמת מפלגת העבודה מכניסים אמת למועצה
2. מפלגת העבודה הישראלית סיעת העבודה בכנסת

עו"ד ויינברגר
הנתבע:
1. ירוחם כהן - מנהל הבחירות בעיריית בתל אביב יפו
2. יוסף ברון - המפקח הארצי על הבחירות

עו"ד ספר
פסק-דין

הרקע, העובדות והמחלוקת

1.      עתירה כנגד החלטת המשיב 1 מיום 23/9/13 שדחה את בקשת העותרת לעשות שימוש באותיות א.מ.ת (3 אותיות) כאותיות אותן תישא העותרת בפתקי ההצבעה בבחירות המוניציפאליות העתידות להתקיים ביום 22/10/13, ומבוקש לבטל החלטה זו ולקבוע כי אותיות א.מ.ת יאושרו לשימושה של העותרת 1 בבחירות אלו.

2.      בעתירה נטען כי מפלגת העבודה החליטה להריץ שתי סיעות בת בעיר                   תל אביב יפו. האחת - תל אביב 1 בראשות רון חולדאי (להלן: "סיעת ת"א") והאחרת - העותרת 1 (להלן: "העותרת").

העותרת היא סיעה במועצה היוצאת וביום ההזדהות הזדהה עימה חבר המועצה היוצאת שמואל מזרחי בהתאם לסעיף 25 לחוק הרשויות המקומיות (בחירות) תשכ"ה-1965 (להלן: "החוק").

ביום 17/9/13 הוגשו שתי הרשימות הנ"ל, כשעל סיעת ת"א היה חתום ב"כ הסיעה בכנסת חה"כ יצחק הרצוג ועל סיעת העותרת היה חתום מר שמואל מזרחי - חבר המועצה.

העותרת ביקשה לקבל את האותיות א.מ.ת לאחר שקיבלה על כך את אישור ב"כ הסיעה בכנסת - חה"כ הרצוג בהתאם לסעיף 39(ג) לחוק ובקשתה סורבה ונדחתה ע"י המשיב 1 עקב אי עמידה בתנאי סעיף 39(ג) לחוק.

3.      למעשה שורש המחלוקת בין הצדדים הינו היחס והפרשנות של סעיפים 39(א) ו-39(ג) לחוק, שלהלן הנוסח שלהם (ביחד עם סעיף 39(ב)):

"(א)    כל רשימת מועמדים תישא כינוי עם אות או עם שתי אותיות שונות של האלף-בית העברי, להבדילה מרשימות מועמדים אחרות.

(ב)       סיעה מסיעות הכנסת או המועצה היוצאת, זכות עדיפות לה לסמן את רשימתה בכינוי, באות או באותיות, כולם או מקצתם, שבהם הייתה מסומנת רשימת המועמדים שלה בבחירות לכנסת או למועצה היוצאת; שתי סיעות או יותר של הכנסת או של המועצה היוצאת, בין שהתאחדו לסיעה אחת ובין אם לאו, המגישות רשימת מועמדים אחת, זכות עדיפות להן לסמן את רשימתן בכינויים או באותיות, כולם או מקצתם, שבהם היו מסומנות רשימות המועמדים שלהן בבחירות לכנסת או למועצה היוצאת, והוא אף אם המספר הכולל של האותיות עולה על שתיים.

(ב1)     למפלגה זכות עדיפות לסמן את רשימתה בכינוי שהוא שמה הרשום בפנקס המפלגות ובאות שצוינה כאותה הסימון של המפלגה בהודעה ליושב ראש הכנסת לפי סעיף 36.

(ג)       לא תישא רשימת מועמדים את הכינוי, האות או האותיות, כולם או מקצתם, שבהם הייתה מסומנת רשימת מועמדים של סיעה מסיעות הכנסת או המועצה היוצאת, או שמפלגה הייתה מסומנת בהם, אלא בהסכמתו בכתב של בא-כוח אותה סיעה או אותה מפלגה, ואם התאחדה אותה סיעה עם סיעה אחרת - בהסכמתו בכתב של בא-כוח הסיעה המאוחדת".

טענות העותרת

4.      לטענת העותרת, הזכות לקבל את השימוש בכל שלושת האותיות א.מ.ת מכוח הסכמת הסיעה בכנסת בהתאם לסעיף 39(ג) לחוק, שאינו כפוף לסעיף 39(א), ולכן היא אינה מוגבלת לשתי אותיות בלבד.

לטענת העותרת מלשון סעיף 39(ג) עולה שהמחוקק התכוון לאפשר לרשימת מועמדים לקבל יותר משתי אותיות מסיעה בכנסת שכן כתוב " כולם או מקצתם" ולא " אות אחת או שתיים".

לטענתה, המחוקק תיקן את החוק ובמסגרת תיקון מס' 3 השמיט את המילים: " את האות או את צירוף שתי האותיות" ובמקומן כתב " האות או האותיות, כולם או מקצתם", דהיינו אין במקרה זה הגבלה לשתי אותיות בלבד.

כן טוענת העותרת, פשרשנות המגבילה את האותיות של סיעה בכנסת לשתי אותיות בלבד תגרום לחוסר שוויון בין סיעות שיש להם שתי אותיות לסיעות שיש להן 3 אותיות, וכי סעיפים 39(ב)-(ד) הם הסדרים ספציפיים הגוברים על סעיף 39(א) שהוא כללי.

כן נטען כי, לשון החוק והרציונל מתיישבים עם פרשנות העותרת, ולעותרת הזכות לקבל את השימוש בכל שלושת האותיות מכוח היותה רשימה של הסיעה בכנסת לפי סעיף 39(ב) לחוק, שכן יש לראות בה רשימה של הסיעה בכנסת למרות שב"כ הסיעה לא חתם על הרשימה.

טענות מנהל הבחירות

5.      לטענת המשיבים, אין כל פגם בהחלטה, מדובר בהחלטה סבירה ואין להתערב בה כאשר סעיף 39(א) לחוק גובר ולכן גם אישור של בא-כוח סיעה מסיעות הכנסת או אישור של בא-כוח סיעה של מועצה יוצאת אינו גובר על הוראת המחוקק בסעיף 1.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


חזרה לתוצאות חיפוש >>
שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ